Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

~ * Best of Archaeology 2010 * ~








Μυστική σήραγγας του Φαραώ Explored

Φωτογραφία από Dalsh Abdallah Amr Reuters,
Μόνιμη ξύλινα σκαλοπάτια για την προστασία των 3.300 ετών πέτρινη σκάλα, αιγυπτιακών αρχαιοτήτων Ζάχι Χαουάς επικεφαλής ενέχει το 2009 σε μια μυστηριώδη σήραγγα που συνδέει το αρχαίο τάφο του Φαραώ Σέτι Ι ... τίποτα.
Μετά από τρία χρόνια ανάσυρσης έξω μπάζα και τα χειροποίητα αντικείμενα μέσω ενός αυτοκινήτου σιδηροδρομικό σύστημα (ράγες ορατό στα αριστερά), οι ανασκαφείς χτύπησε έναν τοίχο, η ομάδα ανακοίνωσε τον Ιούλιο. Φαίνεται ότι η αρχαία εργαζομένους που δημιούργησε η απότομη σήραγγα κάτω από την Αίγυπτο είναι Κοιλάδα των Βασιλέων κοντά Luxor ( χάρτης ) σταμάτησε απότομα μετά την κοπή 572 πόδια (174 μέτρα) πάνω στους βράχους









Time Capsule" Hut Revealed



Φωτογραφία από Barcroft / Fame Εικόνες
Σχεδόν έναν αιώνα μετά ο λοχαγός Robert Falcon Scott διερευνηθούν τα νότια ήπειρο, οι εμπειρογνώμονες που εργάζονται για να σώσει εξερευνητή ξύλινη καλύβα τους Βρετανούς (που απεικονίζεται στο Ross Island, Ανταρκτική , τον Αύγουστο του 2006) και τρεις άλλοι στην περιοχή από την ολίσθηση κάτω από το χιόνι για πάντα.
Το ιερό μέτρα 50 πόδια (15 μέτρα) μήκος και 25 πόδια (7,6 μέτρα) πλάτος και χτίστηκε για να στεγάσει μέχρι 33 άτομα.
Scott και το πλήρωμά του παρέμεινε στο καλύβα πριν Nova τους κακής Terra αποστολή fated στο Νότιο Πόλο, τον Ιανουάριο του 1912. Scott και τεσσάρων άλλων ατόμων πέθανε αφού ξυλοκοπήθηκε μέχρι την pole από τον νορβηγικό εξερευνητής Ρόαλντ Αμούνδσεν.










8. Titanic Falling Apart

Φωτογραφία ευγένεια Premier Exhibitions, Inc και Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole
Σε μια φωτογραφία κυκλοφόρησε πρώτης Σεπτεμβρίου-την 25η επέτειο από την εκ νέου ανακάλυψη του RMS Titanic- rust "icicles" πανούκλα κάγκελα πλώρης και άγκυρα εξοπλισμού στο 2,4 μιλίων βάθους (3,8 χιλιομέτρων βαθιά) ναυάγιο.
Αυτή και άλλες εικόνες του Τιτανικού ληφθεί στα τέλη Αυγούστου είναι από τα πρώτα αποτελέσματα των συνεχιζόμενων Expedition Τιτανικό . Οι στόχοι του: τη χρήση ακουστικών απεικόνισης, σόναρ, και 3-D video για τη διατήρηση σχεδόν τιτανικό στην κατάσταση της τρέχουσας και να προσδιορίσει ακριβώς πόσο μακριά πάει το ναυάγιο είναι και πόσο καιρό θα διαρκέσει.











7. 12 Αρχαία Μνημεία φυγής

Φωτογραφία από το Umit Bektas, Reuters
Κατεστραμμένα τοιχογραφίες στην εκκλησία του αγίου Γρηγορίου Tigran Honents πει μια ιστορία της παραμέλησης στη μεσαιωνική πόλη του Άνι, τώρα μέρος της Τουρκίας .
Καθισμένος σε μια στρατιωτικοποιημένη ζώνη στην περιοχή της σημερινής Τουρκίας- Αρμενίας σύνορα, η πόλη είναι ένας από τους 12 πολιτιστικούς χώρους που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο από το Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια-βασισμένη Παγκόσμια Κληρονομιά Ταμείο .










6. King Tut αποτελέσματα του DNA

Φωτογραφία από τον Kenneth Garrett, National Geographic Χρηματιστήριο
King Tut (που περιγράψαμε πιο πάνω σε μια "coffinette», η οποία κατείχε ορισμένα από τα όργανά του) μπορεί να θεωρηθεί ως το χρυσό αγόρι της αρχαίας Αιγύπτου σήμερα. Όμως, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, Τουταγχαμών δεν ήταν ακριβώς μια ταινιών θεού ήλιου.
Αντ 'αυτού, μια μελέτη του DNA κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του ανέφερε, King Tut ήταν μια εύθραυστη Φαραώ, βασανίζεται από την ελονοσία και ένα κόκαλο διαταραχή της υγείας του, ενδεχομένως σε κίνδυνο από την καταγωγή του που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα αιμομιξίας. ( Εικόνες Tut King: Μελέτη του DNA αποκαλύπτει τα μυστικά της υγείας. )









5. "Μυθική" Ναός Βρέθηκε

Χορηγία εικόνας Κάρλος Wester La Torre
Χίλια ετών σύνθετο του ναού (συμπεριλαμβανομένου ενός τάφος με ανθρώπινα θύματα θυσία, εμφανίζεται σε μια ψηφιακή εικόνα) έχει βρεθεί κάτω από την ανεμοδαρμένη αμμόλοφους της βορειοδυτικής Περού , οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσε τον Ιανουάριο.
Η ανακάλυψη του συγκροτήματος που ανασκάφηκε κοντά στην πόλη Τσικλάγιο (χάρτης) μεταξύ 2006 και τέλη του 2009, με ένεση μια δόση της πραγματικότητας στο μύθο του Naylamp, ο θεός που ίδρυσε δήθεν προ-Inca Lambayeque πολιτισμό στον όγδοο αιώνα μ.Χ., ύστερα από την κατάρρευση του Moche πολιτισμού.










4. Λέιζερ Reveal Πόλη Μάγια

Χορηγία εικόνας Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα Caracol Αρχαιολογικό Έργο
Αερομεταφερόμενου Λέιζερ έχουν "αφαιρεθεί" μακριά πυκνά τροπικά δάση για να αποκαλύψει νέες εικόνες της αρχαίας μητρόπολης Μάγια που είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι κάποιος είχε σκεφτεί.
Ο Απρίλιος 2009 flyover της πόλης των Μάγια Caracol χρησιμοποιούνται Φωτός ανίχνευσης και σκόπευσης (LIDAR), ο εξοπλισμός, που αναπηδά ακτίνες λέιζερ από το έδαφος-για να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατασκευάσουν ένα 3-D χάρτη του οικισμού στη Δυτική Μπελίζ .
Η έρευνα αποκάλυψε προηγουμένως άγνωστη κτίρια, δρόμους, καθώς και άλλες λειτουργίες σε μόλις τέσσερις ημέρες, οι επιστήμονες που ανακοινώθηκε το Μάιο στο Διεθνές Συμπόσιο για Αρχαιομετρίας στην Τάμπα της Φλόριντα. (Διαβάστε για την άνοδο και την πτώση των Μάγια στο National Geographic περιοδικό .)












3. Σχήματα Reveal "Lost" Κόσμος του Αμαζονίου

Φωτογραφία ευγένεια Edison Caetano
Εκατοντάδες κύκλους, τετράγωνα και άλλα γεωμετρικά σχήματα μια φορά κρύβεται από υπόδειξη των δασών σε μια προηγουμένως άγνωστη αρχαία κοινωνία που άκμασε στον Αμαζόνιο, σύμφωνα με μελέτη που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.
Δορυφορικές εικόνες της άνω Αμαζονίου Λεκάνης Απορροής Ποταμού που ελήφθησαν από το 1999 έφεραν στο φως περισσότερα από 200 γεωμετρικό χωματουργικά έργα που εκτείνονται σε απόσταση μεγαλύτερη από 155 μίλια (250 χιλιόμετρα).
Οι ερευνητές πίσω από την μελέτη τον Ιανουάριο, όμως, εκτιμάται ότι περίπου δέκα φορές περισσότερους τέτοιων δομών-αγνώστου σκοπού-μπορεί να υπάρχουν απαρατήρητοι υπό την κάλυψη των δασών του Αμαζονίου.










2. Κιβωτός του Νώε βρέθηκαν;

Φωτογραφία από τον Martin Gray, το National Geographic
Μια ομάδα ευαγγελιστών χριστιανών εξερευνητές ισχυρίστηκαν ότι είχα βρεθεί τα ερείπια της κιβωτού του Νώε κάτω από το χιόνι και η ηφαιστειακή συντρίμμια στην Τουρκία 's Αραράτ (φωτογραφία), τον Απρίλιο.
Αλλά κάποια αρχαιολόγους και ιστορικούς πήρε τις τελευταίες ισχυρίζονται ότι κιβωτός του Νώε είχε βρεθεί για τόσο σοβαρά όσο έπρεπε παρελθούσες-δεν είναι πολύ.










1. Νεκράς Θάλασσας Mystery Scrolls Solved?

Photograprh από Ratner Baz Reuters,
Η πρόσφατη αποκωδικοποίηση του ένα αινιγματικό κύπελλο, η ανασκαφή της αρχαίας Ιερουσαλήμ σηράγγων, καθώς και άλλες αρχαιολογικές εργασίες ντετέκτιβ μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση ενός από τα μεγάλα μυστήρια βιβλική: Ποιος έγραψε της Νεκράς Θάλασσας;
Τα νέα στοιχεία, που αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο, ένδειξη ότι οι κύλινδροι, τα οποία περιλαμβάνουν ορισμένα από τα παλαιότερα γνωστά βιβλική εγγράφων, μπορεί να ήταν το κειμενικό θησαυρούς αρκετών ομάδων, κρυμμένα κατά τη διάρκεια του πολέμου-και μπορεί ακόμη και να είναι "το μεγάλο θησαυρό από το Ναό της Ιερουσαλήμ , "το οποίο είχε την Κιβωτό της Διαθήκης, σύμφωνα με την Αγία Γραφή.





nationalgeographic.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου