Κυριακή 17 Απριλίου 2011

~ * Γεωμαγνητική καταιγίδα * ~











UPDATE: Η γεωμαγνητική καταιγίδα που προκάλεσε Σέλας γύρω από τον Αρκτικό Κύκλο και έστειλε Βόρειο Σέλας ανατρέπει πέρα από καναδικά σύνορα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 12 Απριλίου 2011 υποχωρεί. NOAA μετεωρολόγοι εκτιμούν 25% πιθανότητα περισσότερο γεωμαγνητική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών.
12 Απριλίου του 2011: Μια G1-class γεωμαγνητική καταιγίδα βρίσκεται σε εξέλιξη, που προκλήθηκε από ένα υψηλής ταχύτητας ηλιακό ρεύμα ανέμου που στροβιλισμό το γήινο μαγνητικό πεδίο. Υψηλή παρατηρητές του ουρανού γεωγραφικό πλάτος πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για την Βόρειο Σέλας.

Τι είναι μια γεωμαγνητική καταιγίδα;

μαγνητόσφαιρα της Γης δημιουργείται από το μαγνητικό πεδίο μας και να μας προστατεύει από τα περισσότερα από τα σωματίδια που εκπέμπει ο Κυρ. Όταν μια CME ή ρεύμα υψηλής ταχύτητας φτάνει στη Γη το μπουφέ της μαγνητόσφαιρας. Αν η άφιξή ηλιακό μαγνητικό πεδίο κατευθύνεται νότια αλληλεπιδρά έντονα με το oppositely προσανατολισμένη μαγνητικό πεδίο της Γης. Το μαγνητικό πεδίο της Γης, στη συνέχεια, τη φλούδα τους ανοιχτά σαν ένα κρεμμύδι που επιτρέπει ενεργητικά σωματίδια του ηλιακού ανέμου με ρεύμα τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου για να χτυπήσει την ατμόσφαιρα πάνω από τους πόλους. Στην επιφάνεια της Γης μια μαγνητική καταιγίδα θεωρείται ταχεία πτώση της έντασης μαγνητικού πεδίου της Γης. Η μείωση αυτή διαρκεί περίπου 6 έως 12 ώρες, μετά την οποία το μαγνητικό πεδίο ανακάμπτει σταδιακά σε διάστημα αρκετών ημερών.

Για απαντήσεις σε άλλες ερωτήσεις ο διαστημικός καιρός, μπορείτε να επισκεφθείτε την Spaceweather Συχνές Ερωτήσεις
σελίδαΕπίσκεψη SpaceWeather.com για περισσότερες καταπληκτική εικόνες σέλας.

 
 
Tony Phillips / Holly ZellGoddard Flight Center της NASA Space


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου