Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

~ * Νανοτεχνολογία & Διατροφή * ~Στοφύλλο 05/04/2008, η εφημερίδα Καθημερινή αναδημοσίευσε απο την εφημερίδα Guardian, ένα εξαιρετικό άρθρο που αφορά τα νανοτρόφιμα και γενικότερα τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει στις διατροφικές μας συνήθειες η Νανοτεχνολογία.
Στο άρθρο μάλιστα γίνεται λόγος για προσπάθειες που γίνονται σε ερευνητικό πεδίο για την παραγωγή τροφίμων που βασίζονται στις αρχές της Νανοτεχνολογίας απο μεγάλες εταιρείες, οι οποίες στρέφονται συστηματικά στην παραγωγή νανοτροφίμων, ελπίζοντας να μην συναντήσουν τις αντιδράσεις που αντιμετώπισαν για την προώθηση στην παγκόσμια αγορά των Μεταλλαγμένων τροφίμων. Ωστόσο τα ερωτήματα που εγείρονται για την χρησιμότητα και την ασφάλεια αυτών των προϊόντων της νανοτεχνολογίας είναι πολλά και παραμένουν αναπάντητα.
Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον και την ανησυχία της Επιστημονικής κοινότητας παγκοσμίως για την μαζική παραγωγή νανοτροφίμων, θέτω στο τραπέζι του διαλόγου που εξελίσσεται στο FT.gr, το συγκεκριμένο θέμα, θεωρώντας ότι είναι μια συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και στην Ελλάδα, ώστε να καταγραφούν έγκαιρα και με σαφήνεια, αφενός οι απόψεις των πολιτών, αφετέρου του επιστημονικού κόσμου της χώρας που ασχολείται με την Επιστήμη τροφίμων & Διατροφής και δραστηριοποιείται ερευνητικά στον τομέα των νανοτροφίμων.


http://www.nano.gr/nanotechnology_detail.asp?iArt=321&iType=95Υ.Γ   Μεταλλαγμένα????...ποιά μεταλλαγμένα....Last years.......Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου