Κυριακή 17 Απριλίου 2011

~ * WISE Παράδοσης εκατομμύρια άστρα Γαλαξίες,, Αστεροειδείς * ~








Όταν αντιμετωπίζεται στο υπέρυθρο φως, Wide της NASA-πεδίο Infrared Survey Explorer, ή WISE, δείχνει ένα τεράστιο νεφέλωμα γύρω Λάμδα Orionis, διογκώνοντας το κεφάλι αστερισμού του Ωρίωνα στην τεραστίων διαστάσεων. Image: NASA / JPL-Caltech / UCLA


 





Μπορεί να μοιάζει με μια αφηρημένη ζωγραφική, αλλά αυτή η βουτιά των χρωμάτων είναι στην πραγματικότητα μια πολυσύχναστη αστέρι που σχηματίζουν συγκρότημα που ονομάζεται Rho Οφιούχου. WISE συνέλαβε αυτό το γραφικό εικόνα της περιοχής, που είναι ένα από το πιο κοντινό αστέρι που σχηματίζουν σύμπλοκα με τη Γη. Image: NASA / JPL-Caltech / UCLA



 



Οι αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο μπορούν τώρα να κοσκινίσει μέσω εκατοντάδες εκατομμύρια άστρα των γαλαξιών, και οι αστεροειδείς που συλλέγονται κατά την πρώτη δέσμη των στοιχείων από ευρέως πεδίου της NASA Infrared Survey Explorer (WISE) αποστολή.
"Από σήμερα χιλιάδες νέα μάτια, θα πρέπει να εξετάσουμε WISE δεδομένων, και περιμένω πολλές εκπλήξεις», δήλωσε ο Edward (Ned) Wright του UCLA, κύριος ερευνητής της αποστολής.
WISE εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 14 Δεκεμβρίου του 2009 σε μια αποστολή να χαρτογραφήσει ολόκληρο τον ουρανό στο υπέρυθρο φως με σημαντικά βελτιωμένη ευαισθησία και την ικανότητα κατά τους προκατόχους του. Από την πολική τροχιά του, σαρώνονται οι ουρανοί περίπου το ένα-και-α-μισές φορές, ενώ τη συλλογή εικόνων που λαμβάνονται σε τέσσερις υπέρυθρα μήκη κύματος του φωτός. Χρειάστηκαν περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια εικόνες κατά τη διάρκεια της αποστολής της, η σύλληψη αντικειμένων που κυμαίνονται από μακρινών γαλαξιών προς αστεροειδείς σχετικά κοντά στη Γη.
Όπως και άλλες υπέρυθρα τηλεσκόπια, WISE που απαιτείται για την ψύξη του ψυκτικού θερμοευαίσθητο ανιχνευτές του. Όταν αυτό το κατεψυγμένο ψυκτικού υδρογόνου έτρεξε έξω, όπως αναμενόταν, στις αρχές Οκτωβρίου του 2010, δύο από τα τέσσερα υπέρυθρα κανάλια του ήταν ακόμα σε λειτουργία. Η έρευνα αυτή παρατάθηκε εν συνεχεία για τέσσερις ακόμη μήνες, με το στόχο του τερματισμού sweep για αστεροειδείς και κομήτες στην κύρια ζώνη των αστεροειδών του ηλιακού μας συστήματος.
κοντινό ανακαλύψεις της αποστολής περιλαμβάνεται 20 κομήτες, περισσότερα από 33.000 αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία, και 133 αντικείμενα κοντά στη Γη (Νέος), οι οποίες είναι οι αστεροειδείς και κομήτες με τις τροχιές που θα βρεθούν εντός 28 εκατομμύρια μίλια (περίπου 45 εκατομμύρια χιλιόμετρα) της διαδρομής της Γης γύρω από τον ήλιο. Ο δορυφόρος τέθηκε σε χειμερία νάρκη στις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.
Σήμερα, WISE παίρνει το πρώτο μεγάλο βήμα για την τήρηση πρωταρχικό στόχο της παράδοσης trove της αποστολής των αντικειμένων για τους αστρονόμους. Τα δεδομένα από την πρώτη 57 τοις εκατό των ερωτηθέντων ο ουρανός είναι προσβάσιμο μέσω ενός online δημόσιου αρχείου. Η ολοκληρωμένη έρευνα, με τη βελτίωση της επεξεργασίας των δεδομένων, θα είναι διαθέσιμη την άνοιξη του 2012. Η προκάτοχος WISE, το Infrared Astronomical Satellite, εξυπηρέτησε έναν παρόμοιο ρόλο περίπου πριν από 25 χρόνια, καθώς και τα στοιχεία αυτά εξακολουθούν να είναι πολύτιμα για τους αστρονόμους σήμερα. Ομοίως, η κληρονομιά WISE αναμένεται να διαρκέσει για δεκαετίες.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα προκαταρκτικά στοιχεία περιλαμβάνουν εκατομμύρια πρωτόγνωρη αντικείμενα», δήλωσε ο Fengchuan Liu, ο επικεφαλής του έργου για το WISE στο Jet Propulsion Laboratory της NASA, Πασαντένα της Καλιφόρνια "Αλλά η αποστολή δεν είναι ακόμη πάνω - ο πραγματικός θησαυρός είναι η τελική κατάλογος διατίθεται ένα χρόνο από τώρα, η οποία θα έχει διπλάσιο αριθμό πηγών, οι οποίες καλύπτουν το σύνολο του ουρανού και φθάνει ακόμη και πιο βαθιά στο σύμπαν από τη θέση του σήμερα. "
Οι αστρονόμοι θα χρησιμοποιήσουν δεδομένων με υπέρυθρες WISE να κυνηγούν για κρυμμένα παραδοξότητες, και να μελετήσει τις τάσεις σε μεγάλους πληθυσμούς των γνωστών αντικειμένων. Έρευνα για τις αποστολές συχνά ως αποτέλεσμα το απρόσμενες ανακαλύψεις πάρα πολύ, επειδή αναζητούν παντού στον ουρανό και όχι σε γνωστούς στόχους. Τα δεδομένα από την αποστολή είναι επίσης κρίσιμη για την εύρεση των καλύτερων υποψηφίων για μελέτες παρακολούθησης με άλλα τηλεσκόπια, συμπεριλαμβανομένου Herschel παρατηρητήριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, η οποία έχει σημαντικές συνεισφορές της NASA.
"WISE παρέχει« ατζέντα », η νεότερη γενιά του υπέρυθρου σύμπαν με την ακριβή τοποθεσία και τη φωτεινότητα των εκατοντάδων εκατομμυρίων ουράνιων αντικειμένων", δήλωσε ο Roc Cutri, επικεφαλής επιστήμονας για το WISE επεξεργασίας δεδομένων στο υπέρυθρο Επεξεργασία και Ανάλυση Κέντρο στο California Institute of Technology στη Πασαντένα της Καλιφόρνια "WISE συνεχίζει τη μακρά παράδοση της υπέρυθρης έρευνες ουρανού που υποστηρίζονται από Caltech, αρχής γενομένης από το 1969 δύο Micron Sky Survey."
Μέχρι στιγμής, η αποστολή WISE έχει κυκλοφορήσει δεκάδες πολύχρωμες εικόνες του σύμπαντος, στην οποία υπέρυθρο φως έχει ανατεθεί τα χρώματα που βλέπουμε με τα μάτια μας. Ολόκληρη η συλλογή μπορεί να δει στο http://wise.ssl.berkeley.edu/gallery_images.html .
Το κοινό αρχείο για τους αστρονόμους είναι σε απευθείας σύνδεση στην http://wise2.ipac.caltech.edu/docs/release/prelim/index.html . Οδηγίες για τους λάτρεις της αστρονομίας που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στη χρησιμοποίηση των αρχείων είναι σε http://wise.ssl.berkeley.edu/wise_image_service.html .
JPL διαχειρίζεται και λειτουργεί το Wide-field Infrared Survey Explorer για την Επιστήμη Αποστολή της NASA Διεύθυνσης, Ουάσιγκτον. Ο κύριος ερευνητής, Edward Wright, βρίσκεται στο UCLA. Η αποστολή ήταν ανταγωνιστικά έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο εξερευνητές της NASA Πρόγραμμα που διαχειρίζεται η Goddard Space Flight Center, Greenbelt, MD Το όργανο επιστήμη χτίστηκε από το διαστημικό Dynamics Laboratory, Logan, Utah, και το διαστημικό σκάφος χτίστηκε από Ball Aerospace & Technologies Corp, Boulder , Colo εργασίες Επιστήμη και επεξεργασία δεδομένων πραγματοποιείται στο υπέρυθρο Επεξεργασία και Ανάλυση Κέντρο στο California Institute of Technology στη Πασαντένα. Caltech διαχειρίζεται JPL για τη NASA.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.nasa.gov/wise , http://wise.astro.ucla.edu και http://jpl.nasa.gov/wise .
 
 
Whitney Clavin 818-354-4673
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια
whitney.clavin jpl.nasa.gov @


blue star near the center of this image is Zeta Ophiuchi

The Rho Ophiuchi cloud complex as seen by NASA's WISE spacecraft

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου