Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

~ * White Buffalo Woman * ~





Ο μύθος της Buffalo Woman,της Γυναίκας των Βουβαλιών,
είναι ένας από τους πιο γνωστούς μύθους των Ινδιάνικων φυλών των πεδιάδων της Αμερικής,

O μύθος ανήκει στη φυλή των Lakota, γνωστή σήμερα ως φυλή των Kiowa Apaches.
Μιλάει για το πώς η φυλή αυτή έλαβε πρώτη από ένα αιθέριο ον την μυθική πίπα της ειρήνης και της αγάπης και την τελετή που γίνεται για αυτήν.
Συχνά συνδέεται με τους σαμάνους της φυλής Lakota, τον Black Elk και τον Lame Deer.









Ο μύθος έχει ως εξής: 
Πολλά πολλά χρόνια πριν ίσως και πάνω από 2000 χιλιάδες χρόνια οι Lakota συνήθιζαν να παίρνουν τα άλογα τους και να κυνηγούν βουβάλια.
Μία μικρή ομάδα(36 ατόμων) της φυλής, συμπεριλαμβανομένων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, είχε κατασκηνώσει σε μία περιοχή μακριά από την υπόλοιπη φυλή και ζούσαν μια νομαδική και αρμονική ζωή.
Ζούσαν στους λόφους, σε μια περιοχή του Νότου, που λεγόταν Missouri River, γνωστή τώρα ως Νότια Dakota
κύρια ασχολία τους ήταν το κυνήγι βουβαλιών 
και ο προβληματισμός με συζητήσεις σχετικά με τον δημιουργό του κόσμου και της ζωής.
Ένα καλοκαίρι στην ομάδα αυτή είχε πέσει λιμός και φτώχια και δεν υπήρχε φαγητό.








Έτσι δύο από τους άντρες της φυλής, πήγαν για κυνήγι βουβαλιών.
Άφησαν την υπόλοιπη ομάδα και τα σκυλιά τους στον καταυλισμό να κοιμούνται και απομακρύνθηκαν από τον λόφο, τραγουδώντας ένα δικό τους τραγούδι, γνωστό ως το τραγούδι της περιπέτειας του κίτρινου λιβαδιού.
Κάποια στιγμή στη διαδρομή τους η ατμόσφαιρα άρχισε να ζεσταίνεται υπερβολικά, οι θάμνοι άρχισαν να κουνιούνται,
τα τριζόνια κελαηδούσαν αλλιώτικα, ενώ τα αγριόσκυλα είχαν κρυφτεί στις φωλιές τους. Όταν οι δύο νέοι έφτασαν σε ένα λιβάδι είδαν από μακριά να τους πλησιάζει ένα κοπάδι βουβαλιών και πάνω από το κοπάδι να αιωρείται ένα αιθέριο ον με έντονη λάμψη περιβαλλόμενο από μια ομίχλη.
Όσο τους πλησίαζε το κοπάδι τόσο αυξανόταν η ζέστη, δυνάμωνε η λάμψη και η φιγούρα γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρη μέσα στην άλγη. 
Όταν έφτασε κοντά τους είδαν ότι ήταν μια πανέμορφη γυναίκα με δέρμα στο χρώμα λευκού ελαφιού που έβγαζε μια έντονη λάμψη!
Ήταν ένα αιθέριο όν!!!
Αφού έφτασε κοντά τους, παρατήρησαν ότι αυτό που έκανε το σώμα της γυναίκας να φαίνεται τόσο λευκό ήταν τα υπέροχα λευκά τατουάζ στο σώμα της με ιερά σχέδια τα οποία ήταν διακοσμημένα με πολύχρωμα αγκάθια σκαντζόχοιρου. 
Το φόρεμά της ήταν στολισμένο με κόκκινες και μπλε χάντρες και στην άκρη του ήταν ανοικτό κίτρινο.
Κουβαλούσε στην πλάτη της ένα μικρό δεμάτι αρωματικών φύλλων και κρατούσε στα χέρια της ένα μάτσο από φασκόμηλο.
Τα μαλλιά της ήταν κατάμαυρα και χαλαρά κυμάτιζαν στους ώμους της,
αλλά είχε μια κοτσίδα στην μια πλευρά δεμένη με γούνα βουβαλιού.
Τα μάτια της ήταν πολύ φωτεινά και εξέπεμπαν μια έντονη αίσθηση δύναμης και σοφίας και οι δύο άντρες κάρφωσαν τα βλέμματα τους πάνω της θολωμένοι από την παρουσία της και την ομορφιά της.
Ο ένας από αυτούς όμως ένιωσε τόσο γοητευμένος και ερωτευμένος από αυτήν που σκέφτηκε ότι ήθελε οπωσδήποτε να την κάνει δική του και να κατακτήσει την καρδιά της.
Όταν το εξέφρασε αυτό στον σύντροφό του αυτός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη λέγοντάς του είναι τρελός αφού δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτή η γυναίκα δεν πρέπει να είναι μια οποιαδήποτε γυναίκα αλλά μια ιερή γυναίκα.
Τυφλωμένος όμως ο άλλος δεν τον άκουσε και έτρεξε κοντά της.
Όταν την πλησίασε ένα σύννεφο τον περιέβαλε και όταν το σύννεφο έφυγε ο άντρας είχε εξαφανιστεί και το μόνο που απέμεινε από αυτόν ήταν ο σκελετός του ανάμεσα σε τεράστια φίδια.
Ο άλλος άντρας φοβισμένος έβγαλε αμέσως το τόξο του και την σημάδευσε 
της είπε να μην του κάνει κακό γιατί θα την χτυπήσει με το τόξο.
Τότε η γυναίκα αποκρίθηκε στον ευσεβή άντρα: 
-Είσαι ευλογημένος γιατί εσύ και η φυλή σου έχετε καθαρή καρδιά και ειλικρινή αφοσίωση στο Δημιουργό αφού ενδιαφέρεστε και ψάχνετε την αλήθεια σχετικά με αυτόν και τα δημιουργήματά του. Οπότε μη φοβάσαι. 
Είμαι μια γυναίκα από έναν άλλο κόσμο αιθέριο και το όνομά μου είναι Menada ή αλλιώς PtesanWi που σημαίνει γυναίκα λευκό βουβάλι και τα όπλα σου δεν μπορούν να μου κάνουν κακό.
Έρχομαι σε εσένα για να δώσω ένα μήνυμα από τους Tatanka Oyate τα ξωτικά της χώρας των βουβαλιών. Θέλω να φέρω ευημερία σε εσένα και την φυλή σου.
Γύρνα πίσω στον λόφο στη φιλή σου και εξιστόρησε στον αρχηγό σου όλα όσα είδες σήμερα εδώ.
Πες του να ετοιμάσει μια μεγάλη γιορτή και να ετοιμαστείτε για τον ερχομό μου.» 
Ο νεαρός άνδρας έτρεξε πίσω πέρα από το λιβάδι και λαχανιασμένος έφτασε στον καταυλισμό του και τους μίλησε για το συμβάν.
Αυτοί κατά έναν περίεργο τρόπο φάνηκε ότι γνώριζαν ήδη τι ήθελε να τους πει ο σύντροφός τους. 
Ο αρχηγός διέταξε να ετοιμάσουν την γιορτή και ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία και αναστάτωση τον ερχομό της αιθέριας γυναίκας.








Τέσσερις μέρες μετά η γυναίκα έφτασε στον καταυλισμό ερχόμενη από το σημείο της ανατολής του ήλιου και η έντονη λάμψη της σκέπασε όλη την περιοχή του καταυλισμού. Στα χέρια της κρατούσε ένα μικρό μπαούλο και τους είπε:
-Κοιτάξτε, πάντα να προστατεύετε αυτό το μπαούλο, να το αγαπάτε και να το σέβεστε. Κανένας που στην ψυχή του έχει κακία και μίσος δεν πρέπει να το αγγίξει, 
γιατί μέσα σε αυτό υπάρχει κάτι ιερό 
ένας σωλήνας ιερός
είναι η πίπα της ειρήνης και της αγάπης.







Μετά άνοιξε το πακέτο και έβγαλε τον σωλήνα που ήταν τυλιγμένος με δέρμα και μια κόκκινη στρογγυλή πέτρα και τα έβαλε κάτω στο έδαφος και είπε: 
-Με αυτή την πίπα της ειρήνης και της αγάπης θα πορευθείτε στην γη,
η γη που είναι η γιαγιά σας και η μητέρα σας.
Η γη είναι ιερή όπως ιερό είναι και κάθε βήμα που κάνετε πάνω σε αυτήν.
Η πέτρα αυτή κάτω από την πίπα της ειρήνης και της αγάπης είναι η γη.
Πάνω σε αυτή την πέτρα στο κέντρο είναι σκαλισμένο ένα σχέδιο μικρού βουβαλιού που συμβολίζει την ενότητα των τεσσάρων σημείων της γης.
Η πίπα είναι φτιαγμένη από ξύλο και αυτό συμβολίζει όλες τις υπάρξεις που υπάρχουν πάνω στην γη.
Τα δώδεκα αυτά πολύχρωμα φτερά από αετό που κρέμονται συμβολίζουν όλες τις φτερωτές υπάρξεις της γης.
Αυτή η πίπα θα σας συνοδεύει μέχρι το τέλος της ζωής σας
όλοι αποτελούμε μέρος της γης είμαστε τα παιδιά της Μητέρας Γής.
Όλοι είστε μια οικογένεια και όταν καπνίζετε από αυτή την πίπα, θα το θυμάστε αυτό. Να συμπεριφέρεστε σε αυτή την πίπα και στην γη με σεβασμό και έτσι η φυλή σας θα ευημερήσει, θα διαιωνιστεί και θα είναι ευλογημένη.
Οι επτά κύκλοι που είναι σκαλισμένοι πάνω στην πέτρα, συμβολίζουν τις επτά τελετές με τις οποίες θα μάθετε να χρησιμοποιείτε την πίπα της ειρήνης και της αγάπης. 
Η πρώτη τελετή είναι η τελετή της αυτοπροστασίας της ψυχής σας από τις Σκιές της κακίας θα σας τη διδάξω αυτές τις 14 μέρες που θα μείνω μαζί σας.
Τις υπόλοιπες τελετές θα σας τις διδάξω αργότερα όταν θα επιστρέψω στο τέλος των τεσσάρων εποχών αλλά θα παρακολουθώ τον λαό σας από τον κόσμο μου!
Η Menada τους δίδαξε πολλά.
Μερικά από αυτά αφορούσαν σε οδηγίες σχετικά με την αγάπη και την λατρεία απέναντι στον δημιουργό τους και κάποια άλλα αφορούσαν στις προφυλάξεις και τις προειδοποιήσεις για τις παγίδες των σκιών της κακίας και το τι πρέπει να κάνουν για να τις αποφύγουν και να μην κινδυνεύσουν από αυτές.
Τους έδωσε εντολή να περπατούν κοντά στον Δημιουργό και να πορεύονται πάντα σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του και να αποφύγουν τους πειρασμούς των Σκιών,
οι οποίες βρίσκονταν παντού στη Γη και ανά πάσα στιγμή ήταν ικανές να τους επιτεθούν και να διεκδικήσουν την κατάκτηση των ψυχών των ανθρώπων και να τους παρασύρουν μακριά από τον σωστό δρόμο.







Τους είπε ότι ο κόσμος κάποτε θα καταλυφθεί και θα απειληθεί από τις σκιές της κακίας αλλά ο Δημιουργός τους, θα στείλει πολλούς πολεμιστές μαζί με 7 ιδιαίτερες οντότητες, που τις ονόμασε τα 7 Λευκά φτερωτά βουβάλια για να ελευθερώσει και να σώσει τον κόσμο και τα παιδιά του που ζουν σε αυτόν από τα νύχια των σκιών.
Τους προειδοποίησε ενημερώνοντάς τους ότι οι σκιές τους παρακολουθούν από μακριά και τους δίδαξε πως να εξιλεώνονται όταν αμαρτάνουν και πώς να αποκτήσουν και πάλι καθαρή καρδιά και να μην τρέφουν μίσος, πόθο για εξαπάτηση ζήλια και κακία προς κανέναν.
Τους εξήγησε ότι πολλοί στη γη έχουν παγιδευτεί και δρουν υπό την επήρεια των σκιών οι οποίες με αυτό τον τρόπο αντλούν δύναμη και αποκτούν ισχύ για να απλώσουν την κακία σε όλο τον κόσμο.
Τους είπε ότι το φυσικό τους σώμα είναι μόνο προσωρινό εδώ σε αυτό τον κόσμο ενώ το πνεύμα τους ζει αιώνια!
Τους δίδαξε επίσης να είναι επιφυλακτικοί με τα ουράνια τόξα γιατί αυτά είναι κατασκευασμένα από τις σκιές οι οποίες προσπαθούν να τους ξεγελάσουν γιατί ξέρουν ότι οι υπάρξεις του δημιουργού είναι τα παιδιά του φωτός και με αυτό τον τρόπο δημιουργώντας τα ουράνια τόξα και τα 7 χρώματα της ίριδας προσπαθούν να μιμηθούν τις 7 αγνές θείες δυνάμεις (τα 7 λευκά φτερωτά βουβάλια) που είναι οι αγγελιοφόροι και τα 7 φώτα της αλήθειας και της αγάπης.
Τους είπε ότι στα δάση υπάρχουν καλά δέντρα μεγαλωμένα και ποτισμένα με την αγνή βροχή του δημιουργού και δέντρα μεγαλωμένα με την βροχή των σκιών. Υπάρχουν βουνά και δάση μαγεμένα από την δύναμη και την μαγεία της αγνότητας και δέντρα, δάση και βράχια μαγεμένα από την αλαζονεία το μίσος και την κακία και πρέπει να προσέχουν σε ποιο δάσος θα μπουν από ποιο δέντρο θα πάρουν καρπό, ποιο βουνό θα ανεβούν και ποιο βράχο θα διαλέξουν να καθίσουν για να αναπαυτούν.








Αφού τελείωσε την διδασκαλία της η Buffalo Woman αποχαιρέτησε την ομάδα των Ινδιάνων και έφυγε με αργό βηματισμό κατευθυνόμενη και πάλι προς το σημείο της ανατολής του ήλιου.
Οι Ινδιάνοι μαγεμένοι έμειναν να την κοιτάνε σιωπηλοί και με δέος.
ήταν πεινασμένοι από την φτώχια και τον λιμό αλλά τώρα είδαν την ζωή με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη.
Ενώ η γυναίκα απομακρυνόταν σταμάτησε ξαφνικά και κάθισε ακίνητη σε ένα σημείο και τότε την είδαν με έκπληξη να μεταμορφώνεται σε ένα νεαρό κοκκινοκαφέ βουβάλι.
Γύρισε κοίταξε τους νομάδες σαν να τους ευλογούσε και όταν σηκώθηκε μεταμορφώθηκε σε ένα λευκό βουβάλι.






Αφού περπάτησε αργά και απομακρύνθηκε μεταμορφώθηκε σε ένα μαύρο βουβάλι γύρισε και υποκλίθηκε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και στην συνέχεια άρχισε να τρέχει μέχρι που χάθηκε ανάμεσα σε ένα τεράστιο κοπάδι μαύρων βουβαλιών 
απότομα τότε όλα μαζί άρχισαν να τρέχουν προς το ήλιο μέχρι που φαίνονταν τώρα πια σαν μια μαύρη μακρινή κηλίδα στον ορίζοντα και εξαφανίστηκαν πίσω από τους λόφους του ορίζοντα...


http://www.neraidokiklos.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου