Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

~ * Φιλόδοξο πρόγραμμα καταγραφής DNA εγκαινιάζει η βρετανική κυβέρνηση * ~undefinedΤο γενετικό κώδικα 100.000 Βρετανών, που πάσχουν από καρκίνο ή σπάνιες ασθένειες, θα καταγράψει η Βρετανία, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της ανάπτυξης νέων φαρμάκων και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Η Βρετανία θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα του κόσμου, που εγκαινιάζει βάση δεδομένων αποκωδικοποιημένου DNA για χρήση από το υγειονομικό σύστημα. Η πρωτοβουλία αυτή θα προσφέρει στους ιατρούς βελτιωμένη κλινική εικόνα των ασθενών, επιτρέποντας την επιλογή αποτελεσματικών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Την ίδια στιγμή, το νέο σύστημα μπορεί να βοηθήσει στη δραστική μείωση των πρόωρων θανάτων από καρκίνο.
Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον εξήρε την επιστημονική πρωτοβουλία. «Ξεκλειδώνοντας την ισχύ των δεδομένων του DNA το βρετανικό ΕΣΥ θα βρεθεί στην πρωτοκαθεδρία της παγκόσμιας κούρσας για καλύτερα φάρμακα και καλύτερη περίθαλψη», ανέφερε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμεύσει 100 εκατ. στερλίνες για το σχέδιο.

www.kathimerini.gr με στοιχεία από Reuters


http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_10/12/2012_473775


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου