Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

~ * Το κοσμικό υπόβαθρο μικροκυμάτων * ~




Αν κοιτάξουμε αρκετά μακριά πέρα από τον κόσμο, μπορούμε να ανιχνεύουν το φως που έχει ταξιδέψει από την αρχή του σύμπαντος περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό μας επιτρέπει να δούμε την αμυδρή λάμψη της Μεγάλης Έκρηξης παντού γύρω μας. Παρά το γεγονός ότι αυτή η ακτινοβολία δεν μπορεί να δει κανείς με το ανθρώπινο μάτι, μπορεί εύκολα να ανιχνευθεί με ραδιοτηλεσκόπια. Αυτό το all-ουρανός χάρτης δημιουργήθηκε με δεδομένα από τον WMAP κοσμολογία καθετήρα ? δείχνει τη λάμψη του Big Bang, όταν το Σύμπαν ήταν μόνο 380 000 ετών και το Σύμπαν είχε θερμοκρασία 3.000 ° C.
Αυτός είναι ο ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους οι αστρονόμοι γνωρίζουν ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε πριν 14 δισεκατομμύρια χρόνια σε μια καυτή, πυκνή, γεγονότος, γνωστού ως Big Bang - επειδή είμαστε περικυκλωμένοι από την αμυδρή λάμψη του Big Bang, και μοιάζει με αυτό:






Το κοσμικό υπόβαθρο μικροκυμάτων




Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας σε αυτόν τον χάρτη να εξηγήσει γιατί οι γαλαξίες στο σύμπαν σύμπλεγμα μαζί σε υπερομάδες. Το θέμα με το Big Bang ήταν συσπειρωμένη. Αυτές οι μάζες αντιστοιχούν στο πιο cool (πιο σκούρο) σημεία σε αυτό το χάρτη, και ήταν σε αυτές τις μάζες ότι οι γαλαξίες ήταν πιθανότερο να σχηματισθούν. Το πιο καυτό (φωτεινότερο) σημεία ήταν χαμηλής πυκνότητας περιοχές που τελικά, μετά από δισεκατομμύρια χρόνια, έγινε τεράστια κενά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου