Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

~ * Το Αμερικανικό Ναυτικό αναπτύσσει «έξυπνα γυαλιά» * ~



undefined



Το τελευταίο ερευνητικό πρόγραμμα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, δεν αφορά κάποιο όπλο τελευταίας τεχνολογίας. Ακολουθώντας την «τεχνολογική μόδα», το ναυτικό των ΗΠΑ συμφώνησε με την εταιρεία Vuzix στην ανάπτυξη τεχνολογίας έξυπνων γυαλιών που θα χρησιμοποιηθούν σε ναυτικές εφαρμογές.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Vuzix, που εδρεύει στο Rochester της Νέας Υόρκης, κέρδισε ένα αρχικό συμβόλαιο 75.000 δολαρίων και πρόσθετη επιχορήγηση 680.000 δολαρίων από το αμερικανικό Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, για την ανάπτυξη οπτικών, τύπου Google Glass, τα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν σε κλασικούς σκελετούς γυαλιών.
Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση δυνατότητας προβολής πληροφοριών, δεδομένων ακόμη και εικόνων σε φυσικά μεγέθη, που θα προέρχονται από υπολογιστή, στο οπτικό πεδίο ενός χρήστη.
Η Vuzix θα συνεργαστεί με την εταιρεία Six15 Technologies, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή οθονών (head-up displays), στρατιωτικών προδιαγραφών, ώστε να ενσωματωθεί η σχετική τεχνολογία στα νέα «έξυπνα γυαλιά».






Το πρόγραμμα θα κινηθεί σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση περιλαμβάνεται η ανάπτυξη των πρωτοτύπων, ενώ στη δεύτερη φάση θα περιλαμβάνεται η δοκιμή σε ανοικτό πεδίο και υπό πραγματικές συνθήκες. Η τεχνολογία που θα αναπτυχθεί για τα νέα έξυπνα γυαλιά θα χρησιμοποιηθεί από το Αμερικανικό Ναυτικό για να βελτιώσει την εκπαίδευση του προσωπικού και τις ανάγκες προσομοίωσης διαφόρων συνθηκών.
Το ναυτικό των ΗΠΑ θεωρεί ότι χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους μεθόδους, θα καταφέρει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο εκπαίδευσης του προσωπικού.
Ωστόσο, πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα αφού το τελικό προϊόν θα πρέπει να είναι εύχρηστο και να μπορεί να φορεθεί για αρκετές ώρες της ημέρας, περίπου όπως και τα γυαλιά ηλίου. Πρόκειται για μια φυσιολογική απαίτηση, αφού δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι τα γυαλιά της Vuzix θα πρέπει ενδεχομένως να φορεθούν ακόμη και σε συνθήκες μάχης.
Να υπενθυμίσουμε ότι το Αμερικανικό Ναυτικό δεν αποτελεί τον μόνο κυβερνητικό φορέα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, που εξετάζει την πιθανότητα χρήσης έξυπνων γυαλιών. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης παρέλαβε και δοκιμάζει, υπό πραγματικές συνθήκες, το περιβόητο Google Glass.



http://www.naftemporiki.gr/story/772205





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου