Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

~ * Rumpelstiltskin * ~













Για να καταστήσει τον εαυτό του φαίνεται πιο σημαντικό, μυλωνάς είπε ψέματα και είπε ότι η κόρη του θα μπορούσε να γνέθει χρυσάφι από άχυρο.. Ο βασιλιάς ακούσει για αυτό και κάλεσε το κορίτσι, την έκλεισε σε ένα δωμάτιο πύργο με άχυρο και μια ανέμη , και απαίτησε ότι η περιστροφή άχυρο σε χρυσό από το πρωί, για τρεις βραδιές, ή να εκτελεστεί.. Είχε εγκαταλείψει κάθε ελπίδα, όταν ένας gnomish πλάσμα εμφανίστηκε σε ένα δωμάτιο και περιστρέφεται άχυρο σε χρυσό για την επόμενη νύχτα της σε αντάλλαγμα για το κολιέ της, τότε και πάλι για το δαχτυλίδι της.. Την τρίτη νύχτα, όταν δεν είχε τίποτα που να τον ανταμείψει, το παράξενο πλάσμα περιστρέφεται άχυρο σε χρυσάφι για μια υπόσχεση που τοκετού η κοπέλα η πρώτη θα γίνει του.
 Ο βασιλιάς εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που παντρεύτηκε την κόρη του μυλωνά, αλλά όταν το πρώτο τους παιδί γεννήθηκε, ο νάνος επέστρεψε να αξιώσει την καταβολή του: "Τώρα δώσε μου ό, τι υποσχέθηκε».  Η βασίλισσα ήταν φοβισμένη και του πρόσφερε όλα τα πλούτη που είχε, αν θα μπορούσε να κρατήσει το παιδί.  Ο νάνος αρνήθηκε, αλλά τελικά συμφώνησε να παραιτηθεί από την αξίωσή του για το παιδί, αν η βασίλισσα θα μπορούσε να μαντέψει το όνομά του σε τρεις ημέρες.. Κατά την πρώτη αυτή απέτυχε, αλλά πριν από την τελική βραδιά, αγγελιοφόρος της ανακαλύπτει απομακρυσμένο ορεινό εξοχικό σπίτι του είναι νάνος και, αόρατο, άκουσε ο νάνος hopping περίπου και του πυρός τραγούδι .Ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε αυτό το τραγούδι, το 1886 μετάφραση της Lucy Crane έχει ως εξής:
\









Για την ημέρα μπορώ να ψήνουν, να αύριο εγώ ετοιμάζω,

 Η ημέρα μετά από αυτή την βασίλισσας παιδί της έρχεται σε?
 Και ω!  Χαίρομαι που κανείς δεν ήξερε
Αυτό το όνομα μου ζήτησε είναι Rumpelstiltskin! "


 Σήμερα ετοιμάζω, αύριο θα ψήνουν?
Και τότε το παιδί Prince θα πάρω?
Για κανείς δεν γνωρίζει το παιχνίδι μου λίγο
 Αυτό Rumplestiltskin είναι το όνομά μου!



Όταν ο νάνος ήρθε στην βασίλισσα την τρίτη ημέρα και μου αποκάλυψε το όνομά του, Rumpelstiltskin έχασε παζάρι του.  Στην έκδοση 1812 των Αδελφών Γκριμ παραμύθια, Rumpelstiltskin τότε "έτρεξε μακριά θυμωμένα, και δεν επέστρεψε ποτέ». Η κατάληξη ήταν αναθεωρήθηκε το 1857 μια τελική έκδοση σε μια πιο μακάβρια εκδοχή όπου Rumpelstiltskin "στην οργή του, οδήγησε το δεξί πόδι του μέχρι στιγμής στο έδαφος που βυθίστηκε το μέχρι τη μέση του? Στη συνέχεια σε ένα πάθος κατέλαβε το αριστερό πόδι με τα δύο χέρια και ο ίδιος έσκισε στα δύο. Άλλες εκδόσεις έχουν την οδήγηση Rumpelstiltskin το δεξί πόδι του μέχρι στιγμής στο σκεπτικό ότι δημιουργεί ένα χάσμα και να πέφτει σε αυτήν, κανένας δεν τον είδε ξανά. Στην προφορική εκδοχή αρχικά συγκέντρωσε η Αδελφών Γκριμ, Rumpelstiltskin πετά από το παράθυρο σε μια μαγειρική κουτάλα .





GRIMM




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου