Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

~ * NASA σε τελικές προετοιμασίες για την 8 Νοεμβρίου Flyby Asteroid * ~








Οι επιστήμονες της NASA θα παρακολουθείτε αστεροειδής 2005 YU55 με τις κεραίες του Deep Space Network της υπηρεσίας στο Goldstone της Καλιφόρνιας, όπως ο διαστημικός βράχος πετά με ασφάλεια παρελθόν της Γης λίγο πιο κοντά από την τροχιά της Σελήνης στις 8 Νοεμβρίου. Οι επιστήμονες αντιμετωπίζουν την flyby από τα 1.300 ποδιών επίπεδο (400 μ.) αστεροειδής ως στόχο την επιστήμη της ευκαιρίας - που επιτρέπει μέσα στο «διαστημόπλοιο Γη" για να σαρώσει κατά τη διάρκεια της στενής διόδου.
Παρακολούθηση από το αεροπλανοφόρο μεγέθους αστεροειδής θα αρχίσει στις 9:30 π.μ. τοπική ώρα (PDT), στις 4 Νοεμβρίου, με τη μαζική 70-μέτρων (230 ποδών) Deep Space Network της κεραίας, και διαρκούν περίπου δύο ώρες. Ο αστεροειδής θα συνεχίσει να παρακολουθείται από Goldstone για τουλάχιστον τέσσερις ώρες κάθε μέρα από τις 6 Νοεμβρίου με 10 Νοεμβρίου. Παρατηρήσεις με ραντάρ από το Μηχανισμό Arecibo Πλανητικό ραντάρ στο Πουέρτο Ρίκο θα ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου, την ίδια ημέρα ο αστεροειδής θα κάνει πλησιέστερη προσέγγιση του στη Γη στις 15:28 μ.μ. PST.
Η τροχιά του αστεροειδή 2005 YU55 είναι καλά κατανοητή. Στο σημείο πλησιέστερη προσέγγιση, θα είναι σε απόσταση τουλάχιστον 201.700 μίλια (324.600 χιλιόμετρα) ή 0,85 η απόσταση από τη Σελήνη στη Γη. Η βαρυτική επίδραση των αστεροειδών δεν θα έχει καμία ανιχνεύσιμη επίδραση σε τίποτα εδώ στη Γη, συμπεριλαμβανομένων των παλιρροιών του πλανήτη μας ή τεκτονικές πλάκες. Παρά το γεγονός ότι 2.005 YU55 βρίσκεται σε μια τροχιά που φέρνει τακτικά στην περιοχή της Γης (και την Αφροδίτη και τον Άρη), για το 2011 συνάντηση με τη Γη είναι το πιο κοντινό βράχο αυτό το διάστημα έχει έρθει για τουλάχιστον τα τελευταία 200 χρόνια.









Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν το Goldstone και Arecibo κεραίες για να σπάσουμε τα ραδιοκύματα από το βράχο χώρο. Ηχώ ραντάρ επέστρεψε από το 2005 YU55 θα πρέπει να συλλέγονται και αναλύονται. Οι επιστήμονες της NASA ελπίζει ότι θα λάβει τις εικόνες του αστεροειδή από Goldstone ως πρόστιμο περίπου 7 πόδια (2 μέτρα) ανά pixel. Αυτό θα πρέπει να αποκαλύψει έναν πλούτο των λεπτομερειών σχετικά με τις δυνατότητες επιφάνεια, το σχήμα, τις διαστάσεις του αστεροειδούς και άλλες φυσικές ιδιότητες (βλ. "Love Radar" - http://www.jpl.nasa.gov/news/news.cfm?release=2006-00a ).
Arecibo παρατηρήσεις με ραντάρ του αστεροειδή 2005 YU55 γίνει το 2010 δείχνουν ότι είναι περίπου σφαιρικό σχήμα. Είναι αργά την κλώση, με μια περίοδο περιστροφής περίπου 18 ώρες. Επιφάνεια του αστεροειδή είναι πιο σκούρο από κάρβουνο στα οπτικά μήκη κύματος. Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι που θέλουν να πάρετε μια γεύση στο YU55 θα χρειαστείτε ένα τηλεσκόπιο με άνοιγμα βρόχων 6 ίντσες (15 εκατοστά) ή μεγαλύτερο.
Η τελευταία φορά που ένας διαστημικός βράχος τόσο μεγάλη ήρθε τόσο κοντά στη Γη ήταν το 1976, αν και οι αστρονόμοι δεν γνωρίζουν την flyby εκείνη την εποχή. Η επόμενη γνωστή προσέγγιση του ενός αστεροειδή αυτό το μεγάλο θα είναι το 2028.
NASA ανιχνεύει, παρακολουθεί και χαρακτηρίζει αστεροειδείς και κομήτες που περνούν κοντά στη Γη χρησιμοποιώντας τόσο επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια. Η κοντά στη Γη Αντικειμένων Πρόγραμμα παρατηρήσεις, κοινώς ονομάζεται "SpaceGuard," ανακαλύπτει τα αντικείμενα αυτά, χαρακτηρίζει ένα υποσύνολο από αυτούς, και οικόπεδα τροχιές τους για να κριθεί εάν θα μπορούσε να είναι δυνητικά επικίνδυνες για τον πλανήτη μας.
Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA διαχειρίζεται το κοντά στη Γη Γραφείο Προγράμματος αντικειμένου για την Επιστήμη Αποστολή της NASA στην Ουάσιγκτον. JPL είναι ένα τμήμα του California Institute of Technology στη Πασαντένα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αστεροειδείς και κοντά στη Γη αντικείμενα που είναι στη διεύθυνση: http://www.jpl.nasa.gov/asteroidwatch .
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα ραντάρ αστεροειδής είναι στη διεύθυνση: http://echo.jpl.nasa.gov/ .
Περισσότερες πληροφορίες για το Deep Space Network είναι: http://deepspace.jpl.nasa.gov/dsn .
DC Agle
818-393-9011
agle@jpl.nasa.gov 2011-332




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου