Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

~ * «Σούπερ-Δία» αστρονόμοι Άμεσα εικόνας τεράστιου αστεριού * ~



Οι αστρονόμοι χρησιμοποιώντας υπέρυθρες δεδομένα από το τηλεσκόπιο Subaru στη Χαβάη ανακάλυψαν ένα "σούπερ-Δία" γύρω από το φωτεινό αστέρι Kappa Ανδρομέδας, η οποία κατέχει πλέον το ρεκόρ για το πιο μεγάλο αστέρι είναι γνωστό για να φιλοξενήσει ένα άμεσα imaged πλανήτη ή ελαφρύ καφέ νάνο σύντροφο. Ειδικός Κάππα β Ανδρομέδας (Kappa και Β, για συντομία), το νέο αντικείμενο έχει μάζα περίπου 12,8 φορές μεγαλύτερη από του Δία. Αυτό τοποθετεί παραπαίει στη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τις πιο μαζικές πλανητών από τα χαμηλότερα-καφέ νάνων μάζας. Η ασάφεια είναι μία από τις χαρές του αντικειμένου, λένε οι ερευνητές, οι οποίοι αποκαλούν ένα σούπερ-Δία να αγκαλιάσει τις δύο δυνατότητες.



Το «υπερ-Δία" Κάππα Ανδρομέδας β, παρουσιάζεται εδώ σε απόδοση ενός καλλιτέχνη, κυκλώνει το αστέρι του σε σχεδόν δύο φορές την απόσταση που ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο. Με μάζα περίπου 13 φορές του Δία, οι λάμπει αντικείμενο με ένα κοκκινωπό χρώμα. Credit: Goddard της NASA Space Flight Center / Σ. Wiessinger > Μεγαλύτερη εικόνα

"Σύμφωνα με τα συμβατικά μοντέλα του πλανητικού σχηματισμού, Kappa και Β πέφτει λίγο ντροπαλός να είναι σε θέση να παράγουν ενέργεια από σύντηξη, σε ποιο σημείο θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας καφέ νάνος αντί για έναν πλανήτη», δήλωσε ο Michael McElwain, ένα μέλος της ομάδας ανακάλυψη στο Goddard Space Flight της NASA Κέντρο Greenbelt, MD "Αλλά αυτό δεν είναι οριστική, και άλλες σκέψεις θα μπορούσε να ωθήσει το αντικείμενο κατά μήκος της γραμμής στο έδαφος καφέ νάνος." Massive πλανήτες εκπέμπουν αργά τη θερμότητα απομείνει από τη δική τους δημιουργία. Για παράδειγμα, ο πλανήτης Δίας εκπέμπει περίπου δύο φορές την ενέργεια που λαμβάνει από τον ήλιο. Αλλά αν το αντικείμενο είναι αρκετά ογκώδης, είναι σε θέση να παράγουν ενέργεια από σύντηξη στο εσωτερικό της μια βαριά μορφή υδρογόνου που ονομάζεται δευτέριο. (Ηθοποιοί όπως ο ήλιος, από την άλλη πλευρά, την παραγωγή ενέργειας από μια παρόμοια διαδικασία που συνδυάζει το ελαφρύτερο και πολύ πιο κοινή μορφή του υδρογόνου.) Η θεωρητική μάζα σύντηξη του δευτερίου, όπου μπορεί να συμβεί - περίπου 13 Jupiters - σηματοδοτεί τη χαμηλότερη δυνατή μάζα για ένα καφέ νάνο. "Κάππα και β, οι προηγουμένως απεικονιζόμενων πλανήτες γύρω HR 8799 και Beta Pictoris, και οι πιο ογκώδεις πλανήτες ανακαλύφθηκαν από μη-τεχνικές απεικόνισης πιθανόν αντιπροσωπεύουν όλες μια κλάση του αντικειμένου που σχηματίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και χαμηλότερη μάζα εξωπλανητών », δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Joseph Carson, ένας αστρονόμος στο κολλέγιο του Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα, και το Ινστιτούτο Max Planck για την αστρονομία στη Χαϊδελβέργη, Γερμανία. Η ανακάλυψη της Kappa και β επιτρέπει επίσης στους αστρονόμους να εξερευνήσουν ένα άλλο θεωρητικό όριο. Οι αστρονόμοι έχουν υποστηρίξει ότι τα μεγάλα αστέρια παράγουν πιθανό μεγάλοι πλανήτες, αλλά οι ειδικοί προβλέπουν ότι αυτή η αστρική κλιμάκωση μπορεί να εκτείνεται μόνο μέχρι τώρα, ίσως να τα αστέρια με λίγες φορές τη μάζα του ήλιου. Η πιο μαζική ένα νέο αστέρι είναι η πιο φωτεινή και πιο ζεστό γίνεται, με αποτέλεσμα την ισχυρή ακτινοβολία που θα μπορούσε να διαταράξει το σχηματισμό των πλανητών μέσα σε ένα περιφερόμενοι δίσκο αερίου και σκόνης. "Αυτό αποδεικνύει ότι αντικείμενο αστέρια τόσο μεγάλη όσο και Kappa, με 2,5 φορές μάζα του ήλιου, παραμένουν πλήρως σε θέση να παράγουν πλανήτες, "προσθέτει Κάρσον.




Αυτή η ψευδής-χρώμα εγγύς υπέρυθρο εικόνα έχει υποβληθεί σε επεξεργασία για να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του διάχυτου φωτός από το άστρο Κάππα Ανδρομέδας (μασκοφόροι έξω στο κέντρο). Το «υπερ-Δία" σύντροφος, Kappa Ανδρομέδας β (επάνω αριστερά), βρίσκεται σε μια προβλεπόμενη απόσταση περίπου 55 φορές τη μέση απόσταση μεταξύ της Γης και του ήλιου και περίπου 1,8 φορές μακρύτερα από τον Ποσειδώνα, του οποίου η τροχιά παρουσιάζεται για σύγκριση (διακεκομμένη κύκλο ). Η λευκή περιοχή που σηματοδοτεί την σύντροφο δείχνει ένα σήμα παρούσα σε όλες τις σχεδόν υπέρυθρα μήκη κύματος, ενώ χρωματιστές σταγόνες αντιπροσωπεύουν υπολειμματικό θόρυβο. Το τηλεσκόπιο Subaru στη Χαβάη συνέλαβε την εικόνα, τον Ιούλιο. Credit: NOAJ / Subaru / J. Carson, Κολλέγιο του Τσάρλεστον > Μεγαλύτερη εικόνα (με την ένδειξη) > Μεγαλύτερη εικόνα (unlabeled)


Η έρευνα αποτελεί μέρος των στρατηγικών Εξερευνήσεις των εξωπλανητών και Δίσκοι με Subaru (SEEDS), ένα πενταετές προσπάθεια για την άμεση εικόνα εξωηλιακούς πλανήτες και πρωτοπλανητικούς δίσκους γύρω από αρκετές εκατοντάδες κοντινά αστέρια με το τηλεσκόπιο Subaru στο Mauna Kea της Χαβάης. Άμεση απεικόνιση των εξωπλανητών είναι σπάνιο, διότι τα αμυδρά αντικείμενα που συνήθως χάνονται σε λαμπρή λάμψη του άστρου. Οι εικόνες του έργου ΣΠΟΡΟΙ σε σχεδόν υπέρυθρα μήκη κύματος με προσαρμοζόμενο σύστημα του τηλεσκοπίου οπτική, η οποία αντισταθμίζει τις επιπτώσεις επάλειψη της ατμόσφαιρας της Γης, ​​σε συνεννόηση με την Ύπατη μέσο αντίθεσης του για τα Subaru Next Generation Οπτικής Adaptive και υπέρυθρη κάμερα και φασματογράφο. Νέων αστρικά συστήματα είναι ελκυστικούς στόχους για την άμεση απεικόνιση εξωπλανήτη επειδή τα μικρά πλανήτες δεν έχουν γύρω αρκετό καιρό για να χάσει ένα μεγάλο μέρος της θερμότητας από τον σχηματισμό τους, η οποία ενισχύει την φωτεινότητά τους στο υπέρυθρο. Η ομάδα επικεντρώθηκε στην Κάππα αστέρι Και λόγω της σχετικής της νεολαίας - που εκτιμάται σε τρυφερή ηλικία των 30 εκατομμύρια χρόνια, ή μόλις 0,7 τοις εκατό της ηλικίας του ηλιακού μας συστήματος, με βάση την πιθανή συμμετοχή του σε μια αστρική ομάδα γνωστή ως Columba Συλλόγου . Η B9 τύπου αστέρι βρίσκεται 170 έτη φωτός μακριά προς την κατεύθυνση του αστερισμού της Ανδρομέδας και είναι ορατό με γυμνό μάτι.




Αυτό το γράφημα εντοπίζει το αστέρι Kappa Ανδρομέδας, το οποίο είναι ορατό με γυμνό μάτι από προαστιακό ουρανό. Credit: Goddard της NASA Space Flight Center / DSS > Μεγαλύτερη εικόνα (με την ένδειξη) > Μεγαλύτερη εικόνα (unlabeled)


Kappa και Β περιφέρεται γύρω από το άστρο του σε μια προβλεπόμενη απόσταση 55 φορές μέση απόσταση της Γης από τον ήλιο και περίπου 1,8 φορές όσο ο Ποσειδώνας? Η πραγματική απόσταση εξαρτάται από το πώς το σύστημα είναι προσανατολισμένο προς τη γραμμή μας της όρασης, η οποία δεν είναι ακριβώς γνωστό. Το αντικείμενο έχει μια θερμοκρασία περίπου 2.600 βαθμούς Κελσίου (1.400 βαθμοί Κελσίου) και φαίνεται φωτεινό κόκκινο αν δει από κοντά από το ανθρώπινο μάτι. Κάρσον ομάδα ανίχνευσε το αντικείμενο σε ανεξάρτητες παρατηρήσεις σε τέσσερα διαφορετικά υπέρυθρα μήκη κύματος, τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Συγκρίνοντας τις δύο εικόνες που λαμβάνονται μισό χρόνο εκτός έδειξε ότι Kappa και Β παρουσιάζει την ίδια κίνηση πέρα από τον ουρανό σαν άστρο του, που αποδεικνύει ότι τα δύο αντικείμενα συνδέονται μέσω της βαρύτητας και ταξιδεύουν μαζί μέσα στο χώρο. Συγκρίνοντας τη φωτεινότητα του σούπερ-Δία μεταξύ των διαφορετικών μηκών κύματος υπέρυθρη αποκάλυψε τα χρώματα παρόμοια με αυτά που παρατηρήθηκαν στην χούφτα των άλλων πλανητών γίγαντας αερίου με επιτυχία απεικονίζονται γύρω από τα αστέρια. Ένα έγγραφο που περιγράφει τα αποτελέσματα έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση στο Astrophysical Journal Letters και θα εμφανίζονται σε ένα μελλοντικό τεύχος. Η ερευνητική ομάδα ΣΠΟΡΟΙ συνεχίζει να μελετήσει Κάππα και b για να κατανοήσουν καλύτερα τη χημεία της ατμόσφαιρας του, περιορίζουν την τροχιά του, και την αναζήτηση για πιθανή δευτερογενή πλανήτες. Συμπτωματικά, η αστρική ένωση που φιλοξενεί Κάππα και περιλαμβάνει επίσης ένα άλλο διάσημο υψηλής μάζα αστέρι, HR 8799, η οποία είναι μία από τις πρώτες όπου απεικονίζονται οι αστρονόμοι άμεσα ένα εξωηλιακό πλανήτη. Το σύστημα φιλοξενεί πολλές γιγάντιοι πλανήτες αερίων μαζών με υπέρυθρες και χρώματα παρόμοια με κάπα και β.


Σχετικές Συνδέσεις

> Χαρτί (preprint): "Άμεση Discovery απεικόνισης του« Super-Δία »Γύρω στα τέλη του Β-Star Τύπος Κάππα Και."
> Σχετικά πολυμέσων από Επιστημονική Οπτικοποίηση Studio NASA Goddard της
> Subaru Telescope δελτίο τύπου: "Άμεση Απεικόνιση του Super- Δίας Περίπου το ένα άστρο μεγάλης μάζας "(11/19/12)
> "σπειροειδείς βραχίονες δείκτη του ποντικιού στην Πιθανές Πλανήτες σε σκονισμένο δίσκο ηθοποιού» (19/10/11)
 


Francis Reddy Goddard της NASA Space Flight Center , Greenbelt, MD
 

http://www.nasa.gov/topics/universe/features/super-jupiter.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου