Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

~ * Αρχές του 2015 στην Ελλάδα το «σκάφανδρο» εικονικής πραγματικότητας της Samsung * ~

 
 
 
 
 
Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας το Galaxy VR, το «σκάφανδρο» εικονικής πραγματικότητας που ανέπτυξε η Samsung σε συνεργασία με την Oculus Rift, θυγατρική του Facebook. Το «σκάφανδρο» είναι συμβατό αποκλειστικά με το Galaxy Note 4, αφού το συγκεκριμένο μοντέλο της κορεατικής εταιρείας είναι αυτή τη στιγμή το μόνο με οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED  και ανάλυσης 1.440 x 2.560 pixel. Δύο προδιαγραφές που, σύμφωνα με τη Samsung, είναι απαραίτητες ώστε να εξασφαλίζει ικανοποιητική εμπειρία.
Έτσι, το Galaxy VR διαθέτει μια ειδική υποδοχή για την τοποθέτηση του Note 4. Τότε, φορώντας το «σκάφανδρο», ο χρήστης «μεταφέρεται» στον «κόσμο» της ταινίας, του παιχνιδιού ή της εφαρμογής που αναπαράγεται στο κινητό, με την εικόνα να καταλαμβάνει ολόκληρο το οπτικό του πεδίο. Μάλιστα, το οπτικό υλικό προσαρμόζεται ανά πάσα στιγμή στην κλίση του κεφαλιού, ώστε να μπορεί κανείς να «εξερευνήσει» με το βλέμμα του το τρισδιάστατο περιβάλλον από οποιαδήποτε οπτική γωνία. Με συνέπεια η αίσθηση να είναι εντυπωσιακά ρεαλιστική.
Μαζί με το «έξυπνο» ρολόι Gear S, το Galaxy Note 4 θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από τις 22 Οκτωβρίου, με την τιμή του να ξεκινά από τα 849 ευρώ. Ωστόσο, το Galaxy VR θα βρεθεί στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων αργότερα, και πιο συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.
Ο λόγος είναι πως, πριν από την κυκλοφορία του, θα πρέπει πρώτα να είναι προσβάσιμο από τη χώρα μας το online κατάστημα που έχει στα σκαριά η Samsung με την Oculus Rift, από το οποίο θα μπορεί κανείς να «κατεβάσει» application και ταινίες για το «σκάφανδρο». Κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2015, αφού η Ελλάδα συγκαταλέγεται στο δεύτερο «κύμα» χωρών, στις οποίες θα «ανοίξει» η πλατφόρμα.
 
 


http://www.kathimerini.gr/786847/article/texnologia/gadgets/arxes-toy-2015-sthn-ellada-to-skafandro-eikonikhs-pragmatikothtas-ths-samsung

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου