Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

~ * Στυλό για ζωγραφική 3D! * ~


Επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργεί τρισδιάστατα σχήματα από πλαστικό ταχείας πήξης









Ουάσινγκτον 

Μια συσκευή σαν στυλό που επιτρέπει στο χρήστη να «ζωγραφίζει» στον αέρα και να δημιουργεί τρισδιάστατα σχήματα από πλαστικό ταχείας πήξης.

Το 3Doodler (λογοπαίγνιο με τον όρο «3D» και τη λέξη «doodle» που σημαίνει πρόχειρο σχέδιο ή μουντζούρα) αναπτύχθηκε από τη νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία WobbleWorks, η οποία ελπίζει να το λανσάρει στην αγορά αργότερα εφέτος.

Κατακόρυφη... ζωγραφική

Το στυλό συνδέεται στην πρίζα και φέρει στην άκρη του ένα θερμαντικό στοιχείο που λιώνει μια ράβδο γαλάζιου πλαστικού. Το λιωμένο πλαστικό ρέει προς το ακροφύσιο, όπου ψύχεται απότομα από έναν ενσωματωμένο μικρό ανεμιστήρα. Στερεοποιείται έτσι σχεδόν αμέσως μετά την έξοδό του, επιτρέποντας στον χρήστη να «ζωγραφίζει» ακόμα και κατακόρυφα.

Η WobbleWorks χρησιμοποίησε τη διαδικτυακή υπηρεσία Kickstarter για να ζητήσει δωρεές από το κοινό, και κατάφερε έτσι να συγκεντρώσει το ποσό των 30.000 δολαρίων για την εμπορική αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Το 3Doodler προγραμματίζεται να φτάσει εφέτος στην αγορά με τιμή γύρω στα 75 δολάρια, ενώ αργότερα δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ένα μοντέλο με μπαταρία και μια αντίστοιχη συσκευή που δημιουργεί τρισδιάστατα ζαχαρωτά από λιωμένη ζάχαρη.





http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=500064




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου