Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

~ * Το δαχτυλίδι που διαβάζει * ~



undefined



Μια ομάδα ερευνητών που συμμετέχει στο πρόγραμμα Fluid Interfaces του MIT Media Lab δημιούργησε ένα ξεχωριστό gadget, που όπως υποστηρίζουν μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Το δαχτυλίδι-αναγνώστης «FingerReader» έχει ως στόχο να αντικαταστήσει τα οπτικοακουστικά λογισμικά, τα οποία συχνά αποδεικνύονται ανακριβή και περιορισμένου εύρους.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, η συσκευή αυτή φοριέται στο δάχτυλο του χρήστη και σκανάρει το κείμενο καθώς περνάει επάνω από αυτό, στέλνοντας ταυτόχρονα ακουστική ανατροφοδότηση των λέξεων.

Επιπλέον, χάρη σε ελαφριές δονήσεις που στέλνει στο δάχτυλο του χρήστη, αυτός καταλαβαίνει πότε αλλάζει πορεία, προκειμένου να μη φεύγει «εκτός κειμένου».

Παρότι βρίσκεται ακόμη στο στάδιο ανάπτυξης, οι κατασκευαστές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο, γράφει η Ellie Zolfagharifard στη Daily Mail.

Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί και ως συσκευή μετάφρασης, επιτρέποντας στο χρήστη να μπορεί να επικοινωνεί σε άλλες γλώσσες, προσθέτει το δημοσίευμα.




http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=302776&catID=22





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου