Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

~ * Το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο φτιάχνει τεχνητή νοημοσύνη για ρόλο μάνατζερ * ~




Το σύστημα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, και οι ακριβείς λεπτομέρειες της λειτουργίας του συζητούνται. Όπως είπε ένας εργαζόμενος ενημερωμένος για το θέμα, είναι σαν να «προσπαθείς να μετατρέψεις τον εγκέφαλο του Ρέι σε υπολογιστή»


Μηχανικοί λογισμικού στη Bridgewater Associates LP, το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου, δουλεύουν πάνω σε ένα μυστικό πρόγραμμα το οποίο ο ιδρυτής του, Ρέι Ντάλιο, έχει χαρακτηρίσει «Βιβλίο του Μέλλοντος» (Book of the Future) και προορίζεται να αναλάβει καθήκοντα καθημερινού μάνατζμεντ, δίνοντας οδηγίες όσον αφορά σε αποφάσεις περί προσλήψεων, απολύσεων κ.α., σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Στη Bridgewater οι περισσότερες συναντήσει καταγράφονται και οι εργαζόμενοι αναμένεται να ασκούν κριτική ο ένας στον άλλον συνεχώς, ενώ υποβάλλονται σε συχνούς ελέγχους για εντοπισμών αδυναμιών. Οι επιδόσεις τους αξιολογούνται βάσει ενός μεγάλου αριθμό data points. Η προσέγγιση αυτή αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί σε ένα σύστημα λογισμικού, δίνοντας λεπτομερίς οδηγίες όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας και εργασίας των εργαζομένων.
Το σύστημα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, και οι ακριβείς λεπτομέρειες της λειτουργίας του συζητούνται. Όπως είπε ένας εργαζόμενος ενημερωμένος για το θέμα, είναι σαν να «προσπαθείς να μετατρέψεις τον εγκέφαλο του Ρέι σε υπολογιστή».
Το fund, που διαχειρίζεται 160 δισ. δολάρια, δημιούργησε την ομάδα των προγραμματιστών (Systematized Intelligence Lab), που ειδικεύονται σε analytics και τεχνητή νοημοσύνη, στις αρχές του 2015. Της ομάδας ηγείται ο Ντέιβιντ Φερούτσι, που προηγουμένως είχε ηγηθεί της ανάπτυξης του υπερυπολογιστή Watson στην ΙΒΜ.





http://www.naftemporiki.gr/story/1187121/to-megalutero-hedge-fund-ston-kosmo-ftiaxnei-texniti-noimosuni-gia-rolo-manatzer















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου