Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

~ * Μαγνητικές πύλες Συνδέστε τη Γη με τον Ήλιο * ~



undefined



30 Οκτωβρίου 2008: Κατά τη διάρκεια του χρόνου που θα χρειάζεται για να διαβάσετε αυτό το άρθρο, κάτι θα συμβεί υψηλά γενικά έξοδα που μέχρι πρόσφατα πολλοί επιστήμονες δεν πιστεύουν in Μια μαγνητική πύλη θα ανοίξει, συνδέοντας τη Γη στον ήλιο 93 εκατομμύρια μίλια μακριά. Τόνοι σωματιδίων υψηλής ενέργειας που μπορεί να ρέει μέσα από το άνοιγμα πριν κλείσει ξανά, γύρω από τη στιγμή που θα φτάσετε στο τέλος της σελίδας.
"Είναι μια ροή που ονομάζεται συμβάν μεταβίβασης ή« ΙΠΑ, »λέει ο διαστημικός φυσικός David Sibeck του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Goddard. «Πριν από δέκα χρόνια ήμουν σίγουρος ότι δεν υπήρχε, αλλά τώρα τα στοιχεία είναι αδιάσειστα."
Πράγματι, σήμερα Sibeck λέει μια διεθνή συνέλευση των φυσικών χώρου στο Εργαστήρι 2008 πλάσματος σε Χάντσβιλ, Αλαμπάμα, που ΙΠΑ δεν είναι μόνο κοινό, αλλά ενδεχομένως δύο φορές τόσο κοινή όσο κανείς δεν είχε ποτέ φανταστεί.
Δεξιά: Μια καλλιτεχνική του μαγνητικού πεδίου της Γης με τη σύνδεση των sun's - aka ένα "συμβάν μεταβίβασης ροής" - με ένα διαστημόπλοιο σε ετοιμότητα για να μετρήσει σωματίδια και πεδία. [ Μεγαλύτερη εικόνα ]
Οι ερευνητές γνωρίζουν από καιρό ότι η Γη και ο Ήλιος πρέπει να συνδέονται. Μαγνητόσφαιρα της Γης (η μαγνητική φυσαλίδα που περιβάλλει τον πλανήτη μας) είναι γεμάτη με σωματίδια από τον ήλιο, που φθάνουν μέσω του ηλιακού ανέμου και διαπερνούν μαγνητική άμυνα του πλανήτη. Μπαίνουν ακολουθώντας τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου που μπορούν να ανιχνευθούν από στεριά όλος ο τρόπος πίσω στην ατμόσφαιρα του ήλιου.

Εγγραφείτε για παράδοση EXPRESS ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΝΕΑ
"Συνηθίζαμε να πιστεύεις ότι η σύνδεση ήταν μόνιμη και ότι ηλιακό άνεμο θα μπορούσε να φθάσουν στο εγγύς περιβάλλον της Γης ανά πάσα στιγμή ο άνεμος ήταν ενεργό", λέει ο Sibeck. "Κάναμε λάθος. Οι συνδέσεις δεν είναι καθόλου σταθερή. Είναι συχνά σύντομη, πολύ εκρηκτική και δυναμική."
Αρκετοί ομιλητές στην Ημερίδα που περιέγραψα πώς ΙΠΑ αποτελούν: Στο dayside της Γης (η πλευρά που βρίσκεται πλησιέστερα στον ήλιο), η μαγνητική πιέζει πεδίο της Γης κατά το μαγνητικό πεδίο του ήλιου. Περίπου κάθε οκτώ λεπτά, τα δύο πεδία για λίγο συγχωνεύονται ή "επανασυνδέονται," αποτελεί μια πύλη μέσα από την οποία τα σωματίδια μπορεί να ρέει. Η πύλη λαμβάνει τη μορφή ενός μαγνητικού κυλίνδρου περίπου τόσο μεγάλη όσο η Γη. Ο στόλος της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας των τεσσάρων διαστημοπλοίων Cluster και πέντε ανιχνευτές της NASA THEMIS έχουν πετάξει μέσα και γύρω οι φιάλες, μετρώντας τις διαστάσεις τους και την ανίχνευση των σωματιδίων που πυροβολούν μέσα. "Είναι πραγματικά", λέει ο Sibeck.
Τώρα που Cluster και THEMIS έχουν άμεσα δείγματα ΙΠΑ, οι θεωρητικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις μετρήσεις για την προσομοίωση ΙΠΑ στους υπολογιστές τους και να προβλέψει πώς θα συμπεριφερθεί. Space φυσικός Jimmy Raeder του Πανεπιστημίου του New Hampshire παρουσίασε μια τέτοια προσομοίωση στο εργαστήριο. Είπε τους συναδέλφους του ότι οι κυλινδρικές πύλες τείνουν να σχηματίζονται πάνω από τον ισημερινό της Γης και στη συνέχεια κυλήσει χειμώνα πόλο της Γης. Τον Δεκέμβριο, ΙΠΑ ρολό πάνω από το βόρειο πόλο? Τον Ιούλιο ρίξει πάνω από το νότιο πόλο.
Δεξιά: Μια «μαγνητική πύλη» ή ΙΠΑ χαρτογραφηθεί σε διατομή από το στόλο της NASA του διαστημικού σκάφους ΘΕΜΙΣ. [ Μεγαλύτερη εικόνα ]
Sibeck πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει δύο φορές τόσο συχνά όσο πιστευόταν παλαιότερα. "Νομίζω ότι υπάρχουν δύο ποικιλίες του ΙΠΑ:. Ενεργητικής και παθητικής" Ενεργό ΙΠΑ είναι μαγνητικοί κύλινδροι που επιτρέπουν στα σωματίδια να ρέουν μέσα από μάλλον εύκολα? Είναι σημαντικοί αγωγοί ενέργειας για τη μαγνητόσφαιρα της Γης. Παθητική ΙΠΑ είναι μαγνητικοί κύλινδροι που προσφέρουν μεγαλύτερη αντίσταση? Εσωτερική δομή τους δεν παραδέχονται τόσο εύκολη ροή των σωματιδίων και πεδίων. (Για ειδικούς: Ενεργός ΙΠΑ αποτελούν σε ισημερινού γεωγραφικά πλάτη, όταν το ΔΝΤ συμβουλές νότια? Παθητική ΙΠΑ αποτελούν σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη, όταν το ΔΝΤ συμβουλές βόρεια.) Sibeck έχει υπολογίσει τις ιδιότητες των παθητικών ΙΠΑ και αυτός ενθαρρύνει τους συναδέλφους του για να κυνηγήσουν για τα σημάδια τους σε δεδομένα από ΘΕΜΙΣ και Cluster. "Παθητική ΙΠΑ δεν μπορεί να είναι πολύ σημαντικό, αλλά μέχρι να μάθουμε περισσότερα γι 'αυτούς δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι."
Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα: Γιατί οι πύλες αποτελούν κάθε 8 λεπτά; Πώς τα μαγνητικά πεδία στο εσωτερικό του κυλίνδρου συστροφή και το πηνίο; «Κάνουμε κάποια βαριά σκέψη γι 'αυτό το εργαστήριο», λέει ο Sibeck.
Εν τω μεταξύ, ψηλά πάνω από το κεφάλι σας, μια νέα πύλη ανοίγει, που συνδέει τον πλανήτη σας στον ήλιο.
Συγγραφέας: Δρ Tony Phillips | Credit: NASA Science @
περισσότερες πληροφορίες
2008 Χάντσβιλ Plasma Workshop - αρχική σελίδα
Παρακάτω: Σε μια παρουσίαση το 2008 στο Εργαστήριο Plasma, Robert φόβος του Πανεπιστημίου του Leicester, Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσίασε κάποιες εναλλακτικές λύσεις για τη μαγνητική τοπολογία του ΙΠΑ. Οι δυνατότητες περιλαμβάνουν σχοινιά (αριστερή στήλη), κύλινδροι (μεσαία στήλη), ή φυσαλίδες (δεξιά στήλη): αφηρημένο .

undefined


http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2008/30oct_ftes/













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου