Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

~ * Αυτοσχηματιζόμενα αντικείμενα και εκτύπωση «τεσσάρων» διαστάσεων * ~undefined
Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι ένας ταχύτατα ανερχόμενος τομέας της τεχνολογίας, που εκτιμάται θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην τεχνολογική εξέλιξη κατά το κοντινό μέλλον- ωστόσο κάποιοι έχουν αρχίσει να οραματίζονται ήδη την «τέταρτη» διάσταση, η οποία δεν είναι άλλη από την αναπαραγωγή/ αυτοσυναρμολόγηση.
Ο Σκάιλαρ Τίμπιτς, επιστήμονας υπολογιστών και αρχιτέκτονας του ΜΙΤ, παρουσίασε στη συνδιάσκεψη TED στο Λος Άντζελες μία διαδικασία η οποία επιτρέπει σε αντικείμενα να αυτοσυναρμολογούνται/ «αυτοσχηματίζονται», που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση και συναρμολόγηση σε αντικειμένων σε «δύσκολες» περιοχές.
Μιλώντας στο BBC, ο Τίμπιτς εξήγησε γιατί ακριβώς κάνει λόγο για «τέταρτη διάσταση»: «θεωρούμε πως η τέταρτη διάσταση είναι ο χρόνος, και ότι με το πέρασμα του χρόνου τα στατικά αντικείμενα θα μεταμορφώνονται και θα προσαρμόζονται» είπε σχετικά. Η όλη διαδικασία περιλαμβάνει έναν ειδικό τρισδιάστατο εκτυπωτή της Stratasys και πλαστικό με ένα στρώμα «έξυπνου» υλικού, με δυνατότητα απορρόφησης νερού, το οποίο λειτουργεί σαν «πηγή ενέργειας» για την επέκταση του υλικού.http://www.naftemporiki.gr/story/619643Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου