Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

~ * Heliophysics Nugget: Sungrazing Comets as Solar Probes * ~






Heliophysics ψήγματα είναι μια συλλογή από τα πρώτα αποτελέσματα της επιστήμης, νέες τεχνικές έρευνας και ενημερώσεις όργανο ότι περαιτέρω προσπάθεια μας να κατανοήσουμε τον ήλιο και το δυναμικό σύστημα καιρού χώρο που περιβάλλει τη Γη.

Για να παρατηρούν πώς οι άνεμοι κινούνται ψηλά στην ατμόσφαιρα της Γης, οι επιστήμονες απελευθερώνουν μερικές φορές τα σύννεφα του βαρίου ως ιχνηθέτες για να παρακολουθείτε πώς τα ανοιχτήρια υλικό, χτυπήματα γύρω, και οι αλλαγές σύνθεσης σε απάντηση ισχυρούς ανέμους υψόμετρο - αλλά οι επιστήμονες δεν έχουν παρόμοια τεχνική για να μελετήσει την ταραγμένη ατμόσφαιρα του ο ήλιος. Έτσι οι ερευνητές ενθουσιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2011, όταν ο κομήτης Lovejoy σάρωσε δικαίωμα μέσω στέμμα του ήλιου με μακριά ουρά της ροής πίσω από αυτό. Αρκετές αποστολές - συμπεριλαμβανομένων Solar της NASA Dynamics Observatory (SDO), Ηλιακή και επίγεια Σχέσεων της NASA Παρατηρητήριο (STEREO), ESA / NASA 's Solar και Heliospheric Παρατηρητήριο (SOHO) και την JAXA / NASA αποστολή Hinode - εικόνες που έχουν ληφθεί από τον κομήτη, που δείχνει πώς μακριά ουρά του ήταν πληγούν από τα συστήματα γύρω από τον ήλιο, προσφέροντας στους επιστήμονες μια μοναδική τρόπος για την παρατήρηση κίνηση σαν να είχα ενορχηστρώσει οι ίδιοι το πείραμα.

Αυτή η απροσδόκητη σύνολο των παρατηρήσεων τράβηξαν την προσοχή των επιστημόνων, φέρνοντας δύο κοινοτήτων της έρευνας μαζί: οι ερευνητές κομήτη που μπορούν να χρησιμοποιούν την ηλιακή παρατηρήσεις για τις σπουδές τους και η ηλιακή επιστήμονες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παρατηρήσεις κομήτη για να μελετήσει τον ήλιο.







Οι επιστήμονες μοιράζονται πρόσφατα αποτελέσματά τους στο Φθινόπωρο 2012 Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης που συναντήθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, και πως ο κομήτης βοήθησε τονίζουν την έντονα δυναμικό περιβάλλον στην ατμόσφαιρα του ήλιου, το στέμμα. Από ουρές κομήτη είναι ιονισμένο γρήγορα με την απώλεια ηλεκτρονίων σε αυτό το ζεστό περιβάλλον, την κίνηση τους επηρεάζεται από το μαγνητικό πεδίο του ήλιου. Ετσι διαδρομή της ουράς μπορεί να δράσει ως ένας ιχνηθέτης του συμπλόκου μαγνητικού συστήματος ψηλά στο στέμμα. Η κατανόηση αυτών μαγνητικά συστήματα είναι ένα κρίσιμο μέρος της έρευνας διαστημικού καιρού και τη μελέτη για το πώς η μαγνητική ενέργεια μετατρέπεται σε γίγαντα εκρήξεις στον ήλιο, όπως ηλιακές εκλάμψεις ή CMEs.

Ο κομήτης Lovejoy είναι ένα είδος του κομήτη είναι γνωστή ως sungrazer, που ταλαντεύεται ιδιαίτερα κοντά στον ήλιο. Από το SOHO ξεκίνησε in1995, που μας έχει δείξει χιλιάδες κομήτες sungrazer από κάθε εργαλείο έχει ποτέ πριν - σχεδόν 2.400 κομήτες από τον Νοέμβριο του 2012. Επειδή είμαστε σε μια περίοδο υψηλής δραστηριότητας βόσκηση κομήτη στον ήλιο, είναι επιστήμονας μπορεί να περιμένει πολλές περισσότερες πιθανότητες για να παρακολουθήσουν αυτά τα φυσικά τους δορυφόρους της έρευνας κατά τα επόμενα χρόνια. Ένας άλλος μεγάλος κομήτης αναμένεται να έχει μια στενή ηλιακή πέρασμα στις 21 Νοεμβρίου 2013. Αυτό κομήτης έχει περίπου το μέγεθος του Hale-Bopp, γι 'αυτό θα πρέπει να δώσει αρκετά μια επίδειξη.

Σχετικές Solar Αποστολές
> Της NASA Solar Dynamics Observatory (SDO)
> Solar Terrestrial και Σχέσεων της NASA Παρατηρητήριο (STEREO)
> ESA / NASA 's Solar και Heliospheric Παρατηρητήριο (SOHO)
> JAXA / NASA Hinode


Karen C. Fox
Goddard της NASA Space Flight Center, Greenbelt, MD


http://www.nasa.gov/mission_pages/sdo/news/sungrazing-comets.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου