Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

~ * Καλύτερη Φωτογραφία Επιστήμη του 2010 * ~








"Τρόμου" Virus

Σε ένα 3-D εικόνα, μια βακτηριοφάγων επιθέσεις επιθετικά ένα βακτήριο "B-movie στυλ τρόμου», σύμφωνα με δημιουργός Jonathan Heras του Equinox γραφικών, Ltd . Η ψηφιακή ενέδρα σκαλώσει τιμητική μνεία στην κατηγορία απεικονίσεις του 2010 Διεθνές Επιστήμη και Τεχνολογία Οπτικοποίηση Challenge.
Βακτηριοφάγοι είναι ιοί με «αλλοδαπός, ψιλόλιγνος πόδια" και κορόιδο σχήμα στόματα που χρησιμοποιείται για να «επιδιώξουν επίμονα τη λεία τους," Heras είπε σε μια δήλωση. Οι ιοί της αεροπειρατείας της βιολογίας βακτήρια και τη χρήση των θυμάτων ως ιός "εργοστάσια αναπαραγωγής», είπε. (Βλέπε «« Ιός Zombie "Πιθανές μέσω-Γρίπη Hybrid λύσσα;" )
Συνολικά, το 2010 εγγραφές ήταν "εξαιρετική", την επικοινωνία της επιστήμης "κατά τρόπο που να μπορεί το κοινό να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν,« Μόνικα Μ. Μπράντφορντ, Επιστήμη ' s εκτελεστικός συντάκτης, είπε σε μια δήλωση.
"Ο διεθνής ανταγωνισμός αναδεικνύει την τεχνογνωσία της καινοτομίας και την τεχνική των επιστημόνων οι οποίοι είναι σε θέση να προσελκύσουν οπτικά ένα ευρύ κοινό και να ξεκινήσει να βιώσουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά της επιστήμης».










Ζώντα ύδατα


Σκάλωμα πρώτη θέση για τη φωτογραφία, αυτή η μικρογραφία-μια φωτογραφία που λαμβάνονται μέσω ενός μικροσκοπίου-δείχνει το κυματισμό επιφάνεια ένα ενιαίο στρώμα των μορίων.
"Το στρώμα είναι στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο διαφορετικά μόρια που τείνουν να διαχωρίσουν κάτι σαν λάδι και το νερό, και σε αυτή την εικόνα που έχουμε συλλάβει τι διαχωρισμός μοιάζει σε πολύ πρώιμο στάδιο», δήλωσε ο Seth Β. Darling , ο οποίος συνεργάστηκε με τον Steven Ι. Sibener από Argonne National Laboratory στην φωτογραφία.
Κάθε ένα από τα εκατομμύρια των μορίων στην εικόνα έχει στο κεφάλι του θείου του, αλλά ένας τύπος έχει διοξειδίου του άνθρακα και υδρογόνου στην ουρά ενώ η άλλη έχει άνθρακα και φθόριο. Τα ύψη των δύο τύπων μόριο διαφέρουν κατά περίπου 0,2 νανόμετρα. Η εικόνα εμφανίζεται στο εξώφυλλο της 18η Φλεβάρη έκδοση του Science.










Ντομάτα-Seed "Hair"



Ένα μικροσκόπιο με δυνατότητα closeup των τριχών στο σπόρο της κοινής ντομάτας κέρδισε τιμητική μνεία στην κατηγορία φωτογραφίας.
Οι τρίχες εκκρίνουν βλέννα που εμφανίζεται ως μια σαφής μεμβράνη στην άκρη των σπόρων, σύμφωνα με το φωτογράφο Robert Rock Belliveau, συνταξιούχος παθολόγος. Αυτή η βλέννα έχει τους εξής σκοπούς: σκοτώνοντας εχθρούς με ένα φυσικό εντομοκτόνο, αποτρέποντας το σπόρο από το στέγνωμα, και εδραιώνοντας το σπόρο στο χώμα.









Plant-Gene Χάρτης


Αυτό που φαίνεται σαν μια επίδειξη πυροτεχνημάτων είναι πραγματικά μια μερίδα AraNet, ένας χάρτης γονιδίων του φυτού μουστάρδας Arabidopsis thaliana, η οποία κέρδισε τιμητική μνεία στην κατηγορία εικονογραφήσεις. (Πάρτε μια επισκόπηση γενετική .)
Ένα Ινστιτούτο Carnegie για την Επιστήμη ομάδα χτίστηκε Aranet από περισσότερα από 50 εκατομμύρια πειραματικές παρατηρήσεις των φυτών και άλλων οργανισμών. που εμπλέκονται στην ίδια βιολογικές διαδικασίες είναι τα γονίδια που συνδέονται με τις γραμμές, και το χρώμα δείχνει τη δύναμη της σύνδεσης.
«Δεν είναι σε αντίθεση με ένα κοινωνικό δίκτυο," συν-δημιουργός και βιολόγος Seung Yon Rhee είπε στο Science άρθρο










Μύκητας Αφίσα


Όλος ο τρόπος των μυκήτων φυτρώνουν σε μια λεπτομέρεια από ένα εκπαιδευτικό αφίσα που κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Ενημερωτικό γραφικών. Απεικονίζεται είδη περιλαμβάνουν αυτά που βρέθηκαν στο τυρί, μπύρα, ψωμί, και ακόμη και χειμερία νάρκη νυχτερίδες .
«Οι μύκητες είναι ένα πολύ σύνθετο θέμα," Kandis Elliot, ανώτερος καλλιτέχνης στον Τομέα Βοτανικής του Πανεπιστημίου του Wisconsin, Madison , είπε σε μια δήλωση. «Δεν είναι μόνο για τα μανιτάρια πια."
Για παράδειγμα, μύκητες τώρα χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα φυσικά καύσιμα, φάρμακα, και πολλά άλλα χρήσιμα προϊόντα, Elliot είπε.









HIV in 3-D


Η πιο λεπτομερής 3-Δ μοντέλου ακόμη του ιού HIV κατέκτησε την πρώτη θέση για την εικονογράφηση του 2010 Διεθνές Επιστήμης και Μηχανικής Οπτικοποίηση Challenge.
Χορηγία από κοινού από το περιοδικό Science και το National Science Foundation , τα ετήσια βραβεία του ανταγωνισμού καταχωρήσεις που «να προσελκύσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να μεταφέρει την επιστήμη κοντά σε μυθιστόρημα και οπτικά τόνωση τρόπους," σύμφωνα με μια δήλωση. Κρίνοντας τα κριτήρια περιλαμβάνουν οπτική επίδραση, η αποτελεσματική επικοινωνία, τη φρεσκάδα και την πρωτοτυπία τους. ( Δείτε μερικά από το 2009 νικητές. )
Μια ρωσική ομάδα με επικεφαλής τον Ιβάν Κωνσταντίνοφ ανέλυσε στοιχεία από περισσότερες από εκατό επιστημονικά περιοδικά για να απεικονίσει ψηφιακά HIV όσο πιο κοντά στο πραγματικό πράγμα το δυνατόν περισσότερο. Ο τόνος χρωμάτων-δύο συναυλίες του HIV (πορτοκαλί) επιτίθεται και την τήξη με ανοσοποιητικών κυττάρων (γκρι). Η τριγωνική cut-μακριά δείχνει πώς ο ίδιος ο ιός ενσωματώνει να μετατρέψει το κύτταρο σε ένα εργοστάσιο του ιού. ( Ποια είναι η αλήθεια για το AIDS. )
«Θεωρούμε ότι τέτοιες 3-D μοντέλα ως ένα νέο τρόπο για να παρουσιάσει και να προωθήσει επιστημονικά δεδομένα σχετικά με πανταχού παρούσα ανθρώπινους ιούς,« Κωνσταντίνοφ, της Visual Science Company , είπε σε μια δήλωση.




nationalgeographic.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου