Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

~ * Κτίριο ρομπότ που γλιστρούν * ~







Howie Choset είναι ρομποτικής, αλλά δημιουργίες της ομάδας του έχουν ελάχιστη ομοιότητα με C-3PO και R2-D2. Αντ 'αυτού, Choset εμπνέεται από τη φύση - συγκεκριμένα, τα φίδια.

"Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτήν την αντίληψη ότι τα ρομπότ διαμορφώθηκε μετά από τους ανθρώπους», λέει ο Choset, του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ. Αλλά το ζωικό βασίλειο είναι γεμάτο από οργανισμούς που χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους μετακίνησης, λέει.

Τα ρομπότ φίδι στο εργαστήριο Choset μπορεί να γλιστρούν, ρολό, να κολυμπήσετε και να ανεβαίνουν προς τα επάνω. Αυτές οι λεπτές μηχανές, συνήθως χτισμένα από μια σειρά από κομμάτια μετάλλου που περιέχουν κινητήρες και τα ηλεκτρονικά, μπορεί επίσης να χωράει σε περιορισμένους χώρους.

Choset (κάτω) που απολαμβάνουν motorizing παιχνίδια, όπως ένα παιδί, και στο γυμνάσιο έχτισε ένα ρομπότ που θα μπορούσε να ελιχτεί γύρω από τα εμπόδια. Ο συνάντησε για πρώτη φορά οφιοειδής ρομπότ στο εργαστήριο σύμβουλος απόφοιτος του στο Caltech και συνειδητοποίησα ότι οι μηχανές θα μπορούσε να πλοηγηθεί σε μια μεγαλύτερη ποικιλία από ό, τι τυπικά περιβάλλοντα ρομπότ, όπως μικρά ανοίγματα, ανώμαλες επιφάνειες και τους πόλους. "Αν έχετε να διασχίσει ένα πεδίο, να κολυμπήσετε μια τάφρο, λαγούμι μέσα από μια μικρή τρύπα σε ένα φράχτη και ανεβείτε έναν πόλο, δεν υπάρχει κανένα άλλο ρομπότ που μπορεί να κάνει όλα αυτά τα πράγματα», λέει ο Choset. Έχει τώρα το δικό θηριοτροφείο του σερπεντίνη bots, με τις τελευταίες κόκκινο, λευκό και μπλε έκδοση (βλ. παρακάτω, "Πώς snakebots αυλάκι») που ονομάστηκε «Θείος Σαμ." Η ομάδα του παλεύει με τις προκλήσεις, όπως η ανάπτυξη αλγορίθμων για τον έλεγχο των ρομπότ πολλά » ανεξάρτητες αρθρώσεις και υπολογίζει τις σωστές βηματισμούς να ξεπεράσουν συγκεκριμένα εμπόδια. Για να ανέβει ένα πόλο, για παράδειγμα, το ρομπότ πρέπει να στρίψει σε μια έλικα και να κυλήσει προς τα πάνω.


Choset ελπίζει ότι snakebots θα μπορούσε μια μέρα να βοηθήσει τους εργαζόμενους να βρουν τα θύματα διάσωσης σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει μετά από ένα σεισμό ή τρομοκρατική επίθεση. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, έχει τρέξει τις δοκιμές των ρομπότ της ομάδας του σε μπάζα σε μια θέση κατάρτισης των εργαζομένων-διάσωσης στο Τέξας ονομάζεται Πόλη Καταστροφών. Και πέρυσι, Choset επισκέφθηκε την Αίγυπτο για να διερευνήσει τη δυνατότητα αποστολής ρομπότ φίδι σε αρχαιολογικούς χώρους για να αναζητήσετε αντικείμενα.

Εργαστήριό του έχει γίνει επίσης μια snakebot που μπορεί να επιτρέψει λιγότερο επεμβατική χειρουργική επέμβαση καρδιάς. Αντί για το άνοιγμα στο στήθος ενός ασθενούς, ο χειρουργός μπορεί να κατευθύνουν το ρομπότ προς την καρδιά μέσω μιας μικρής οπής, στη συνέχεια, ένα νήμα χειρουργικού εργαλείου μέσω του ρομπότ.
Πώς snakebots αυλάκι
Μια οφιοειδής μορφή ρομπότ δίνει ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο κινούνται. Choset και η ομάδα του έχουν σχεδιάσει snakebots που μιμούνται μια ποικιλία των μορφών της κίνησης παρατηρείται στη φύση.

Ευγενική προσφορά του Η. Choset

Ανίχνευση Α snakebot ίντσες σε επίπεδες επιφάνειες με την κίνηση του σώματος του πάνω και κάτω σε μια κυματοειδή μορφή.

Πιέστε να χωρέσει μέσα από στενούς χώρους, όπως ένα σωλήνα, snakebots συστροφή και σπείρα προς τα εμπρός σαν ένα ανοιχτήρι.

Ανεβείτε Ένα snakebot μπορεί να τυλίξει το σώμα της γύρω από ένα κορμό δέντρου, ή οποιαδήποτε κάθετη πόλο, και κυλήστε το ίδιο πάνω-κάτω.

Κολυμπήστε μια δυναμική snakebot μπορούν να γλιστρούν σε ένα σώμα του νερού σαν ένα πραγματικό φίδι έχει, υπό την προϋπόθεση ότι είναι φορώντας προστατευτικά αδιάβροχο δέρμα.


Ένα βίντεο από το εργαστήριο snakebots Howie Choset δείχνει τις ικανότητές τους σε αναρρίχηση πόδια, skittering τους τοίχους, ακόμη και το κολύμπι.
Credit: Η. Choset


Ένα ρομπότ φίδι σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο και κοιτάζει γύρω από τη χρήση της κάμερας στο "κεφάλι".
Credit: Η. Choset


http://www.sciencenews.org/view/generic/id/346496/description/The_Science_Life



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου