Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

~ * Cassini Βρίσκει Κρόνο στέλνει ανάμεικτα μηνύματα * ~










Όπως έναν έφηβο νευρικός, Κρόνος στέλνει ανάμεικτα μηνύματα.
Πρόσφατα στοιχεία από το διαστημικό σκάφος της NASA δείχνουν Cassini ότι η διακύμανση των ραδιοκυμάτων που ελέγχονται από πλανήτη περιστροφή του είναι διαφορετική στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο. Επιπλέον, το βόρειο και το νότιο εναλλασσόμενες παραλλαγές, επίσης, φαίνεται να αλλάζουν με τις εποχές Κρόνου, και τα ημισφαίρια έχουν ανταλλάξει πραγματικά επιτόκια. Αυτά τα δύο ραδιοκύματα, μετατρέπεται το ανθρώπινο ακουστικό φάσμα, μπορεί να ακουστεί σε ένα νέο βίντεο που διατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.nasa.gov/multimedia/videogallery/index.html?media_id=74390781
"Αυτά τα δεδομένα να φύγουμε για να δείξει πόσο παράξενο Κρόνος είναι", δήλωσε ο Ντον Gurnett, το ραδιόφωνο του Cassini και πλάσματος επιστήμη κύμα μέσο οδηγήσει την ομάδα και καθηγητής της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Iowa, Iowa City. "Σκεφτήκαμε ότι καταλάβαμε αυτά τα πρότυπα ραδιοφωνικών κυμάτων σε γίγαντες αερίου, δεδομένου ότι ο Δίας ήταν τόσο απλό. Χωρίς μακράς διαμονής του Cassini, οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει ότι οι εκπομπές ραδιοκυμάτων από τον Κρόνο είναι τόσο διαφορετικοί."
Ο Κρόνος εκπέμπει ραδιοκύματα γνωστή ως Κρόνος Χιλιομετρικές Ακτινοβολία, ή SKR για συντομία. Για να Cassini, ακούγονται κάπως σαν εκρήξεις ένα περιστρεφόμενο σειρήνα αεροπορικής επιδρομής, δεδομένου ότι τα ραδιοκύματα ποικίλλει σε κάθε περιστροφή του πλανήτη. Αυτό το είδος προτύπου ραδιοκύματα είχαν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν στο Δία να μετρήσει ο ρυθμός περιστροφής του πλανήτη, αλλά με τον Κρόνο, όπως συμβαίνει με τους εφήβους, η κατάσταση αποδείχθηκε πολύ πιο περίπλοκο.
Όταν Voyager διαστημικό σκάφος της NASA επισκέφθηκε τον Κρόνο στις αρχές του 1980, οι εκπομπές ακτινοβολίας αναγράφεται η διάρκεια της ημέρας του Κρόνου ήταν περίπου 10,66 ώρες. Αλλά, όπως χρονομέτρηση της συνεχίστηκε με flyby της κοινής διαστημικό σκάφος της NASA-ESA Οδυσσέα και Cassini, από την έκρηξη ραδιόφωνο κυμάνθηκε από δευτερόλεπτα έως λεπτά. Ένα έγγραφο στο Geophysical Research Letters, το 2009 ανάλυση των δεδομένων του Cassini έδειξαν ότι ο Κρόνος Χιλιομετρικές ακτινοβολία δεν ήταν καν ένα σόλο, αλλά ένα ντουέτο, με δύο τραγουδιστές εκτός συγχρονισμού. Τα ραδιοκύματα που προέρχονται από κοντά τον βόρειο πόλο είχε μια περίοδο περίπου 10,6 ώρες? Ραδιοκύματα κοντά στο νότιο πόλο είχε μια περίοδο περίπου 10,8 ώρες.
Ένα νέο έγγραφο υπό την ηγεσία του Gurnett που δημοσιεύθηκε στο Geophysical Research Letters το Δεκέμβριο 2010 ότι, τα τελευταία στοιχεία του Cassini, το νότιο και βόρειο περιόδους SKR πέρασαν γύρω στον Μάρτιο του 2010, περίπου επτά μήνες μετά την ισημερία, όταν ο ήλιος λάμπει πάνω ακριβώς από έναν πλανήτη ισημερινό. Το νότιο περίοδος SKR μειώθηκαν από περίπου 10,8 ώρες την 1 του Γενάρη του 2008 και πέρασε με το βόρειο περίοδο SKR περίπου 1 του Μαρτίου 2010, σε περίπου 10,67 ώρες. Το βόρειο περίοδο αυξήθηκε από περίπου 10,58 ώρες σε εκείνο το σημείο σύγκλισης.
Βλέποντας αυτό το είδος της διασταύρωσης οδήγησε τους επιστήμονες του Cassini να πάει πίσω σε δεδομένα από προηγούμενες επισκέψεις Κρόνου. Με ένα νέο μάτι, είδαν ότι το Voyager της NASA τα δεδομένα που ελήφθησαν το 1980, περίπου ένα έτος μετά το 1979 ισημερία του Κρόνου, παρουσίασαν διαφορετικές warbles από τη βόρεια και νότια πόλους του Κρόνου. Είδαν επίσης μια ανάλογη επίδραση στα στοιχεία του ραδιοφώνου Οδυσσέα μεταξύ 1993 και 2000. Οι βόρειες και νότιες περιόδους που διαπιστώθηκαν από τον Οδυσσέα συνέκλιναν και διέσχισε τον Αύγουστο του 1996, περίπου εννέα μήνες μετά την προηγούμενη Κρόνου ισημερία.
Cassini επιστήμονες δεν νομίζω ότι οι διαφορές στις περιόδους ραδιοκυμάτων είχε να κάνει με ημισφαίρια πραγματικότητα που περιστρέφονται με διαφορετικούς ρυθμούς, αλλά μάλλον προήλθε από διαφορές στην ορεινά άνεμοι στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο. Δύο άλλα έγγραφα που αφορούν το Cassini ανακριτές δημοσιεύθηκαν το Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα συμπληρωματική προς μέσο κυμάτων του ραδιοφώνου και του πλάσματος επιστήμη - μία από Jon Nichols, Πανεπιστήμιο του Λέστερ, Ηνωμένο Βασίλειο, στο ίδιο τεύχος του Geophysical Research Letters, και η άλλη με επικεφαλής τον David Andrews, επίσης του Πανεπιστημίου του Leicester, στο Journal of Geophysical Research.
Στο έγγραφο Nichols, στοιχεία από τη NASA / ESA Hubble Space Telescope έδειξαν το βόρειο και νότιο σέλας στον Κρόνο ταλαντεύτηκε πέρα ​​δώθε σε γεωγραφικό πλάτος με ένα σχήμα που να ανταποκρίνονται στις διακυμάνσεις ραδιόφωνο, από τα κύματα από τον Ιανουάριο έως Μάρτιο του 2009, λίγο πριν ισημερία. Το ραδιοφωνικό σήμα και τα δεδομένα σέλας είναι συμπληρωματικά, επειδή και τα δύο σχετίζονται με τη συμπεριφορά της μαγνητικής φούσκα γύρω από τον Κρόνο, που είναι γνωστή ως η μαγνητόσφαιρα. Το χαρτί από Andrews, ένα μαγνητόμετρο του Cassini συνεργάτης της ομάδας, έδειξε ότι από τα μέσα του 2004 έως τα μέσα του 2009, το μαγνητικό πεδίο του Κρόνου κατά τη διάρκεια των δύο πόλους ταλαντεύτηκε στο ίδιο χωριστές περιόδους, όπως τα ραδιοκύματα και την αυγή.
«Η βροχή των ηλεκτρονίων στην ατμόσφαιρα που παράγει το Βόρειο Σέλας, επίσης, παράγει τις εκπομπές ραδιοφώνου και επηρεάζει το μαγνητικό πεδίο, έτσι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι όλες αυτές οι παραλλαγές που βλέπουμε οφείλονται στην αλλαγή επιρροή του ήλιου στον πλανήτη", δήλωσε ο Stanley Cowley, συν -συγγραφέας και στα δύο έγγραφα, συν-ερευνητής στο όργανο μαγνητόμετρο του Cassini, και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Leicester.
Καθώς ο ήλιος συνεχίζει να σκαρφαλώνει προς το βόρειο πόλο του Κρόνου, η ομάδα Gurnett συνέχισε να δούμε την τάση crossover σε ραδιοσήματα μέσω 1 Γενάρη 2011. Η περίοδος της νότιας ραδιοσήματα συνέχισε να μειώνεται σε περίπου 10,54 ώρες, ενώ η περίοδος του βορείου ραδιοφωνικών σημάτων αυξήθηκε σε 10,71 ώρες.
«Τα έγγραφα αυτά είναι σημαντικά, βοηθώντας να εξηγήσουν την περίπλοκη χορού ανάμεσα στον ήλιο και η μαγνητική φούσκα του Κρόνου, κάτι που συνήθως αόρατο στο ανθρώπινο μάτι και ανεπαίσθητη στο ανθρώπινο αυτί", δήλωσε ο Marcia Μπάρτον, ένας στους τομείς Cassini και σωματίδια επιστήμονας στο Jet Propulsion Laboratory της NASA , Πασαντένα της Καλιφόρνια, ο οποίος δεν συμμετείχε στις εργασίες. "Cassini θα συνεχίσει να παρακολουθεί αυτές τις αλλαγές."
Η αποστολή Cassini-Huygens είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας της NASA, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και την Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος. JPL, ένα τμήμα του California Institute of Technology στη Πασαντένα, διαχειρίζεται την αποστολή για την Επιστήμη Αποστολή της NASA Διεύθυνση, Washington, DC Το όχημα σε τροχιά Cassini και δύο κάμερες του επί του σκάφους έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και συναρμολογούνται στο JPL. Το κύμα ραδιόφωνο και το πλάσμα επιστημονική ομάδα στηρίζεται στο Πανεπιστήμιο της Iowa, Iowa City, όπου το μέσο χτίστηκε. Η ομάδα μαγνητόμετρο βασίζεται στο Imperial College, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι ένα έργο της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Goddard της NASA Space Flight Center διαχειρίζεται το τηλεσκόπιο. Η Space Telescope Science Institute διεξάγει Hubble πράξεις επιστήμη. STScI λειτουργεί για τη NASA από την Ένωση των Πανεπιστημίων για την Έρευνα στην Αστρονομία, Inc, στην Ουάσινγκτον, DC
 
 
Media επικοινωνία:
Jia-Rui Cook Γ. 818-354-0850
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια
Jia-rui.c.cook @ jpl.nasa.gov

nasa.gov



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου