Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

~ * Βιονικά χέρια: Η ελπίδα για ανθρώπους που έχουν ακρωτηριαστεί * ~undefined Το χέρι της 35χρονης Νίκολα Γουάλντινγκ έχει αχρηστευθεί έπειτα από αυτοκινητικό δυστύχημα πριν από 12 χρόνια. Το επάνω μέρος του χεριού της αποκαταστάθηκε μερικώς ύστερα από εγχείρηση, οι γιατροί όμως υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω.

Όταν είδε ένα ντοκιμαντέρ του BBC για το έργο του χειρουργού Όσκαρ Άζμαν από τη Βιέννη, ο οποίος αντικατέστησε τα χέρια δύο ακρωτηριασμένων ασθενών με βιονικά, οι ελπίδες της αναπτερώθηκαν, καθώς τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά, που η Νίκολα το σκέφτεται πλέον να προχωρήσει σε επιλεκτικό ακρωτηριασμό.

Η ίδια αναγνωρίζει ότι δεν πρόκειται να έχει πίσω το χέρι της, ωστόσο υποστηρίζει ότι θα αλλάξει η ζωή της, αν μπορεί να κάνει κάτι για να είναι πιο ανεξάρτητη. Η κα Γουάλντινγκ αποφάσισε να συναντηθεί με έναν πλαστικό χειρουργό και να ζητήσει τη συμβουλή του. Εκείνος ενδιαφέρεται για τη σωματική και πνευματική ετοιμότητα της για μια τέτοια εγχείρηση, ενώ δήλωσε πώς: «Οι αποφάσεις αυτές εμπεριέχουν ρίσκο, όταν αφαιρέσουμε ένα άκρο, δεν μπορούμε να το τοποθετήσουμε πίσω στη θέση του».

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου