Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

~ * Cassini βλέπει εποχιακές βροχές Μετασχηματισμός επιφάνεια του Τιτάνα* ~










Πασαντίνα, Καλιφόρνια - Ως την άνοιξη του συνεχίζει να ξετυλίγεται στον Κρόνο, Απρίλιος ντους στο μεγαλύτερο φεγγάρι του πλανήτη, τον Τιτάνα, έχουν φέρει τη βροχή του μεθανίου στην ισημερινή ερήμους της, όπως αποκάλυψε σε εικόνες που λαμβάνονται από Cassini διαστημικό σκάφος της NASA. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες έχουν λάβει τα τρέχοντα αποδεικτικά στοιχεία της βροχής διαβροχή της επιφάνειας του Τιτάνα σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη.
Εκτεταμένες βροχή από μεγάλα συστήματα σύννεφο, εντοπίστηκε από κάμερες του Cassini στο τέλος του 2010, έχει σκοτεινό προφανώς από την επιφάνεια του φεγγαριού. Η καλύτερη εξήγηση είναι περιοχές αυτές παρέμειναν υγρή μετά βροχοπτώσεις μεθανίου. Οι παρατηρήσεις που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Science, σε συνδυασμό με τα προηγούμενα αποτελέσματα στο Geophysical Research Letters τον περασμένο μήνα, δείτε τα καιρικά συστήματα των πυκνή ατμόσφαιρα του Τιτάνα και οι αλλαγές που επέφερε στην επιφάνειά της επηρεάζονται από τις εποχές που αλλάζουν.
"Είναι εκπληκτικό να παρακολουθούμε όπως γνωρίζει δραστηριότητας καταιγίδας και εποχιακές αλλαγές στα καιρικά πρότυπα, σε ένα μακρινό, παγωμένο δορυφόρο» δήλωσε η Elizabeth Turtle, ένα απεικόνισης του Cassini συνεργάτης της ομάδας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής στο Laurel, MD, και ο μόλυβδος συγγραφέας της δημοσίευσης του σήμερα. «Οι παρατηρήσεις αυτές μας βοηθούν να κατανοήσουμε πώς Τιτάν λειτουργεί ως ένα σύστημα, καθώς και σε παρόμοιες διεργασίες στον πλανήτη μας».
Το σύστημα του Κρόνου έμπειρο ισημερία, όταν ο ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από ισημερινό του πλανήτη και οι εποχές αλλάζουν, τον Αύγουστο του 2009. (Μια πλήρης Κρόνος "έτος" είναι σχεδόν 30 χρόνια στη Γη.) Χρόνια Cassini παρατηρήσεις δείχνουν παγκόσμια ατμοσφαιρική μοτίβο του Τιτάνα κυκλοφορία ανταποκρίνεται στις μεταβολές της ηλιακής φωτισμό, επηρεασμένος από την ατμόσφαιρα και την επιφάνεια, όπως αναφέρεται λεπτομερώς στο Geophysical Research επιστολών χαρτί. Cassini διαπίστωσε η θερμοκρασία της επιφάνειας ανταποκρίνεται ταχύτερα στις αλλαγές ηλιακή ακτινοβολία απ ​​'ότι η πυκνή ατμόσφαιρα. Το μεταβαλλόμενο σχέδιο κυκλοφορία που παράγεται σύννεφα στην ισημερινή περιοχή του Τιτάνα.
Τα Σύννεφα στον Τιτάνα σχηματίζονται του μεθανίου ως μέρος μιας πλανήτες σαν τον κύκλο που χρησιμοποιεί το μεθάνιο αντί για νερό. Στον Τιτάνα, το μεθάνιο γεμίζει τις λίμνες στην επιφάνεια, τα κορεσμένα λιπαρά σύννεφα στην ατμόσφαιρα, και πέφτει ως βροχή. Αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα υγρά έχουν έρεε στην επιφάνεια στον ισημερινό του Τιτάνα κατά το παρελθόν, υγρών υδρογονανθράκων, όπως το μεθάνιο και το αιθάνιο, είχε μόνο έχουν παρατηρηθεί στην επιφάνεια των λιμνών σε πολικές γεωγραφικά πλάτη. Οι απέραντες εκτάσεις με αμμόλοφους που κυριαρχούν ισημερινές περιοχές του Τιτάνα απαιτούν κυρίως ξηρό κλίμα. Οι επιστήμονες υποψιάστηκαν ότι τα σύννεφα μπορεί να εμφανιστούν σε ισημερινή πλάτη του Τιτάνα, όπως την άνοιξη στο βόρειο ημισφαίριο προχωρήσει. Αλλά δεν ήταν σίγουρος αν στεγνώσει κανάλια στο παρελθόν διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί από τις εποχιακές βροχές ή παραμένουν από μια προηγούμενη, το κλίμα υγρότερο.
Ένα βέλος σχήμα θύελλα εμφανίστηκε στις περιοχές του ισημερινού στις 27 Σεπτεμβρίου του 2010 - το ισοδύναμο του στις αρχές Απριλίου στο "έτος" του Τιτάνα - και μια ευρεία ζώνη από σύννεφα εμφανίστηκαν στον επόμενο μήνα. Όπως περιγράφεται στο έγγραφο Επιστήμη, κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, απεικόνισης του Cassini υποσύστημα επιστήμη συνέλαβε βραχύβια επιφάνειας αλλάζει ορατά στις εικόνες της επιφάνειας του Τιτάνα. Ένα 193.000 τετραγωνικών μιλίων (500.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα), περιοχή κατά μήκος του νότιου ορίου του Belet πεδίου αμμολόφων του Τιτάνα, καθώς και μικρότερες περιοχές γύρω από το ξενοδοχείο, είχε γίνει πιο σκούρο. Οι επιστήμονες συνέκριναν τα δεδομένα απεικόνισης στα δεδομένα που λαμβάνονται από άλλα μέσα και αποκλειστεί άλλες πιθανές αιτίες για τις αλλαγές επιφάνεια. Κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτή η αλλαγή στη φωτεινότητα είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα της επιφανειακής διαβροχής από βροχή μεθανίου.
Οι παρατηρήσεις αυτές υποδηλώνουν ότι οι πρόσφατες καιρικές συνθήκες στον Τιτάνα είναι παρόμοια με εκείνη πάνω από τροπικές περιοχές της Γης. Στις τροπικές περιοχές, η Γη δέχεται πλέον άμεσο φως του ήλιου, δημιουργώντας μια μπάντα από την αύξηση των κινήσεων και σύννεφα βροχής που περικυκλώνουν τον πλανήτη.
"Οι εστίες μπορεί να είναι ο Τιτάνας ισοδύναμο αυτού που δημιουργεί τροπικά δάση της Γης κλίματα, αν και η καθυστερημένη αντίδραση στην αλλαγή των εποχών και η φαινομενικά ξαφνική στροφή είναι περισσότερο θυμίζει τη συμπεριφορά της Γης κατά τη διάρκεια των τροπικών ωκεανών από ό, τι σε τροπικές περιοχές της γης», είπε ο Τόνι Del Genio του Goddard της NASA Ινστιτούτου Διαστημικών Σπουδών της Νέας Υόρκης, ένας από τους συντάκτες και ένα μέλος της ομάδας απεικόνισης του Cassini.
Στη Γη, τα τροπικά ζώνες των σύννεφων βροχής στροφή ελαφρώς ανάλογα με τις εποχές, αλλά είναι παρόντες εντός του έτους τροπικούς-γύρο. Στον Τιτάνα, όπως εκτεταμένες ζώνες των νεφών μπορεί να επικρατούν στις τροπικές περιοχές κοντά τις ισημερίες και να κινηθούν σε πολύ υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη, όπως ο πλανήτης πλησιάζει τα ηλιοστάσια. Η ομάδα απεικόνισης σκοπεύει να παρακολουθήσουν κατά πόσο Τιτάν εξελίσσεται με τον τρόπο αυτό, όπως η πρόοδος εποχές από την άνοιξη προς το βόρειο καλοκαίρι.
"Είναι πασιφανές ότι υπάρχει τόσο πολύ περισσότερο να μάθουν από Cassini για εποχιακές αναγκάζοντας ενός πολύπλοκου συστήματος επιφανείας-ατμόσφαιρα, όπως του Τιτάνα και, στη συνέχεια, πώς είναι παρόμοια ή διαφορετική από αυτή της Γης», δήλωσε ο Carolyn Porco, Cassini οδηγήσει την ομάδα απεικόνισης στο Διαστημικό Science Institute, Boulder του Κολοράντο "Είμαστε πρόθυμοι να δούμε τι το υπόλοιπο του ηλιοστασίου του Cassini αποστολή θα φέρει».
Η-Huygens της αποστολής Cassini είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας της NASA, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και την Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος. Το Jet Propulsion Laboratory (JPL), ένα τμήμα του California Institute of Technology στη Πασαντένα, διαχειρίζεται την-Huygens της αποστολής Cassini για την Επιστήμη Αποστολή της NASA Διεύθυνσης, Ουάσιγκτον. Το όχημα σε τροχιά Cassini και επί της κάμερες δύο ήταν σχεδίασε, ανέπτυξε και συναρμολογούνται στο JPL. Η ομάδα απεικόνισης βασίζεται στο Διαστημικό Science Institute στο Boulder του Κολοράντο Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το-Huygens της αποστολής Cassini, επισκεφθείτε http://www.nasa.gov/cassini και http://saturn.jpl.nasa.gov .
 
 
Media επικοινωνία:
Jia-Rui Cook Γ. 818-354-0850
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια
Jia-rui.c.cook @ jpl.nasa.gov

Joe Mason 720-974-5859
Του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διαστημικού, Boulder του Κολοράντο
jmason@ciclops.org

Michael Buckley 240-228-7536
Πανεπιστήμιο Johns Hopkins Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής, Laurel, MD
michael.buckley @ jhuapl.edu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου