Κυριακή 17 Απριλίου 2011

~ * Δύο είδη Καθρέπτες τηλεσκόπιο Webb Άφιξη στην Goddard της NASA* ~










Ένας μηχανικός εξετάζει το τηλεσκόπιο Webb πρωτεύοντος κατόπτρου Μηχανικών Σχεδίασης Μονάδα τμήμα στο καθαρό δωμάτιο στο Goddard Space Flight της NASA Κέντρο, Greenbelt, MD Credit: NASA / Chris Gunn
 
Χρειάζονται δύο μοναδικά είδη των κατόπτρων που εργάζονται μαζί για να δούμε μακρύτερα πίσω στο χρόνο και στο χώρο από ποτέ, και οι μηχανικοί στο Goddard Space Flight της NASA Center έχουν λάβει μόνο ένα από κάθε είδος. Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Mirror Μηχανικών Σχεδίασης Μονάδες (EDUs) έχουν αφιχθεί πρόσφατα στην Goddard Space Flight της NASA Κέντρο Greenbelt, MD από την Northrop Grumman Aerospace Systems στην Redondo Beach, Καλιφόρνια και υποβάλλονται σε εξέταση και δοκιμή. Όταν χρησιμοποιείται για το James Webb Space Telescope των δύο αυτών τύπων κατόπτρων θα επιτρέψει στους επιστήμονες να κάνουν τις παρατηρήσεις αυτές.

"Η Πρωτοβάθμια EDU καθρέφτης θα χρησιμοποιηθούν για το επόμενο έτος για να ελέγξετε έξω οπτικός εξοπλισμός δοκιμών που έχει αναπτύξει από το Goddard και πλακόστρωτο να χρησιμοποιείται για τη δοκιμή της πλήρους πτήσης Δημοτικό καθρέφτη», δήλωσε ο Λι Feinberg, το οπτικό τηλεσκόπιο Element Manager για το τηλεσκόπιο Webb στη NASA Goddard. "Μετά από αυτό, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια EDU θα πράγματι να συναρμολογηθούν πάνω στο τηλεσκόπιο Pathfinder. Το τηλεσκόπιο Pathfinder περιλαμβάνει δύο κύρια τμήματα κατόπτρου (η μία είναι η Πρωτοβάθμια EDU) και της Δευτεροβάθμιας EDU και μας επιτρέπει να ελέγξετε όλες τις διαδικασίες συναρμολόγησης και δοκιμής (που συμβαίνουν τόσο στο Goddard και δοκιμές στο διαστημικό κέντρο Johnson, Χιούστον, Τέξας), πολύ πριν από τη συναρμολόγηση τηλεσκοπίου πτήσης και δοκιμών. "

Ο πρωταρχικός καθρέφτης είναι στην πραγματικότητα αποτελείται από 18 μικρά εξαγωνικά κάτοπτρα που συγκεντρώνονται μαζί σε αυτό που φαίνεται να είναι ένας γίγαντας εξάγωνο που βρίσκεται στην κορυφή αλεξήλιο του τηλεσκοπίου του Webb. επιστήμονες και μηχανικοί Webb Telescope είναι αποφασισμένος ότι ένα κάτοπτρο μέτρησης 6,5 μέτρα (21 πόδια 4 ίντσες) σε ολόκληρη είναι ό, τι χρειαζόταν για τη μέτρηση το φως από μακρινούς γαλαξίες αυτούς. Καθένα από αυτά τα κάτοπτρα είναι κατασκευασμένα από βηρύλλιο, ένα ελαφρύ και ισχυρό μέταλλο. Κάθε ένα από τα 18 τμήματα καθρέφτη ζυγίζει περίπου 20 κιλά (46 λίβρες).

Γιατί οι καθρέφτες εξαγωνικό σχήμα; Επειδή ένα εξάγωνο επιτρέπει μια κατατετμημένη καθρέφτη για να ταιριάζουν μεταξύ τους χωρίς κενά. Όταν πρωτεύοντος κατόπτρου Webb εστιάζεται σε ένα μακρινό αστέρι, για παράδειγμα, ότι η εικόνα θα εμφανίζεται σε όλες τις 18 κατηγορίες καθρέφτη. Για να επικεντρωθεί το αστέρι και να πάρετε μια εικόνα, τα τμήματα καθρέφτη μπορεί στη συνέχεια να γέρνει να ευθυγραμμιστούν οι 18 διαφορετικές εικόνες σε μια ενιαία εικόνα.

Αν και υπάρχουν 18 τμήματα, υπάρχουν τρεις διαφορετικές οπτικές συνταγές για τα 18 τμήματα: έξι τμήματα της κάθε συνταγής. Ο έλαβε τμήμα είναι το πρώτο του "Α" τμήματα συνταγή για τα οποία συνολικά 7 θα γίνει - 6 πτήσης και 1 ανταλλακτικά. Η συνταγή είναι παρόμοια με μια συνταγή γυαλιών όρασης, καθορίζει ένα μοναδικό καμπυλότητα καθρέφτη. Όπως και γυαλιά, καθρέπτες με την ίδια συνταγή είναι εναλλάξιμα.

Ο πρωταρχικός ΜΝΕ καθρέφτης που έφθασε στην Goddard είναι επίσης μια πτήση ανταλλακτικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματική τηλεσκόπιο. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε ακόμη να δοθεί στη τηλεσκόπιο τώρα, αν χρειαστεί.

Ο κύριος διαχωρισμός κάτοπτρο έχει ήδη καθαριστεί και επικάλυψη. Ball Aerospace & Τεχνολογίες καθαριστεί το τμήμα καθρέφτη και Κβαντική Coating, Inc, το Moorestown, NJ, είναι επιχρισμένα. Ball Aerospace, πήρε στη συνέχεια το τμήμα καθρέπτη πίσω, ανακατασκευασμένα το με αναρτήσεις και ενεργοποιητές και διεξήγαγε την τελική δοκιμή δόνησης.

Κατόπιν, το τμήμα καθρέφτη πήγε πίσω στο X-ray και Κρυογενικά Διευκόλυνσης (XRCF) στο Huntsville της Αλαμπάμα, όπου Ball εκτελείται τελικό κρυογονικά δοκιμών αποδοχής για το τμήμα του προτού αυτό τεθεί σε Goddard της NASA.

Το δευτερεύον κάτοπτρο στο τηλεσκόπιο Webb θα διευθύνει το φως από τον πρωτεύοντα καθρέφτη όπου μπορεί να συλλέγονται από τα μέσα του Webb του. Το δευτερεύον κάτοπτρο είναι συνδεδεμένη με «όπλα» τη θέση του μπροστά από τα 18 πρωτοβάθμια τμήματα καθρέφτη. Θα εστιάσει όλο το φως από τα 18 πρωτοβάθμια καθρέφτες.

Η δευτερεύουσα ΜΝΕ στην Goddard δεν είναι καλυμμένο, αλλά μπορεί να είναι, έτσι ώστε να μπορεί να είναι μια πτήση ανταλλακτικά φορά επικάλυψη.

Τελικά, η τελική καθρέφτες πτήση όλα θα έρθουν στη NASA Goddard και να συναρμολογηθούν στο τηλεσκόπιο και την ενότητα μέσο. Στη συνέχεια, ως ολοκληρωμένη μονάδα που θα υποβληθούν και ακουστικών δονήσεων δοκιμές στο Goddard.

Το James Webb Space Telescope είναι επόμενης γενιάς διαστημικό παρατηρητήριο του κόσμου και θα διαδεχθεί το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Το πιο ισχυρό διαστημικό τηλεσκόπιο που κατασκευάστηκε ποτέ, Webb θα παρατηρήσει το πιο μακρινά αντικείμενα στο σύμπαν, παρέχει εικόνες από τα πρώτα γαλαξίες που συστάθηκε και δείτε ανεξερεύνητες πλανήτες γύρω από μακρινά άστρα. Το τηλεσκόπιο Webb είναι κοινό σχέδιο της NASA, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και της καναδικής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Σχετικά links:
> Διαβάστε για το ταξίδι της κατασκευής καθρέφτη
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου