Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

~ * Σάλος στο Διαδίκτυο * ~




 
Βιβλίο – οδηγός για παιδεραστές πωλούνταν στο Amazon.com










Ένα e-book με τον τίτλο «The Pedophile's Guide to Love and Pleasure» που πωλούνταν κανονικά μέσα από τα ηλεκτρονικά ράφια του Amazon, προκάλεσε συμφόρηση στο ίντερνετ.
Το βιβλίο συνέγραψε ο Φίλιπ Γκριβς, «εκδόθηκε» στα τέλη του Οκτωβρίου και κόστιζε 4,79 δολάρια.
Το διαδικτυακό βιβλίοπωλείο υπερασπίστηκε την ύπαρξη του βιβλίου στα ηλεκτρονικά του ράφια διότι το αντίθετο θα σήμαινε λογοκρισία αλλά τελικά όπως φαίνεται πριν από 40 λεπτά, «κατέβηκε» και πάλι οριστικά.
Τα αρνητικά δημοσιεύματα πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες μέρες: από blogs, κάλεσμα από ηλεκτρονικές εφημερίδες και κοινωνικά δίκτυα για e-μπουκοτάζ, πάνω από 2000 αρνητικές αναφορές σε λίγες ώρες και σημαντική κίνηση στο twitter(αναζητήστε τα #amazonfail, @washingtonpost και @Amazon). Δημιουργήθηκε και group στο Facebook όπου σε μία ανάρτηση διαβάζουμε: «Αυτό δεν είναι θέμα ελευθερίας του λόγου. Είναι ένας οδηγός για παιδόφιλους! Ντροπή σου Amazon!». Εδώ δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός στο twitter όπου συγκεντρώνονται e-υπογραφές για διαμαρτυρία.
Στην αρχή το βιβλίο επανατοποθετήθηκε για να… χάσουν οι οργισμένοι bloggers τα ίχνη του αλλά εντοπίστηκε και πάλι από όπου τελικά αποσύρθηκε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου