Τρίτη 19 Απριλίου 2011

~ * Αγνωστη γλώσσα της Ινδίας αποτελεί γρίφο* ~






Μια ομάδα γλωσσολόγων, κατά τη διάρκεια αποστολής στο ινδικό κρατίδιο Αρουνάσαν Πράντες, ανακάλυψε μια άγνωστη μέχρι στιγμής γλώσσα με το όνομα «κόρο».
Οι γλωσσολόγοι συμμετείχαν στο διεθνές πρόγραμμα «Enduring Voices». Εκεί που οι επιστήμονες είχαν να μελετήσουν δύο γνωστές γλώσσες, την «άκα» και τη «μίτζι», άκουσαν ξαφνικά συνομιλίες σε μια τρίτη γλώσσα μέσα από τις καλύβες από μπαμπού. Η «κόρο» αποδείχθηκε πολύ διαφορετική τόσο από την «άκα» όσο και από τη «μίτζι», καθώς διαθέτει διαφορετικό ηχητικό σύστημα. Επιπλέον, η σύνταξή της διακρίνεται εντελώς από όλες τις υπόλοιπες γλώσσες που μιλιούνται στην περιοχή. Οι επιστήμονες, που είναι Ινδοί και Αμερικανοί, θεωρούν πως η «κόρο» με την «άκα» διαφέρουν όσο η αγγλική από την ιαπωνική. Ολως περιέργως, οι ντόπιοι θεωρούν τις «κόρο» και «άκα» διαλέκτους της ίδιας γλώσσας.
Για την «άκα» οι γλωσσολόγοι γνωρίζουν πως προέρχεται από δουλεμπόρους που δρούσαν παλαιότερα στην περιοχή. Η προέλευση ωστόσο της «κόρο» παραμένει μυστήριο. Πιθανόν να πρόκειται για γλώσσα που επινοήθηκε από τους δούλους. Με την ανακάλυψή της ο αριθμός των γνωστών γλωσσών ανά τον κόσμο ανέρχεται στις 6.909.
© Science Illustrated



enet.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου