Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

~ * Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble βλέπει Απόδειξη υδρατμών Εξαέρωση off Δίας Σελήνη * ~






Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA παρατήρησε υδρατμών πάνω από την ψυχρή νότια πολική περιοχή του φεγγάρι του Δία, παρέχοντας τις πρώτες ισχυρές ενδείξεις λοφία νερό εκρήγνυται από την επιφάνεια του φεγγαριού.
Τα προηγούμενα επιστημονικά συμπεράσματα από άλλες πηγές επισημαίνουν ήδη την ύπαρξη ενός ωκεανού που βρίσκεται κάτω από την παγωμένη κρούστα του Europa. Οι ερευνητές δεν είναι ακόμη πλήρως βέβαιο αν η ανιχνεύεται υδρατμών παράγεται από εκρήγνυται λοφία νερού στην επιφάνεια, αλλά είναι βέβαιοι ότι αυτό είναι η πιο πιθανή εξήγηση.
Σε περίπτωση περαιτέρω παρατηρήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτό θα καταστήσει Europa το δεύτερο φεγγάρι στο ηλιακό σύστημα που είναι γνωστό ότι έχουν λοφία των υδρατμών. Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο Δεκέμβρη 12 σε απευθείας σύνδεση τεύχος του Science Express, και παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο.
"Μέχρι στιγμής η πιο απλή εξήγηση για αυτό υδρατμών είναι ότι ξέσπασε από λοφία στην επιφάνεια της Ευρώπης," είπε ο επικεφαλής συγγραφέας Lorenz Roth του Southwest Research Institute στο Σαν Αντόνιο. "Αν τα λοφία που συνδέονται με το υπόγειο νερό των ωκεανών είμαστε σίγουροι δεν υπάρχει στο φλοιό του Europa, τότε αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικές έρευνες μπορούν να διερευνήσει άμεσα την χημική σύνθεση των δυνητικά κατοικήσιμο περιβάλλον Europa χωρίς διάτρηση μέσω των στρωμάτων πάγου. Και αυτό είναι εξαιρετικά συναρπαστικό."
Το 2005, Cassini Orbiter της NASA ανίχνευσε πίδακες υδρατμών και σκόνης εκπέμπουν από την επιφάνεια του φεγγαριού του Κρόνου Εγκέλαδος. Αν πάγο και σωματίδια σκόνης στη συνέχεια έχουν βρεθεί στα λοφία Εγκέλαδο, έχουν μόνο τα αέρια υδρατμοί έχουν μετρηθεί στο Europa μέχρι στιγμής.
Φασματοσκοπικές παρατηρήσεις του Hubble έδωσε την απόδειξη για το Europa λοφία τον Δεκέμβριο του 2012. Δειγματοληψία Ώρα σέλαος εκπομπές του Europa μετράται με φασματογράφο απεικόνισης του Hubble επέτρεψε στους ερευνητές να διακρίνουν μεταξύ των χαρακτηριστικών που δημιουργούνται από φορτισμένα σωματίδια από μαγνητική φυσαλίδα και λοφία από την επιφάνεια της Ευρώπης του Δία, αλλά και να αποκλείσει πιο εξωτικές εξηγήσεις, όπως serendipitously παρατηρώντας μια σπάνια σύγκρουση με μετεωρίτη. 
Ο φασματογράφος απεικόνισης ανιχνεύεται αχνό φως από το υπεριώδες σέλας, που τροφοδοτείται από την έντονη μαγνητικό πεδίο του Δία, κοντά στο νότιο πόλο του φεγγαριού. Ενθουσιασμένοι ατομικό οξυγόνο και το υδρογόνο παράγει μια μεταβλητή σέλαος λάμψη και να αφήσει ένα αποκαλυπτικό σημάδι, που είναι τα προϊόντα των μορίων του νερού να σπάσει, εκτός από τα ηλεκτρόνια κατά μήκος γραμμές του μαγνητικού πεδίου.
«Προωθήσαμε Hubble στα όριά του για να δείτε αυτό το πολύ αχνό εκπομπών. Αυτές θα μπορούσαν να είναι stealth λοφία, επειδή θα μπορούσαν να είναι αδύναμη και είναι δύσκολο να παρατηρηθούν στο ορατό φως ", δήλωσε ο Joachim Saur του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, στη Γερμανία. Saur, ο οποίος είναι κύριος ερευνητής του εκστρατεία παρατήρησης Hubble, συν-έγραψε το χαρτί με Roth.
Roth πρότεινε ότι οι μεγάλες ρωγμές στην επιφάνεια της Ευρώπης, γνωστή ως lineae, μπορεί να εξαερισμού υδρατμούς στο διάστημα. Cassini έχει δει παρόμοια ρωγμές που φιλοξενούν τους πίδακες του Εγκέλαδου.
Επίσης, η ομάδα του Hubble διαπίστωσε ότι η ένταση των λοφία Europa, όπως αυτές της Εγκέλαδο, ποικίλλει ανάλογα με την τροχιακή θέση του Europa. Active πίδακες έχουν παρατηρηθεί μόνο όταν το φεγγάρι είναι πιο μακριά από τον Δία. Οι ερευνητές δεν μπορούσαν να ανιχνεύσουν οποιαδήποτε ένδειξη εξαερισμού όταν Europa είναι πιο κοντά στον Δία.
Μια εξήγηση για την μεταβλητότητα είναι ότι αυτές οι lineae βιώνουν περισσότερο άγχος ως βαρυτικά παλιρροϊκές δυνάμεις άπωσης και έλξης για το φεγγάρι και ανοικτές διέξοδοι σε μεγαλύτερες αποστάσεις από τον Δία. Οι αεραγωγοί στένωση ή κλειστή όταν το φεγγάρι είναι πιο κοντά στον πλανήτη αερίου γίγαντα. 
«Η φαινομενική μεταβλητότητα λοφίο υποστηρίζει μια βασική πρόβλεψη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να tidally flex από ένα σημαντικό ποσό, αν έχει κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού», δήλωσε ο Kurt Retherford, επίσης Southwest Research Institute.
Η Ευρώπη και τον Εγκέλαδο λοφία έχουν εντυπωσιακά παρόμοιες αφθονία των υδρατμών. Επειδή Europa έχει περίπου 12 φορές ισχυρότερη βαρυτική έλξη από τον Εγκέλαδο, το μείον 40-μοιρών Φαρενάιτ (μείον 40-μοιρών Κελσίου) ατμού ως επί το πλείστον δεν μπορεί να διαφύγει στο διάστημα όπως κάνει Εγκέλαδο, αλλά πέφτει πίσω πάνω στην επιφάνεια μετά την επίτευξη υψόμετρο των 125 μιλίων (201 χιλιόμετρα), σύμφωνα με τις μετρήσεις του Hubble. Αυτό θα μπορούσε να αφήσει φωτεινό χαρακτηριστικά της επιφάνειας κοντά νότια πολική περιοχή της Σελήνης, οι ερευνητές υποθέτουν.
"Εάν επιβεβαιωθεί, αυτή η νέα παρατήρηση δείχνει για άλλη μια φορά τη δύναμη του το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble για να διερευνήσουν και να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αναζήτησή μας για δυνητικά κατοικήσιμο περιβάλλοντα στο ηλιακό μας σύστημα," είπε ο John Grünsfeld, ένας αστροναύτης ο οποίος συμμετείχε Hubble αποστολές εξυπηρέτησης και τώρα χρησιμεύει ως αναπληρωτής διοικητής της NASA για την επιστήμη στην Ουάσιγκτον. «Η προσπάθεια και το ρίσκο που πήρε για την αναβάθμιση και επισκευή του Hubble γίνεται ακόμη πιο σημαντική όταν μαθαίνουμε για συναρπαστικές ανακαλύψεις όπως αυτό από το Europa."
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι ένα έργο της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA διαχειρίζεται το τηλεσκόπιο. Η Space Telescope Science Institute (STScI) διεξάγει εργασίες της επιστήμης Hubble. STScI λειτουργεί για τη NASA από την Ένωση Πανεπιστημίων για την Έρευνα στην Αστρονομία, Inc, στην Ουάσιγκτον, DC
Για να δείτε τις εικόνες των στοιχείων για λοφία επισκεφθείτε: http://www.nasa.gov/content/goddard/hubble-europa-water-vapor .
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.nasa.gov/hubble .
Jia-Rui C. Cook 818-354-0850 
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια jccook@jpl.nasa.gov
Rob Gutro 301-286-4044 
Goddard Space Flight Center της robert.j.gutro @ nasa.gov
Dwayne Brown / JD Harrington 
Headquarters, Washington 
202-358-1726/202-358-5241 dwayne.c.brown @ nasa.gov , jdharrington@nasa.gov
Joe Fohn 
Southwest Research Institute, San Antonio 
210-522-4630 jfohn@swri.org
2013-363






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου