Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

~ * Το κυνήγι της σκοτεινής ύλης με το DNA * ~


Οι φυσικοί σωματιδίων προτείνουν έναν νέο τρόπο για την ανίχνευση της σκοτεινής ύλης με το μόριο της ζωής...


undefined

ΜΕΓΈΘΥΝΣΗ

ΚΟΜΜΆΤΙ ΤΗΣ ΖΩΉΣ
Σε μια προτεινόμενη μέθοδος για την ανίχνευση της σκοτεινής ύλης, τα σωματίδια της σκοτεινής ύλης θα σκαμπίλι σε χρυσό, κλοτσιές στα ανοικτά ατομικοί πυρήνες, που θα αποκόψει σκέλη του DNA στα μονοπάτια τους.
Α. Drukier et al. / ArXiv.org 2012
Raleigh, NC - Οι φυσικοί αγωνίζονται να ανιχνεύσει τη μυστηριώδη ουσία που είναι γνωστή ως σκοτεινή ύλη σκέφτονται έξω από το κουτί με την εξέταση στο εσωτερικό του κυττάρου. Μια νέα πρόταση για την παρακολούθηση σωματίδια της σκοτεινής ύλης βασίζεται σε σκέλη του DNA.

Όλες οι συνήθεις πράγματα στο σύμπαν, από τα άτομα σε ανθρώπους στο καυτό πλάσμα στα αστέρια, αποτελεί μόνο το 5 τοις εκατό της μάζας και της ενέργειας του σύμπαντος. Σχεδόν το ένα τέταρτο του σύμπαντος αποτελείται από σκοτεινή ύλη. (Τα υπόλοιπα είναι ακόμα πιο αινιγματική οντότητα γνωστή ως σκοτεινή ενέργεια.) Αν και πολλά πειράματα ισχυρίζονται ότι έχουν ανιχνευθεί σκοτεινή ύλη, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν και δεν είναι οριστική.

Katherine Freese, ένας θεωρητικός φυσικός στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στο Ann Arbor, πρότεινε 28 Οκτωβρίου στις τις Νέοι Ορίζοντες στη συνάντηση Science ότι ένα νέο είδος με βάση το DNA ανιχνευτή δεν θα μπορούσε να εντοπίσει μόνο ένα κορυφαίο υποψήφιο για τη σκοτεινή ύλη, που ονομάζονται WIMPs, αλλά θα μπορούσε να επίσης να καθορίσει την κατεύθυνση εισερχόμενα σωματίδια »της πτήσης. Η πρόταση επίσης εμφανίστηκε σε απευθείας σύνδεση νωρίτερα αυτό το χρόνο στο arXiv.org .

«Είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να εφαρμόσει την τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη βιολογία σε ένα θεμελιώδες πρόβλημα φυσικής των στοιχειωδών σωματιδίων», λέει ο Jocelyn Μονρόε, ένας φυσικός σκοτεινή ύλη στο MIT και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ένα φωτοστέφανο των WIMPs, μικρή για ασθενώς αλληλεπιδρώντα σωματίδια με μάζα, θεωρείται ότι περιβάλλουν το γαλαξία. Δεδομένου ότι ο ήλιος περιστρέφεται γύρω από το κέντρο του γαλαξία, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μια "αέρα" των WIMPs από την κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου. Σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, όπως ένας άνεμος θα πρέπει να ενισχύσει και να αποδυναμώσει κάθε μέρα, όπως ο πλανήτης περιστρέφεται.

Freese και προτεινόμενη ανιχνευτή συναδέλφων της », η οποία θα ήταν ευαίσθητα σε αυτές τις διακυμάνσεις, αποτελείται από μια στοίβα φύλλων χρυσού με μονόκλωνο κομμάτια του DNA που κρέμονται από αυτούς. Όταν ένα WIMP smacked στον πυρήνα ενός ατόμου χρυσού, ο πυρήνας θα σφυρίζω μακριά, κοπή μέσω του DNA σε συγκεκριμένες θέσεις στους κλώνους.

Οι επιστήμονες τότε θα συλλέγουν και αλληλουχία του DNA να ανακατασκευάσει την διαδρομή που διανύεται από τον πυρήνα, και κατά παρέκταση, εκείνη του WIMP. Αν ο ανιχνευτής εντοπίσει την ημερήσια διακύμανση και τα μονοπάτια των σωματιδίων αποδείχθηκε συνεπής με την κατεύθυνση του ανέμου WIMP, θα ήταν πειστικές αποδείξεις ότι τα σήματα προέρχονταν από σκοτεινή ύλη.

"Το πλεονέκτημα αυτών των ανιχνευτών είναι ότι η διαφορά μεταξύ των βάσεων του DNA είναι ένα νανόμετρο, γι 'αυτό είναι πολύ καλύτερη ανάλυση," λέει ο Freese - περίπου χίλιες φορές καλύτερα από τα σημερινά ανιχνευτές.

Η συσκευή θα μπορούσε να είναι ένα κλάσμα του μεγέθους υφιστάμενων ανιχνευτών », καθώς και φθηνότερα.

Παρόλα αυτά, η τεχνική δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, λέει ο Joel Schnur, ένας επιστήμονας βιομοριακή στο Πανεπιστήμιο George Mason στο Fairfax, Va "Ποια είναι η πραγματική ευαισθησία για διάσπαση του DNA; Πόσες σωματίδια θα μειωθούν με την πάροδο του χρόνου; Και, μπορεί να τα εντοπίσει; "ρωτάει.

Εάν το έργο προχωρά, Freese και οι συνεργάτες του θα μπορούσε να αρχίσει να απαντήσει σε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις.

http://www.sciencenews.org/view/generic/id/346113/description/Hunting_dark_matter_with_DNA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου