Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

~ * NASA's STEREO “Winks” and Provides Stunning Solar Imagery * ~









Solar Terrestrial Relations Observatory της NASA γνώρισε μια δραματική ηλιακή έκρηξη στις 24 του Αυγούστου του 2014 - ακόμη και με ένα από τα "μάτια" του μερικώς κλειστά.
Αυτές οι εικόνες από μια στεφανιαία μαζική εκτίναξη, μια γιγαντιαία έκρηξη του ηλιακού υλικού που εκρήγνυται στο διάστημα, συνελήφθη από ένα από τα δύο διαστημόπλοια STEREO-B STEREO, το οποίο έχει θέα στη μακρινή πλευρά του ήλιου σήμερα.
Το δεύτερο διαστημόπλοιο, STEREO-A, ωστόσο, είναι μια προσωρινή φάση της καταγραφής μόνο τα δεδομένα χαμηλής ανάλυσης. Λόγω σε μια τροχιά που έχει μετακινηθεί προς την άλλη πλευρά του ήλιου από τη Γη, STEREO-A προσαρμοσμένο σχήμα πιάτου κεραίας του στις 20 του Αυγούστου στο σημείο λίγο έξω από το φωτεινό θερμότητα του άστρου, και, κατά συνέπεια, σε μια θέση που υποκλέψει 't στραμμένο προς τη Γη. Το σήμα εξακολουθεί να έρχεται στη Γη, αλλά είναι πιο αμυδρά, έτσι ώστε το διαστημόπλοιο θα πρέπει να μοιράζονται μόνο τα δεδομένα χαμηλής ανάλυσης, μέχρι να επανεμφανίζεται στην άλλη πλευρά του ήλιου στις αρχές του 2016.

Two images of the same coronal mass ejection erupting from the sun on Aug. 24, 2014



Το δίδυμο STEREO διαστημικό σκάφος παρέχουν θέα τον ήλιο από μια διαφορετική οπτική γωνία από ό, τι μπορεί να δει κανείς από την οπτική γωνία της Γης. Όταν συνδυάζεται με τις εικόνες από κοντά στη Γη το διαστημικό σκάφος όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και της NASA Solar και Heliospheric Observatory, βοηθά τους επιστήμονες να κατανοήσουν το τρισδιάστατο σχήμα λαμπρή εκρήξεις CME του ήλιου.








http://www.nasa.gov/content/goddard/stereo-winks-and-provides-stunning-solar-imagery/#.VAwqQ_l_vBZ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου