Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

~ * 7 πράγματα που οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη κάνουν διαφορετικά * ~




synesthimatiki





Οι άνθρωποι που έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη συνήθως έχουν μια καλύτερη κατανόηση στο πώς λειτουργεί ο κόσμος καθώς και στο πώς λειτουργούν οι άνθρωποι.
Ωστόσο, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι σημαίνει ουσιαστικά συναισθηματική νοημοσύνη.
Η ψυχολογία υποδηλώνει ότι «Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αναγνωρίσετε και να διαχειριστείτε τα δικά σας συναισθήματα και τα συναισθήματα των άλλων».
Αυτό προϋποθέτει να είστε ικανοί να ελέγχετε τα συναισθήματά σας. Για παράδειγμα το να μπορείτε να «ανεβάσετε» κάποιον ή να τον ηρεμήσετε, είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό της συναισθηματικής νοημοσύνης. Επίσης σημαίνει να λαμβάνετε υπόψη σας τα συναισθήματα και να έχετε την ικανότητα να λύνετε τα συναισθηματικά προβλήματα άλλων.


Υπερβολικά δυναμικοί

Οι άνθρωποι που έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι συχνά υπερβολικά δυναμικοί στο να αλλάζουν τον κόσμο γύρω τους. Μπορούν να βλέπουν τα ελαττώματα, τα λάθη και άλλες ατέλειες ως προκλήσεις για αυτούς.
Βρίσκουν νέους και δημιουργικούς τρόπους να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους, υποκινούμενοι να δουν τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά, και είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν κάτι νέο.
Έχουν γνώση της αδυναμίας/δύναμής τους
Οι άνθρωποι που έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι λίγο παραπάνω από γνώστες των αδυναμιών τους και της δύναμής τους. Ωστόσο, ξέρουν ότι υπάρχει πάντα χώρος να βελτιωθούν, ανεξάρτητα από το πόσο καλά πιστεύουν ότι τα πάνε.
Παρά την γνώση τους για αυτές τις ατέλειές τους, ακόμα κρατούν τα κεφάλια τους ψηλά για να δείξουν στους άλλους ότι είναι εντάξει να έχεις αυτοπεποίθηση με αυτό που είσαι.
Πολύ συμπονετικοί
Έχουν την τάση να είναι από τους πιο συμπονετικούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ικανοί να νιώθουν και να κατανοούν τους άλλους. Αυτή είναι μια πολύ έντονη κατάρα για να έχει κάποιος, όταν μπορεί να νιώθει τον πόνο του άλλου ή την απόγνωσή του.
Ωστόσο, από τη στιγμή που είναι τόσο συμπονετικοί, είναι εύκολο για αυτούς να βρουν την φωτεινή πλευρά μέσα σε σχεδόν κάθε αρνητική κατάσταση. Θα προτιμούσαν να βρίσκουν μια λύση σε κάθε διαμάχη που αναστατώνει τους φίλους τους.
Αδιάκοπα συναρπασμένοι
Οι υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης άνθρωποι, είναι επίσης μερικοί από τους πιο περίεργους ανθρώπους. Τους συναρπάζουν πράγματα που δεν έχουν δει ποτέ πριν, βρίσκουν νέα χόμπι που ποτέ δεν πίστευαν ότι θα απολάμβαναν και εξερευνούν τον κόσμο κάθε μέρα με την ελπίδα ότι θα μάθουν ή θα δουν κάτι καινούργιο.
Μερικές φορές θα βγουν από την πορεία τους για να βεβαιωθούν ότι οι φίλοι τους μπορούν να βιώσουν τις ίδιες περιπέτειες και χαρά που δημιουργούν οι ίδιοι.
Διαχειρίζονται την αλλαγή σαν πρωταθλητές
Η αλλαγή είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που η πλειοψηφία από εμάς πρέπει να αποδεχτεί. Ωστόσο, οι άνθρωποι που έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη μπορούν να διαχειριστούν την αλλαγή σαν να επρόκειτο να υπάρξουν από την αρχή.
Στην πραγματικότητα καλωσορίζουν την αλλαγή με ανοιχτά χέρια με την ελπίδα ότι κάτι εκπληκτικό θα προέλθει από αυτήν. Το μέλλον δεν τους φοβίζει και είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να δουν τι επιφυλάσσει για αυτούς ο κόσμος όσο προχωράει η αλλαγή.
Ισορροπούν μεταξύ δουλειάς και διασκέδασης
Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη ξέρουν πώς να έχουν καλή ισορροπία μεταξύ της σκληρής εργασίας και της διασκέδασης. Ξέρουν ότι υπάρχουν κάποιες βέβαιες προθεσμίες που πρέπει να συναντήσουν, καθώς και να συνεχίσουν με την συναισθηματική τους υγεία όταν έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα.
Είναι καλό να υπάρχει ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο και προτείνουν στους άλλους την ίδιου τύπου ρουτίνα όπως η δική τους.
Κανείς δεν είναι τέλειος
Όπως αναφέρθηκε πριν, οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη ξέρουν τις αδυναμίες τους και τις δυνάμεις τους, αλλά ξέρουν επίσης ότι κανείς δεν είναι απόλυτα εκατό τοις εκατό τέλειος.
Όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας και τους τρόπους για να βελτιωθούμε, ωστόσο, γνωρίζουν ότι είναι καλύτερα να αφήσουμε τα πράγματα να έρθουν όπως είναι να έρθουν. Κάνουν αυτό που νιώθουν ότι είναι σωστό για τον εαυτό τους και τους άλλους και σιγουρεύονται ότι αντιμετωπίζουν κάθε ελάττωμα μέσα τους με ειλικρίνεια προσπαθώντας να βελτιώσουν κάποιες από αυτές τις ατέλειες.


http://www.awakengr.com/7-pragmata-pou-i-anthropi-me-ypsili-synesthimatiki-noimosyni-kanoun-diaforetika/












«Γενιά Ζ»: Πώς η τεχνολογία δημιούργησε την πιο συντηρητική γενιά παιδιών από το Β'ΠΠ * ~




«Γενιά Ζ»: Πώς η τεχνολογία δημιούργησε την πιο συντηρητική γενιά παιδιών από το Β'ΠΠ




Οι έφηβοι που γεννήθηκαν μετά το 2000, η αποκαλούμενη και «γενιά Ζ», είναι η πιο συντηρητική κοινωνικά γενιά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε πρόσφατη βρετανική έρευνα. 
Σύμφωνα με αυτή, οι νέοι που συμμετείχαν, είχαν πιο συντηρητικές απόψεις για τους γάμους ομοφυλοφίλων, τα δικαιώματα των διαφυλικών και τα ναρκωτικά από ότι οι γενιές των Baby Boomers, X και  Millennials.
Πιο συντηρητικοί από τη γενιά Ζ ήταν μόνοι όσοι γεννήθηκαν πριν το 1945. 
Οι 14χρονοι και 15χρονοι της γενιάς Χ που συμμετείχαν στην έρευνα όταν κλήθηκαν να απαντήσουν για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, τα δικαιώματα των διαφυλικών και τη νομοθεσία για την κάνναβη, σε ποσοστό 59%  είχαν συντηρητικές απόψεις. 
Το 85% των Millennials και εκείνων της Γενιάς Χ είχε μια αρκετά ή πολύ φιλελεύθερη στάση. 
Το 14% της γενιάς Ζ είχε μια αρκετά συντηρητική προσέγγιση, ενώ μόνο το 2% των των  Millennials και 1% της Γενιάς X. Η σιωπηρή γενιά σε ποσοστό 34% ήταν πολύ συντηρητική. 
Επίσης, τα παιδιά της γενιάς Ζ που έχουν μεγαλώσει μέσα στο οικονομικό κραχ του 2008, φάνηκαν  πιο συνετά και προσεκτικά με τα οικονομικά τους. Το 25% αυτών ήθελαν να εξοικονομήσουν χρήματα, αντί να ξοδεύουν αυτά που δεν έχουν μέσω πιστωτικών και δανείων. 
Από την άλλη οι Baby Boomers είχαν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση λέγοντας ότι τα «χρήματα είναι για ξόδεμα».  Και σε αυτό το ερώτημα πιο συντηρητική από τη γενιά Ζ, ήταν μόνο η προπολεμική γενιά. 
Ακόμη, η γενιά Ζ εμφανίζεται πιο συντηρητική από τις άλλες ακόμη και στο θέμα των τατουάζ. Το 10% θα τα απέφευγαν, ενώ από τους Millennials μόνο το 2% και τη γενιά Χ μόνο το 6%. 
Στην έρευνα που έγινε στη Βρετανία συμμετείχαν 2.000 άτομα και κατέληξε στο συμπέρασμα, πέραν του ότι είναι πιο συντηρητική κοινωνικά η γενιά Ζ, ότι αυτά τα παιδιά είναι και λιγότερο πιθανό να μεθούν και να μπλέξουν με ναρκωτικά. 
Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Σερ Μαρκ Γουάλπορτ, μιλώντας στους Times εξήγησε ότι η τεχνολογία είχε τεράστια επίδραση στην κοινωνία αλλά και στις αξίες των εφήβων. Και αυτό γιατί παίζοντας στους υπολογιστές και χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο σημαίνει ότι είχαν λιγότερο χρόνο και άρα και λιγότερες ευκαιρείς να εμπλακούν με επικίνδυνες παρέες και να παρουσιάσουν επικίνδυνες συμπεριφορές». 
Πώς χωρίζονται οι γενιές:
  • Σιωπηρή γενιά -Οσοι γεννήθηκαν πριν το 1945
  • Baby Boomers -Οσοι γεννήθκαν μεταξύ 1946 και 1964
  • Γενιά Χ -Οσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1965 και 1980 
  • Millennials -Οσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1980 και 2000
  • Γενιά Ζ -Οσοι γεννήθηκαν από το 2000 και μετά 





















Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

~ * Σπάνιοι, αλλά ζουν ανάμεσά μας.......* ~




182700-little_prince_doctvgr_r.jpg







Τα αληθινά και τα πιο σπουδαία πράγματα είναι τα αθόρυβα.


Στην αξιοπρέπεια δεν αρέσουν οι φωνές παρά μόνο οι ψίθυροι. Και αυτοί οι ψίθυροι ίσα-ίσα που ακούγονται, και ''ακούγονται'' από τους αθόρυβους ανθρώπους.


Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ''μαλώσει'' με τους υπερφίαλους και τους εγωιστές. Στους δεύτερους επικρατεί η τάση να ''ακούγονται'', να κάνουν ντόρο γιατί προσπαθούν να κρύψουν το εσωτερικό τους κενό και την ανασφάλειά τους που βρυχάται μέσα τους. 

Οι άνθρωποι αυτοί, οι αθόρυβοι, είναι αξιοπρεπείς και ταπεινοί γιατί η αξιοπρέπεια πηγαίνει χέρι-χέρι με την ταπείνωση, τη βαθιά εν τέλει γνώση του εαυτού μας.

Πολλά έχουν γραφεί για τους ''μεταξωτούς'' ανθρώπους, για τους ''τοξικούς'', καμιά όμως κουβέντα δεν ειπώθηκε και γι αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους. Και όταν λέμε ''αθόρυβους'' δεν εννοούμε τους κοιμισμένους ούτε τους παραιτημένους από τη ζωή, απλά οι ίδιοι επέλεξαν να είναι αθόρυβοι. 

Έχουν μια βαθιά επίγνωση του ποιοι είναι. Δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν. Είναι γνήσιοι και αυθεντικοί. Κερδίζουν τις εντυπώσεις.



Οι άνθρωποι αυτοί ακτινοβολούν. Εγώ θα τους έλεγα και ''αυτόφωτους''.


Χαρακτηρίζονται από μια μοναδική λάμψη που κεντρίζει την προσοχή μας, σε τραβά κοντά τους σαν μαγνήτης.


Στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η εξωτερίκευση της ψυχής τους. Είναι όμορφοι άνθρωποι.



Μέσα στα μάτια αυτών των ανθρώπων θα μπορούσες να δεις όλο το παρελθόν τους.Κυρίως όμως θα μπορούσες να βουτήξεις μέσα στην ψυχή τους και να δεις αυτά που οι ίδιοι κρατούν κρυφά.

Είναι οι άνθρωποι που θα σταθούν δίπλα σου χωρίς να θέλουν κάτι, χωρίς να περιμένουν κάτι, χωρίς θόρυβο. Μόνο γαλήνιοι, γιατί μισούν τον ''ήχο''.



Οι πιο ωραίοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει είναι σιωπηλών τόνων, απολαμβάνουν κάθε δευτερόλεπτο της ζωής τους σαν να είναι και η τελευταία τους στιγμή.

Νοιώθω ευγνωμοσύνη που είχα την τύχη να γνωρίσω έναν τέτοιο άνθρωπο, που με δίδαξε πώς να αγαπώ χωρίς να πνίγω, πώς να μαλώνω χωρίς να πληγώνω, πώς να είμαι εδώ και χωρίς να φαίνομαι.

Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν δίπλα μας, κινούνται ανάμεσά μας, οφείλουμε να τους αναζητήσουμε.




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ






http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2016/09/blog-post_899.html








Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

~ * ΑΣΤΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ...... Μυστήριο στην Κύπρο -Τεράστια έκρηξη ταρακούνησε το νησί....... * ~




Μυστήριο στην Κύπρο -Τεράστια έκρηξη ταρακούνησε το νησί




Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες τη νύχτα στην Κύπρο, από μεγάλη έκρηξη στον... ουρανό. 
Οπως αναφέρουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης η έκρηξη σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν τη μία τη νύχτα και έγινε αντιληπτή από κατοίκους σε χωριά γύρω από τη Λεμεσό. 
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν στον ουρανό ένα φωτεινό αντικείμενο,  το οποίο ακολούθως εξερράγη και κατέπεσε σε άγνωστο σημείο.
Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, οι κάτοικοι πολλών χωριών ανέφεραν στην Αστυνομία ότι από τη πτώση του αντικειμένου προκλήθηκε εκκωφαντικός θόρυβος ενώ σείστηκε η γη σε μεγάλη απόσταση. 
Ενημέρωση για το φαινόμενο υπήρξε και από τις μονάδες της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Τροόδους. 
Η πρώτη ενημέρωση που υπάρχει, σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, είναι ότι πρόκειται για αστρικό φαινόμενο και για το σκοπό αυτό αξιωματικοί της Ε.Φ διερευνούν τις πληροφορίες από άτομα που είδαν τη λάμψη.
Στην ερώτηση μας εάν είναι δυνατό να γίνει ορατή από την Κύπρο κάποια δοκιμή στρατιωτικού όπλου στην ευρύτερη περιοχή, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική.





http://www.iefimerida.gr/news/287552/mystirio-stin-kypro-terastia-ekrixi-tarakoynise-nisi















Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

~ * Οι Άνθρωποι-Άγγελοι και οι Έκπτωτοι Φύλακες......... * ~




"...Μέσα από τις Σκιές της Νύχτας ταξιδεύει ο Σκοπός της Μέρας..."








Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ανάμεσα μας με καρδιά αγνότερη κι από έναν αθώο. Ζούνε για έναν σκοπό. Αυτόν που τραγουδάει η καρδιά τους. Να απλώνουν δίχως δεύτερη σκέψη το χέρι τους σε εκείνον που θα το έχει ανάγκη κι ας μη το ζητήσει ποτέ.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ψυχή πιο καθαρή κι από τον μεγάλο ουρανό. Μοιάζουν άγγελοι μπροστά στον κόσμο που βιώνουμε σήμερα και για μένα αυτοί είναι. Τους βλέπω, τους αγγίζω και τους ξεχωρίζω. Ένα χαμόγελο ακόμη και μέσα στις μεγάλες δυσκολίες της ζωής τους ποτέ δεν θα το αρνηθούν. Και θα είναι χαμόγελο αληθινό σαν την καρδιά και την ψυχή τους.
Είναι όμως ευάλωτοι στο κακό και στο πονηρό. Είναι γνωστό πως ο νόμος των περισσοτέρων σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε είναι κάτι περισσότερο από σκοτεινός. "Αυτό που δεν μπορείς να έχεις και το έχει κάποιος άλλος, φρόντισε να του το καταστρέψεις."
Επιβεβαιωμένο με τα πιο τρανταχτά παραδείγματα. Φοράνε την στολή ενός αγαθού καλόψυχου ανθρώπου που έχει μια σημαντική ανάγκη, μια επαφή με αυτούς τους ανθρώπους-αγγέλους... Κι όταν κρατήσουν το χέρι τους, είναι έτοιμοι να το ξεριζώσουν. Να μαυρίσουν τις καρδιές και τις ψυχές τους. Στην γνώση πάντα ότι δεν θα βρουν μεγάλη αντίσταση. Γιατί αν υποψιάζονταν κάτι τέτοιο θα έμεναν στην τρύπα τους. Τόσο δειλοί είναι και τόσο σκοτεινοί.
Αυτοί οι άνθρωποι-άγγελοι, είναι ένα δώρο πραγματικό για τον κόσμο μας. Είναι λίγοι και διάσπαρτοι και είναι εκείνοι και η ύπαρξη τους που κρατάνε αυτό τον κόσμο ακόμη όρθιο. Αλλιώς θα είχαμε χαθεί προ πολλού...

Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι οι άνθρωποι που είναι μοναχικοί, περιπλανώμενοι και οδοιπόροι περίεργων δρόμων. Με μια ψυχή που είναι μονίμως βασανισμένη και που μια λύτρωση ψάχνει να βρεί διαρκώς. Με καρδιά σκεπασμένη από σκιά και ένα βλέμμα που θυμίζει σκοτεινό αλλά δεν είναι... Είναι ταγμένοι μέσα στην μυστικότητα να ψάχνουν να βρούν αυτούς τους ανθρώπους-αγγέλους για να τους προστατέψουν. Δεν ξέρουν αν το κάνουν γιατί δίπλα τους βρίσκουν το φώς που κάποτε έχασαν, δεν ξέρω από που πηγάζει αυτή η αγάπη που γεννάει η καρδιά τους για αυτούς τους ανθρώπους-αγγέλους. Ίσως γιατί είναι έκπτωτοι... γιατί μπορεί κάποτε να ζούσαν στο φώς ως άνθρωποι-άγγελοι. Δίπλα τους η γαλήνη τους σκεπάζει αλλά και το ένστικτο προστασίας τους κορυφώνεται στην ψυχή τους. Μέχρι να έρθει η ώρα τους να βρούν κι εκείνοι το φώς που κάποτε τους έλουζε. Ίσως και ποτέ.
Όπως ο σκοπός των ανθρώπων-αγγέλων είναι να αγγίζουν τις ψυχές που έχουν την ανάγκη τους, έτσι και ο σκοπός των άλλων... εκείνων των έκπτωτων, είναι να τους προστατεύουν και να τους προσέχουν με κάθε κόστος. Ακόμη και της ζωής τους.

Αν κάποιοι από εσάς νιώθετε έκπτωτοι και αναζητάτε το φώς... Αν κάποιοι από εσάς ανακαλύψουν κάποιον άνθρωπο-άγγελο.......
Προστατέψτε τον με την ζωή σας. Αφήστε την αγάπη που θα νιώσετε να σας σκεπάσει.
Είστε οι Φύλακες τους........
Κι εκείνοι είναι οι τελυταίες ελπίδες ενός κόσμου που οδεύει στο κενό.........






http://howls-into-the-dusk.pblogs.gr/2009/09/oi-anthrwpoi-aggeloi-kai-oi-ekptwtoi-fylakes.html



~ * Άνθρωποι, επίγειοι άγγελοι........ * ~




54



Γράφει ο Άγγελος Παπαντωνίου
Οι άγγελοι αυτοί, αν τους προσφέρεις κάποιο αντάλλαγμα για τη βοήθεια τους θα το αρνηθούν, αν τους πεις ευχαριστώ θα ντραπούν και θα κοκκινίσουν
Λόγο των ημερών υπάρχουν άνθρωποι με παχουλά πορτοφόλια και καθώς πρέπει ρούχα που διατυμπανίζουν τα αγαθοεργήματα τους στα ΜΜΕ και χαίρονται τις ευχαριστίες πολλών ανθρώπων μόνο και μόνο για να δειχτούν. Αυτούς τους ανθρώπους είναι να τους λυπάσαι.
Υπάρχουν και οι άνθρωποι, καθημερινοί, χωρίς κάποια εμφανή περιουσιακά στοιχεία και λιγοστά μέσα ως προς το ζην. Αυτοί που είναι πλούσιοι σε αισθήματα και καλή καρδιά. Που δεν κοιτάνε γιορτές ή καθημερινές μέρες.
Από τη στιγμή που θα διαβούν την εξώπορτα του σπιτιού τους, περπατώντας στους δρόμους και τα στενά των χωριών ή πόλεων τους, δεν ψάχνουν να βρουν τι καλό θα κάνουν σήμερα ή ποιον να βοηθήσουν.
Αυτοί οι άνθρωποι πλησιάζονται από φίλους, γνωστά, ακόμα και άγνωστα άτομα καθοδηγούμενα σαν από κάποιο αόρατο χέρι να πάνε να τους βρουν. Να βρουν αυτούς τους ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν με κάθε τρόπο και μέσο.
Να βρουν τους επίγειους αγγέλους. Τους φύλακες άγγελους τους.
Αυτούς που ζητώντας τη βοήθεια τους δεν θα τους προσπεράσουν κοιτώντας το βλέμμα τους αλλού, δεν θα τους αγνοήσουν. Δεν έχουν πολλά υλικά αγαθά να προσφέρουν αλλά έχουν μπόλικη ψυχή που είναι ανεκτίμητη.
Οι άγγελοι αυτοί, αν τους προσφέρεις κάποιο αντάλλαγμα για τη βοήθεια τους θα το αρνηθούν, αν τους πεις ευχαριστώ θα ντραπούν και θα κοκκινίσουν.
Προσπαθούν να μη φαίνονται, να μην καταλάβουν οι άλλοι τις πράξεις τους. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να τους καταλάβουν γιατί προσφέρουν τη βοήθεια τους απλόχερα. Δύσκολο να το καταλάβουν γιατί δεν γεννήθηκαν έτσι.
Η επιβράβευση τους είναι ένα χαμόγελο και η αίσθηση ανακούφισης, από το άτομο που βοηθήθηκε, ότι λύθηκε το πρόβλημα στο όποιο κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας.
Οι άγγελοι αυτοί ξέρουν μόνο το « ΠΑΡΕ» «ΟΡΙΣΤΕ, ΔΙΚΟ ΣΟΥ» «ΕΛΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ» «ΣΤΗΡΙΞΟΥ ΠΑΝΩ ΜΟΥ» τα αντίθετα από αυτά τα απεχθάνονται.
Τέτοιος άγγελος δεν γίνεσαι, γεννιέσαι. Η παρουσία σου γίνεται γνωστή από μακριά. Όταν περνάς δίπλα από άλλους ανθρώπους, νοιώθουν κάποια αγαλλίαση για λίγες στιγμές χωρίς να γνωρίζουν το λόγο.
Επίγειοι άγγελοι, ψυχές που στάλθηκαν για ένα σκοπό που ούτε και οι ίδιοι δεν τον γνωρίζουν.
Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει αν τους αντιληφτείς, να τους χαμογελάς και να τους χαίρεσαι.

Photo artist: Edie Sunday





http://www.awakengr.com/anthropi-epigii-angeli/













Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

~ * Ποτέ μην εγκαταλείπεις. Σήκω… και περπάτα! * ~









Στον κύκλο της φύσης δεν υπάρχει νίκη ούτε ήττα: υπάρχει κίνηση. Ο χειμώνας μάχεται να επικρατήσει, στο τέλος όμως αναγκάζεται να παραχωρήσει τη νίκη στην άνοιξη, που φέρνει μαζί της λουλούδια και χαρά.


Το καλοκαίρι θέλει να κρατήσουν οι ζεστές του μέρες για πάντα, γιατί είναι πεπεισμένο ότι η ζέστη είναι ευεργετική για τη γη. Τελικά όμως αποδέχεται την άφιξη του φθινοπώρου, που θα επιτρέψει στη γη να ξεκουραστεί.

Η γαζέλα τρώει το χορτάρι και την καταβροχθίζει το λιοντάρι. Το θέμα δεν είναι ποιος είναι ο πιο δυνατός, αλλά πώς μας δείχνει ο Θεός τον κύκλο του θανάτου και της ανάστασης.

Στον κύκλο αυτό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μονάχα στάδια που πρέπει να ολοκληρωθούν. Όταν το καταλάβει αυτό η καρδιά του ανθρώπου, θα απελευθερωθεί. Θα αποδέχεται χωρίς πόνο τις δύσκολες στιγμές και δε θα αφήνεται να ξεγελαστεί από τις στιγμές της δόξας.

Και τα δύο θα περάσουν. Η μία κατάσταση θα διαδεχτεί την άλλη. Και ο κύκλος θα συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθούμε από τη σάρκα και να συναντηθούμε με τη θεϊκή Ενέργεια.






Έτσι, όταν ο παλαιστής βγει στην αρένα -είτε από δική του επιλογή είτε επειδή τον έστειλε εκεί το μυστηριώδες πεπρωμένο-, ας νιώθει χαρά το πνεύμα του για τη μάχη που θα δώσει. Αν διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την τιμή του, δε θα ηττηθεί ποτέ, ακόμα κι αν χάσει τον αγώνα, επειδή η ψυχή του θα είναι άθικτη.

Και δε θα κατηγορήσει κανέναν γι’ αυτό που του συμβαίνει. Από τότε που αγάπησε για πρώτη φορά και τον απέρριψαν κατάλαβε πως αυτό δε σκότωσε την ικανότητα του να αγαπάει.

Ό,τι ισχύει στον έρωτα ισχύει και στον πόλεμο. Όταν χάνουμε μια μάχη ή όλα όσα νομίζαμε πως είχαμε, ζούμε στιγμές δυστυχίας. Όταν όμως οι στιγμές αυτές περνούν, ανακαλύπτουμε μια άγνωστη δύναμη που υπάρχει μέσα στον καθένα από μας, μια δύναμη που μας εκπλήσσει και αυξάνει τον αυτοσεβασμό μας.

Κοιτάζουμε γύρω μας και λέμε στον εαυτό μας: «Επέζησα». Και χαιρόμαστε με τα λόγια μας.

Άλλοι όμως, ακόμα κι αν υποφέρουν από την ήττα και ταπεινώνονται από τις ιστορίες που διαδίδουν γι’ αυτούς οι νικητές, επιτρέπουν στον εαυτό τους να δακρύσει, μα ποτέ δε νιώθουν αυτολύπηση. Ξέρουν απλώς πως η μάχη διακόπηκε και πως τη συγκεκριμένη στιγμή οι ίδιοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Ακούν τους χτύπους της καρδιάς τους. Προσέχουν πως βρίσκονται σε ένταση. Πως φοβούνται. Κάνουν έναν απολογισμό της ζωής τους και ανακαλύπτουν πως, παρά τον τρόμο που αισθάνονται, η πίστη καίει ακόμα στην καρδιά τους και τους ωθεί προς τα εμπρός.

Προσπαθούν να μάθουν πού έκαναν λάθος και πού όχι. Εκμεταλλεύονται τη στιγμή που είναι πεσμένοι κάτω για να ξεκουραστούν, για να γιατρέψουν τις πληγές τους, να ανακαλύψουν νέες στρατηγικές και να εξοπλιστούν καλύτερα.

Και φτάνει μια μέρα που τους χτυπά την πόρτα μια καινούρια μάχη. Ο φόβος υπάρχει ακόμα, όμως πρέπει να δράσουν – αλλιώς θα μείνουν πεσμένοι για πάντα. Σηκώνονται, αντικρίζουν τον αντίπαλο και θυμούνται τον πόνο που έζησαν και δε θέλουν να ξαναζήσουν.

Η προηγούμενη ήττα τούς αναγκάζει να νικήσουν τούτη τη φορά, αφού δε θέλουν να ξαναζήσουν τον ίδιο πόνο.

Κι αν η νίκη δεν έρθει αυτή τη φορά, θα έρθει την επόμενη. Κι αν όχι την επόμενη, τη μεθεπόμενη. Το χειρότερο δεν είναι να πέφτεις, είναι να μη σηκώνεσαι.

Ηττημένος είναι μόνο όποιος παραιτείται. Οι άλλοι είναι όλοι νικητές.

Και θα έρθει η μέρα που οι δύσκολες στιγμές θα είναι μονάχα ιστορίες τις οποίες θα αφηγούνται περήφανοι σε όποιον θέλει να τους ακούσει. Και όλοι θα ακούν με σεβασμό, και θα μάθουν να έχουν τρία σημαντικά πράγματα.

Υπομονή, και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν.

Σοφία, για να μην αφήσουν την επόμενη ευκαιρία να ξεφύγει.

Και περηφάνια για τις ουλές τους.

Οι ουλές είναι μετάλλια χαραγμένα στη σάρκα τους με φωτιά και σίδερο και θα τρομάζουν τους εχθρούς τους, γιατί θα δείχνουν πως ο άνθρωπος που στέκεται απέναντι τους έχει μεγάλη εμπειρία στη μάχη. Συχνά αυτό μας κάνει να επιζητάμε το διάλογο και να αποφεύγουμε τις συγκρούσεις.

Οι ουλές μιλούν πιο δυνατά από την κόψη του σπαθιού που τις δημιούργησε.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Paolo Coelho “Το χειρόγραφο της Άκρα”, εκδ. Λιβάνη

anthologion.gr




Αναρτήθηκε από 



http://www.e-koutsobola.gr/2016/08/blog-post_374.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook


http://www.e-koutsobola.gr/