Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

~ * Εναέριος βομβαρδισμός για την αναδάσωση της Γης! * ~








Μία εντελώς μοναδική ιδέα για τη δημιουργία δασών αποτελεί η φύτευση εκατομμυρίων δέντρων μέσω βομβαρδισμών από αεροπλάνα.

Εξοπλισμός που εγκαθίσταται σε γιγαντιαία μεταφορικά C-130 που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις για τη δημιουργία ναρκοπέδιων σε εμπόλεμες ζώνες, χρησιμοποιείται για τη φύτευση δέντρων σε απομακρυσμένες περιοχές συμπεριλαμβανομένων και μερών της Σκωτίας.

Αυτή η ιδέα που προήλθε από τον πρώην πιλότο της RAF, Jack Walters, και αναπτύχθηκε από την Αμερικάνικη Αεροδιαστημική Εταιρεία Lockheed Martin, μπορεί να εμφυτεύσει 90000 νέα δέντρα μέσα σε μία ημέρα.

Η εταιρεία Aerial Forestation Inc, που συστάθηκε στο Newton της Μασαχουσέτης, πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου, οι εταιρείες που ρυπαίνουν το περιβάλλον, να εξαναγκαστούν από τις κυβερνήσεις να αντισταθμίσουν την επίδραση τους στην παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλείται από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν, φυτεύοντας δέντρα!

Ο Peter Simmons της Lοckheed δήλωσε: Η συσκευή που έχουμε αναπτύξει για δημιουργία ναρκοπέδιων, μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα για τη φύτευση δέντρων.

Υπάρχουν 2500 μεταγωγικά αεροσκάφη που σκουριάζουν στις αποθήκες σε 70 χώρες, έτσι ώστε τα προγράμματα δεντροφύτευσης να είναι ευρέως διαθέσιμα.

Το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται ως εξής:

Το C-130 πετάει σε ύψος 1000 ποδών με 130 κόμβους και διασπείρει 3000 κώνους το λεπτό, σύμφωνα με τα πρότυπα ανάπτυξης, σε όλο το τοπίο.

Κάθε κώνος περιέχει ένα δενδρύλλιο. Αυτό σημαίνει 12500 δέντρα ετησίως και 900000 δέντρα την ημέρα.

Οι κώνοι φυτεύονται στο έδαφος στο ίδιο βάθος σαν να είχαν φυτευτεί από χέρι.

Επίσης περιέχουν λίπασμα και υλικό που απορροφά υγρασία του περιβάλλοντος, ποτίζοντας τις ρίζες του δέντρου.

Τα δοχεία είναι μεταλλικά, αλλά δεν σκουριάζουν, ώστε το δέντρο να μπορεί να βγάλει τις ρίζες του στο χώμα.




http://www.to-parakseno.gr/2013/03/blog-post_8985.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου