Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

~ * Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει τις χώρες της ανατολικής Ασίας * ~
Θερμοκρασίες ρεκόρ που προκλήθηκαν από ένα σύστημα υψηλής πίεσης στον Ειρηνικό καταγράφονται σε πολλές χώρες της ανατολικής Ασίας περιλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας.

Στην Ιαπωνία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 17 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του καύσωνα.

Συνολικά, 9.815 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με θερμοπληξία σε νοσοκομεία-- τουλάχιστον ο τριπλάσιος αριθμός σε σχέση με μία εβδομάδα πριν-- ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας η θερμοκρασία σε κάποια τμήματα της χώρας έφθασε τους 40 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά μέσα σε έξι χρόνια, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Κίνα, η ανώτατη μετεωρολογική αρχή εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες για 20ή συναπτή ημέρα σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Νωρίτερα, το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι στις ανατολικές περιοχές περιλαμβανομένων των επαρχιών Ζεζιάνγκ, Ανουί και Σιανγκτσί και στις κεντρικές περιοχές περιλαμβανομένων των επαρχιών Χουμπέι και Χουνάν, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.
Στην επαρχία Γκουιζού, όπου περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν αποθέματα πόσιμου νερού εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας, η θερμοκρασία έφθασε τους 35 βαθμούς, μετέδωσε το Νέα Κίνα.
Την Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ουάνγκ Γιανγκ δήλωσε ότι απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και των πλημμυρών, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι πέθαναν από ανακοπή εξαιτίας του καύσωνα στη Σανγκάη, όπου η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.

Στην Ταϊβάν, η Κεντρική Υπηρεσία Καιρού κατέγραψε σήμερα θερμοκρασίες περίπου στους 38 βαθμούς γύρω από την Ταϊπέι, λίγες μέρες μετά την θερμοκρασία-ρεκόρ των 39,3 βαθμών που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα.
Μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι ήταν η θερμότερη μέρα στην Ταϊπέι από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία, το 1896, και η έβδομη υψηλότερη για ολόκληρο το νησί.

Η Υπηρεσία προβλέπει ότι την Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές.
Προειδοποίηση για καύσωνα εξέδωσαν και οι νοτιοκορεατικές αρχές για το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με υψηλότερη θερμοκρασία τους 35 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Korea Herald.
Χθες Δευτέρα, η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τη χρήση κλιματιστικού εξαιτίας του κινδύνου για μπλακ άουτ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου