Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

~ * Κινδυνεύουν οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού * ~









Θύματα της έλλειψης φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία έχουν πέσει γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του στήθους και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, αφού σε αρκετές περιπτώσεις τα νοσηλευτικά ιδρύματα αδυνατούν να τους χορηγήσουν τα απαραίτητα φάρμακα.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου-καταγγελία που υπογράφουν τρεις σύλλογοι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» έγινε τον τελευταίο καιρό αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων, μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης που διαθέτει, καθώς και μέσω των συνεργαζόμενων Συλλόγων στην Πάτρα και την Θεσσαλονίκη, από γυναίκες ασθενείς με καρκίνο μαστού, οι οποίες δεν έλαβαν την αναγκαία χημειοθεραπεία λόγω της έλλειψης των φαρμάκων σε ορισμένα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.
Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος καταγγέλλει την έλλειψη βασικών και αναντικατάστατων ογκολογικών φαρμάκων για τον καρκίνο του μαστού, από ορισμένα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Το γεγονός αυτό αποκλείει την συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής για μια μεγάλη μερίδα ασθενών με καρκίνο μαστού. Η διακοπή της θεραπείας, θέτει άμεσα σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών




.zougla.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου