Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

~ * NIMUE ~ Η Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ * ~






Υπάρχουν πολλές περιγραφές ….. θρύλοι και παραδόσεις γύρω από τη Nimue ή αλλιώς κυρά της Λίμνης. Λέγετε πως στάλθηκε στη γή , μέσα από τα βάθη του Avalon……… Η Κυρά της Λίμνης είναι ο τίτλος της κυβερνώντος ιέρειας του Avalon, και το Merlin είναι μια Druid ο οποίος έχει υποσχεθεί τη ζωή του στην προστασία της Βρετανίας. ……….. από μικρή ήταν πολύ ταλαντούχα στις τέχνες….. μάθαινε πολύ γρήγορα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχε καταφέρει να υπερβεί τον Merlin ο οποίος την είχε αναλάβει από παιδί κάτω υπό την προστασία του…… και είναι περισσότερο γνωστή σαν η γυναίκα που τον σφράγισε σε μια σπηλιά ή ένα δέντρο….
Άλλα ονόματα που της προσδίδουν είναι : Nineve, Vivien ή Niniane……..
Η Nimue ήταν κόρη του Diones και ερωμένη του Merlin…… η Nimue ως Κυρά της Λίμνης, ήταν εκείνη που έδωσε το σπαθί Excalibur στον Άρθουρ και το ανέκτησε όταν εκείνος  πέθανε. She also accompanied three additional faerie queens to Avalon with the body of the slain king. Τη βλέπουμε να συνοδεύεται, από τρεις επιπλέον βασίλισσες Faerie στο Avalon με το σώμα του δολοφονηθέντος βασιλιά. It is also said that she stole the child Lancelot and cured his madness.Είπε ότι πήρε το παιδί του Lancelot για να το  θεραπεύσει από την τρέλα του. This was done so Lancelot could become guard to Nimue's weak son Mabuz who was tormented by Iweret.
Ο Alfred, Lord Tennyson ζωγραφίζει μια από τις πιο ξακουστές λογοτεχνικές εικόνες της Παναγίας της λίμνης στο σπουδαίο έργο του, Idylls του βασιλιά. This first reference describes the Lady of the Lake presenting Excalibur to the King. Αυτή η πρώτη αναφορά περιγράφει την Κυρά της Λίμνης να παρουσιάζει Excalibur στο βασιλιά. The second reference is the return of the sword after the death of Arthur.







Η δεύτερη αναφορά είναι η επιστροφή του σπαθιού μετά το θάνατο του Αρθούρου.
"Και κοντά του βρισκόταν η Κυρά της Λίμνης
Who knows a subtler magic than his own-
Ποιος ξέρει ένα μαγικό λεπτότερη από ό, τι το δικό του-
Clothed in white samite, mystic, wonderful.
Ντυμένοι στα λευκά χρυσοΰφαντο μεταξωτό ύφασμα, μυστικιστής, θαυμάσια.
She gave the King his huge cross-hilted sword,
Έδωσε ο βασιλιάς τεράστιο σταυρό-hilted το σπαθί του,
Whereby to drive the heathen out.
Σύμφωνα με την οποία να οδηγεί το έξω ειδωλολάτρες. A mist Μια ομίχλη
Of incense curl'd about her, and her face
Από θυμίαμα curl'd γι 'αυτήν, και το πρόσωπό της
Well nigh was hidden in the minster gloom;
Καλά σχεδόν ήταν κρυμμένο στο σκοτάδι Minster?
But there was heard among the hold hymns
Αλλά υπήρχε ακουστεί ανάμεσα στους ύμνους κρατήστε
A voice as of the waters, for she dwell
Μια φωνή από τα νερά, γιατί κατοικεί
Down in the deep-calm, whatsoever storms
Κάτω στη βαθιά ηρεμία, απολύτως καταιγίδες
May shake the world- and when the surface rolls,
Μπορεί να ταρακουνήσει τον κόσμο-και όταν τα ρολά επιφάνεια,
Hath power to walk the waters like our Lord."
Hath δύναμη να περπατήσει στα νερά όπως ο Κύριός μας. " 
 
Μιλώντας από τον Sir Bedivere ο οποίος κατηγορήθηκε για το ρίξιμο του  Excalibur στην Κυρία ...
"Στη συνέχεια, με τα δύο χέρια που τον πέταξε [Excalibur], Wheeling τον?
But when I look'd again, behold an arm;
Αλλά όταν look'd ξανά, ιδού το ένα του χέρι?
Clothed in white samite, mystical, wonderful,
Ντυμένοι στα λευκά χρυσοΰφαντο μεταξωτό ύφασμα, μυστικιστική, θαυμάσια,
That caught him by the hilt, and brandish'd him
Αυτό τον έπιασε από τον λαιμό, και τον brandish'd
Three times, and drew him under the mere."
Τρεις φορές, και επέστησε του σύμφωνα με το απλό. " 
 
Μυθολογικά, η Celtic Κυρία της λίμνης, ήταν γνωστή ως Gwragedd Nnnwn …… They were lovely, blonde women who enjoyed female company and aiding mortal women and children. Ήταν όμορφες, ξανθιές γυναίκες που απολαμβάνουν την υποβοήθηση στης θνητές γυναίκες και τα παιδιά. The Lady of the Lake was also considered the Queen of the Isle of Maidens. Για την Κυρά της Λίμνης εξετάστηκε επίσης το ενδεχόμενο η βασίλισσα της νήσου των Κορών…..
Πάλι με βάση τα μυθολογικά στοιχεία η Nimue, ήταν μια εκμισθωτής Celtic Moon Θεάς…..Αντίστοιχο με την ελληνική Νέμεσις και Diana του Grove. Her name meant "fate" and "she who lives" and was said to reside in the Fairy wood of Broceliande. Το όνομά της σημαίνει "τύχη" και "αυτή που ζει»She was also connected to the Goddess Mor, επίσης, συνδέεται με τη θεά Morgan…






Σύμφωνα με μια άλλη παράδοση πάλι η Κυρά της Λίμνης ήταν η θετή-μητέρα του σερ Λάνσελοτ και τον έθεσε κάτω από τα θολά νερά της λίμνης της……
Ο Merlin είχε συναντήσει την κυρία στην Κρήνη του Barenton (Βρετάνη) και ερωτεύτηκε τόσο μαζί της που δέχθηκε  να της διδάξει όλες τις μυστικιστικές δυνάμεις του. The lady became Merlin's scribe, who recorded his prophecies, as well as his lover. Η κυρία έγινε γραφέας Merlin, οι οποίοι καταγράφονται προφητείες του. Unfortunately however, over the years, the Lady became so powerful that her magical skills outshone even her teacher and she imprisoned him in Glass Tower (or similar dungeon). Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα χρόνια, η Κυρία έγινε τόσο ισχυρή που οι μαγικές ικανότητες της επισκίασαν  ακόμα και το δάσκαλος της και τον φυλάκισε στο Γυάλινο Πύργο (ή παρόμοια μπουντρούμι). To some extent she stepped into Merlin's role at King Arthur's side, but the old man's removal contributed considerably to the great monarch's downfall. Σε κάποιο βαθμό, περπάτησε στο ρόλο Merlin να είναι στο πλευρό του βασιλιά Αρθούρου, αλλά η απομάκρυνση του Merlin συνέβαλε σημαντικά στην πτώση του μεγάλου μονάρχη. The Lady of the Lake was eventually obliged to reclaim her sword when Arthur was fatally wounded at the Battle of Camlann and Excalibur was hurled back to misty waters. Η Κυρά της Λίμνης ήταν τελικά υποχρεωμένη να διεκδικήσει εκ νέου το σπαθί της όταν Αρθούρος τραυματίστηκε θανάσιμα στη μάχη του Camlann και το Excalibur το πέταξαν πίσω στα ομιχλώδη νερά…..
 Αρχαία Origins: Water deities were extremely popular with Celtic Society for they controlled the essential essence of life itself. Οι Θεότητες του νερού ήταν εξαιρετικά δημοφιλής με τους Celtic θα ελέγχονται οι βασικές ουσίες της ίδιας της ζωής. The spontaneous movement of springs, rivers and lakes clearly showed the supernatural powers of the goddesses who lived within; and offerings at such aquatic features were commonplace, especially of weapons and other valuables. Η αυθόρμητη κίνηση των ποταμών ….οι πηγές, και οι λίμνες έδειξε με σαφήνεια τις υπερφυσικές δυνάμεις των θεοτήτων που ζούσαν μέσα……. Και οι προσφορές σε με αυτού του είδους τα χαρακτηριστικά ήταν κοινός τόπος, η παράδοση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα στο επιθυμούν να βάζουν στα πηγάδια σε όλη τη χώρα, και η Κυρά της Λίμνης είναι θυμούνται ως "Lady Luck"!






Τα Ονόματα της αποδεικνύουν σαφώς πως η Κυρία είναι η Σέλτικ Νερό-Θεά Coventina (προφανώς προσδιορίζονται από τους Ρωμαίους με την Μνημοσύνη τους). This lady was worshipped throughout the Western Roman Empire, in Britain, the Narbonne area of Gaul and North-Western Iberia too. Αυτή η Κυρία λατρευόταν σε ολόκληρη την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, στη Βρετανία, στην περιοχή Narbonne της Γαλατίας και της Βορειο-Δυτικά της Ιβηρικής Χερσονήσου πάρα πολύ. She is most celebrated for her shrine at Brocolitia (Carrawburgh) on Hadrian's Wall. Είναι πιο γνωστό για ιερό της στο Brocolitia (Carrawburgh) για το Τείχος του Αδριανού. Here a quadrangular temple surrounded a central pool fed by a sacred spring. Εδώ ο τετράπλευρος ναός περιβάλλεται από μια κεντρική πισίνα που τροφοδοτείται από μια ιερή πηγή. Coin, jewellery and small bronze figurine offerings have been excavated as well as numerous altars dedicated by the local soldiers. Έχουν Coin, τα κοσμήματα και τα μικρά χάλκινα αναθήματα , το ειδώλιο έχει ανασκαφεί καθώς και πολλούς βωμούς αφιερωμένους από τους τοπικους στρατιώτες.
Since the Lady of the Lake's place as Merlin's student and lover was largely overtaken by Morgan Le Fay, a lady whose very name in Breton indicates a water-nymph, it seems that the two were aspects of the same character. Δεδομένου ότι η Κυρία του τόπου της λίμνης ως φοιτητής και ο εραστής Merlin είχαν σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί από τη Morgan Le Fay, μια κυρία του οποίου το όνομα σε πολύ Breton δείχνει μια νύμφη του νερού-, φαίνεται ότι οι δύο ήταν πτυχές του ίδιου χαρακτήρα. Πράγματι καθώς και οι τρείς εμφανίζονται μεταξύ των τριών βασιλισσών που συνοδεύουν τον Arthur στο Avalon και που χωρίς αμφιβολία είχε και μια Τρίτη πτυχή που συνθέτουν το θέμα της Celtic Triple θεάς……..








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου