Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

~ * Αναβάλλονται χειρουργεία… λόγω βλάβης του ακτινοσκοπικού * ~









Εκτός λειτουργίας εξακολουθεί να βρίσκεται το ακτινοσκοπικό μηχάνημα του νοσοκομείο Ρεθύμνου, το οποίο παρουσίασε βλάβη την περασμένη εβδομάδα.

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν πως το πρόβλημα θα είχε αποκατασταθεί μέχρι χθες, η επισκευή παίρνει παράταση τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Η επισκευή της βλάβης που παρουσιάστηκε στο ακτινοσκοπικό μηχάνημα θα κοστίσει αρκετά, καθώς σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, το ποσό που θα δαπανηθεί θα αγγίξει τις 19.300 ευρώ.

Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, τα περιστατικά που θα εισάγονται στο νοσοκομείο αναγκαστικά θα διακομίζονται σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, καθώς η βλάβη του ακτινοσκοπικού μηχανήματος επιβάλλει την ακύρωση χειρουργικών επεμβάσεων σε ανθρώπους με κατάγματα και σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα. 

Αν εξαιρεθεί, πάντως, ένα περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας που δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ, μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να γίνει διακομιδή ασθενούς με σοβαρό ορθοπεδικό πρόβλημα σε νοσοκομείο του Ηρακλείου ή των Χανίων. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου