Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

~ * Νέο αντιγριπικό εμβόλιο υπό παρασκευή στη Γερμανία * ~



undefined



Γερμανοί ερευνητές πειραματίζονται με ένα νέο αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο μπορεί να προσφέρει μεγάλης διάρκειας κάλυψη στους εμβολιαζόμενους. Παραδοσιακά, τα εμβόλια γρίπης καλλιεργούνται σε αυγά πουλερικών, μια διαδικασία που είναι μακρόχρονη, καθώς μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.

Πρόσφατα, ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες ξεκίνησαν μια νέα μέθοδο επώασης των εμβολίων σε καλλιέργειες κυττάρων. Η μέθοδος αυτή διαρκεί λιγότερο χρόνο από τη συμβατική, περίπου 8-10 εβδομάδες.

Το νέο εμβόλιο, που δημιούργησε ο καθηγητής Lothar Stitz από το Ινστιτούτο Friedrich Loeffler, χρησιμοποιεί μια ακόμη πιο γρήγορη διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 6-8 εβδομάδες. Το εμβόλιο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από αγγελιοφόρο RNA (mRNA), το οποίο μεταφέρει πληροφορίες στα κύτταρα αναφορικά με το ποιες πρωτεΐνες θα παραχθούν.

Αυτό που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το εμβόλιο, σύμφωνα με τον καθηγητή Stitz, είναι η αλληλουχία των γονιδίων που πρέπει να παραχθούν. Από τη στιγμή που θα ταυτοποιηθεί ο γενετικός κώδικας του στελέχους του ιού της γρίπης, κατά του οποίου θα δράσει το αντιγριπικό, θα απαιτηθούν σύμφωνα με τους ερευνητές 6-8 εβδομάδες για την παρασκευή του εμβολίου.

Προς το παρόν, το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε πειραματόζωα με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εκτιμάται όμως ότι θα περάσουν χρόνια μέχρι να παρασκευαστεί ένα εμβόλιο για τους ανθρώπους.

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη



http://www.zougla.gr/ygeia/article/neo-antigripiko-emvolio-ipo-paraskevi-sti-germania


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου