Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

~ * Όταν γεννιούνται τα αστέρια * ~










Αυτό το μωσαϊκό εικόνα είναι η εντονότερη προβολή ευρυγώνιο ποτέ ληφθεί από το γαλαξία αστρική έκρηξη, Μεσιέ 82 (M82). Ο γαλαξίας διακρίνεται για τον έντονο μπλε δίσκο του, οι επίπεδες επιφάνειες από τεμαχισμένα νέφη και φλογερός-αναζητούν πλούμιων καμμένος υδρογόνου ανατίναξης από κεντρικές περιοχές της.

Σε όλο το κέντρο του γαλαξία, είναι νέα αστέρια γεννιούνται 10 φορές πιο γρήγορα από ό, τι είναι μέσα ολόκληρη Γαλαξία μας, που οδηγεί σε μια τεράστια συγκέντρωση των νεαρών αστέρων λαξευμένο στο φυσικό αέριο και τη σκόνη στο κέντρο του γαλαξία. Ο άγριος superwind γαλαξιακός που παράγονται από αυτά τα αστέρια συμπιέζει αρκετό αέριο για να κάνει εκατομμύρια περισσότερα αστέρια.

Στην M82, τα νεαρά άστρα στριμωγμένος σε μικροσκοπικό αλλά τεράστια σμήνη αστέρων. Αυτά, με τη σειρά τους, συγκεντρώνονται από τα δεκάδες να κάνει το λαμπρές κηλίδες, ή συστάδες αστρική έκρηξη, στις κεντρικές περιοχές της M82. Οι συστοιχίες των μάζες μπορούν να διακριθούν σε ευκρινείς εικόνες του Hubble. Τα περισσότερα από τα χλωμά, λευκά αντικείμενα πασπαλίζονται γύρω από το σώμα του M82, που μοιάζουν με ασαφείς αστέρια είναι στην πραγματικότητα ατομικές σμήνη αστέρων περίπου 20 έτη φωτός και περιέχουν έως και ένα εκατομμύριο αστέρια.

Η ταχεία ρυθμός σχηματισμού αστέρων σε αυτόν τον γαλαξία τελικά θα είναι αυτοπεριοριζόμενες. Όταν σχηματισμός των άστρων γίνεται πάρα πολύ έντονη, θα καταναλώσει ή να καταστρέψει το υλικό που χρειάζεται να κάνει περισσότερα αστέρια. The αστρική έκρηξη, στη συνέχεια θα υποχωρήσει, πιθανόν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Η παρατήρηση έγινε το Μάρτιο του 2006, με την Προηγμένη Κάμερα του Hubble για την Wide Field Έρευνες «Channel. Οι αστρονόμοι συναρμολογηθούν αυτό των έξι εικόνα σύνθετο μωσαϊκό με το συνδυασμό ανοιγμάτων λαμβάνεται με τέσσερα έγχρωμα φίλτρα που αστροφεγγιά σύλληψη από ορατά και υπέρυθρα μήκη κύματος, καθώς και το φως από τον λαμπερό ίνες υδρογόνου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου