Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

~ * ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΛΕΝΕ....* ~








Παίδων Πεντέλης, ένα νοσοκομείο που χτίστηκε στην κατοχή λειτουργώντας σαν θεραπευτήριο για ανθρώπους που έπασχαν από φυματίωση……. Λόγω της τοποθεσίας που υπήρχε μέσα στο πράσινο , ήταν μια ανάσα για τα άτομα εκείνα……
Σαν Παίδων Πεντέλης ξεκίνησε να δέχεται παιδιά το 1957. Το 1982 πήγε στην δικαιοδοσία του δημοσίου και από τότε λειτουργεί σαν κρατικό ίδρυμα…..
Ήταν ένα από τα κυριότερα Ορθοπεδικά και Νευρολογικά Κέντρα στην Ελλάδα καθώς αποτελούσε ένα κέντρο αναφοράς για όλη τη χώρα… αρκετές πτέρυγες όπως οι: Α & Β Παιδιατρική , η Χειρουργική, η Μ.Ε.Θ , το Ακτινολογικό, τα Χειρουργεία, τα Εργαστήρια πλαισιώνονταν από τους καλύτερους γιατρούς…… όχι μόνο σαν γιατρούς  στο επάγγελμα μα και σαν ανθρώπους πάνω από όλα…..
Λόγω λοιπόν της δουλειάς έτυχε να γνωρίσω τους ανθρώπους εκείνους και είδα πολλές φορές την ανησυχία, τη θλίψη, την αγωνία και τον πόνο κάθε φορά που ερχόταν κάποιο παιδί σε κρίσιμη κατάσταση και δεν έφευγαν από δίπλα του όποια εξέλιξη είχε η πορεία της υγείας τους…….
Άνθρωποι με Α κεφαλαίο ακόμη και τώρα που είναι απλήρωτοι τόσους μήνες και τους τρέχουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ……..μα παρόλα αυτά συνεχίζουν το λειτούργημα που κάνουν….. να δίνουν ζωή εκεί που οι άλλοι την παίρνουν έτσι για πλάκα …..γιατί δεν τους κάθονται τα ….νούμερα…..
Αλλά μέχρι πότε???......για πόσο ???.....
Τον περασμένο μήνα πηγαίνοντας να δω κάποια παιδιά που δουλεύουν εκεί, όπως μιλάγαμε μου είπαν πως θα το κλείνανε, μα το θεώρησα αδύνατο …..πως θα έδιωχναν προσωπικό και σιγά-σιγά θα έκλειναν και οι πτέρυγες ως που να κλείσει τελείως….
-Μα καλά , λέω ….γιατί??......τα παιδιά που εξυπηρετούνται εδώ?.....τι θα γίνει με τα παιδιά???…
Γιατί εφημέρευε παράλληλα με το ένα παίδων της Αθήνας και στέλνανε παιδιά και από εκεί…….
Και πήρα μια απάντηση που με άφησε εμβρόντητη ……
-Μάλλον το θεωρούν μη κερδοφόρα επιχείρηση……
????????????
Τα παιδιά μας είναι μη κερδοφόρα επιχείρηση????.....το μέλλον τους δεν είναι βιώσιμο????......ποιός είναι αυτός που θα το κρίνει αυτό???......
Έτσι βλέπουμε την Ελλάδα λοιπόν ….. σαν μια μη κερδοφόρα επιχείρηση…..
Η Ελλάδα « φίλε» δεν είναι επιχείρηση ….για να την πουλάς και να την αγοράζεις εσύ όποτε και όταν σου κάνει κέφι…… Η Ελλάδα και ο κόσμος της είναι ψυχή….. είναι φωνή….. είναι ο ψίθυρος εκείνος που θα έρχεται στα πιο βαθιά σου όνειρα και θα τα μετατρέπει σε εφιάλτες ……
Σας έχει πεί κανείς πως η χώρα μας είναι κανένα μαγαζί???....κανένα μπακαλικάκι που μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε???.....
Και στην τελική αυτό το « μαγαζάκι » που εσύ ξεπουλάς έτσι σε έμαθε να στέκεσαι στα δυό σου πόδια και να μιλάς…… σου έμαθε να φέρεσαι και να σκέφτεσαι….. σου έμαθε τι πάει να πεί να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ΨΥΧΗ …..
……..άνθρωπε……..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου