Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

~ * Τεχνητή νοημοσύνη αντιλαμβάνεται ανθρώπους πίσω από τοίχους * ~







Τη δυνατότητα «εκπαίδευσης», μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ασύρματων συσκευών ώστε να αντιλαμβάνονται τις στάσεις και τις κινήσεις ανθρώπων, ακόμα και από την άλλη πλευρά ενός τοίχου, έχει το σύστημα RF-Pose, που δημιούργησε ομάδα ερευνητών του CSAIL του ΜΙΤ υπό την καθηγήτρια Ντίνα Κατάμπι.

Σύμφωνα με το MIT News, οι ερευνητές χρησιμοποιούν ένα δίκτυο νευρώνων για την ανάλυση ραδιοσημάτων που ανακλώνται στα σώματα των ανθρώπων, δημιουργώντας ένα δυναμικό μοντέλο που περπατά, σταματά, κάθεται και κινεί τα χέρια του όπως το άτομο που προβαίνει κανονικά σε αυτές τις κινήσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το RF-Pose θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ασθενειών όπως το Πάρκινσον, η πολλαπλή σκλήρυνση κ.α., παρέχοντας καλύτερη κατανόηση της προόδου της ασθένειας και επιτρέποντας στους γιατρούς να αναπροσαρμόζουν κατάλληλα τη χορήγηση φαρμάκων. Επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να ζουν πιο ανεξάρτητα, παρέχοντας παράλληλα επιπρόσθετη μεν, διακριτική δε, παρακολούθηση για ενδεχόμενες πτώσεις, τραυματισμούς κ.α. Ήδη η ομάδα συνεργάζεται με γιατρούς για τη διερεύνηση των εφαρμογών της RF-Pose στον τομέα της υγείας.

Πέρα από την υγεία, η ομάδα αναφέρει ότι το RF-Pose θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων κατηγοριών βιντεοπαιχνιδιών, όπου οι παίκτες κινούνται σε έναν χώρο, ή ακόμα και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, για τον εντοπισμό επιζώντων.

Ακόμη, πέρα από την ανίχνευση της κίνησης, οι ερευνητές απέδειξαν ότι είναι δυνατή η χρήση ασύρματων σημάτων για την ακριβή ταυτοποίηση ενός ατόμου στο 83% των περιπτώσεων, από μια σειρά 100 ατόμων. Η δυνατότητα αυτή θα άνοιγε νέους ορίζοντες σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, όταν αναζητούνται συγκεκριμένα άτομα.



https://www.naftemporiki.gr/story/1360257/texniti-noimosuni-antilambanetai-anthropous-piso-apo-toixous











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου