Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

~ * NASA's SDO Observes Fast-Growing Sunspot * ~


Active Region 1678 has grown quickly over a 2 day period, Feb. 19-20, 2013.




Οι δύο κάτω μαύρες κηλίδες από τον ήλιο, που είναι γνωστή ως ηλιακές κηλίδες, φάνηκε γρήγορα κατά τη διάρκεια των 19 - 20 Φεβ. 2013. Αυτές οι δύο ηλιακές κηλίδες είναι μέρος του ίδιου συστήματος και είναι πάνω από έξι Γη ολόκληρη. Αυτή η εικόνα συνδυάζει εικόνες από τα δύο μέσα για Solar Dynamics της NASA Παρατηρητήριο (ΠΑΑ): η Helioseismic και Μαγνητική Imager (HMI), η οποία λαμβάνει φωτογραφίες στο ορατό φως ότι οι ηλιακές κηλίδες εμφάνιση και το Advanced Imaging Συνέλευση (ΔΑΑ), ο οποίος πήρε μια εικόνα στο 304 Angstrom μήκος κύματος δείχνει την χαμηλότερη ατμόσφαιρα του ήλιου, που αλλάζουν χρώμα με κόκκινο χρώμα. Credit: NASA / SDO / AIA / HMI / Goddard Space Flight Center

Όπως μαγνητικά πεδία στον ήλιο αναδιατάξετε και αναπροσδιορισμό, τα σκοτεινά σημεία είναι γνωστή ως ηλιακές κηλίδες μπορεί να εμφανιστούν στην επιφάνειά του. Κατά τη διάρκεια του 19-20 Φεβρουάριος 2013, οι επιστήμονες παρακολούθησαν μια γιγαντιαία μορφή των ηλιακών κηλίδων σε λιγότερο από 48 ώρες. Έχει αυξηθεί σε πάνω από έξι διάμετρο της Γης, αλλά σε όλη την έκταση του είναι δύσκολο να κρίνουμε από το σημείο βρίσκεται σε μια σφαίρα όχι ένας επίπεδος δίσκος.

Το σημείο γρήγορα εξελίχθηκε σε αυτό που ονομάζεται μια περιοχή του δέλτα, όπου οι φωτεινότερες περιοχές γύρω από την ηλιακή κηλίδα, το ημίφως, εμφανίζουν μαγνητικά πεδία που δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτά τα πεδία στο κέντρο, σκοτεινή περιοχή. Αυτή είναι μια αρκετά ασταθής διαμόρφωση επιστήμονες γνωρίζουν ότι μπορούν να οδηγήσουν σε εκρήξεις της ακτινοβολίας του ήλιου που ονομάζεται ηλιακές εκλάμψεις.



Karen C. Fox
Goddard της NASA Space Flight Center





http://www.nasa.gov/mission_pages/sdo/news/fastgrowing-sunspot.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου