Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

~ * Αρχαιολογικοί «θησαυροί» στο Ηράκλειο * ~


undefined
Μπροστά σε αρχαιολογικά ευρήματα, πραγματικούς θησαυρούς, βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι Έλληνες και οι Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι πραγματοποίησαν υποθαλάσσιες έρευνες στα βόρεια παράλια του Ηρακλείου αναζητώντας θησαυρούς που για χιλιάδες χρόνια βρίσκονται καλά κρυμμένοι στο βυθό της θάλασσας.

Τα αποτελέσματα των ερευνών είναι εντυπωσιακά και αναμένεται, αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή των ευρημάτων, να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, τους επιστήμονες και τους αρχαιολόγους που συμμετείχαν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα που διήρκεσε περίπου ένα μήνα.

Οι επιστημονικές ομάδες των Ελλήνων και των Αμερικανών που βρέθηκαν στην περιοχή του Ηρακλείου βρήκαν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πλήθος αμφορέων αλλά και άλλων αντικειμένων, τα οποία υποδεικνύουν αρχαία ναυάγια.

Μέσω αυτών, οι ειδικοί εξάγουν πληροφορίες και «εικόνες» για τις εμπορικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις που είχαν κατά την αρχαιότητα οι διάφορες περιοχές από τις οποίες κινούνταν από και προς οι διάφοροι αμφορείς.

Η όλη προσπάθεια βρίσκεται στο στάδιο της καταμέτρησης των ευρημάτων, των οποίων η προέλευση, η φύση και η χρονολογία αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες ευρεία ενημέρωση προς όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, ενδεχομένως και του εξωτερικού, εάν ληφθεί υπόψη ότι στις έρευνες συμμετείχαν και επιστήμονες του αμερικανικού ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woods Hole.


Πηγή: Cretalive
Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου