Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

~ * Γουατεμάλα: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τους ανθρώπους- πειραματόζωα * ~









Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του Ραφαέλ Εσπάδα, του αντιπρόεδρου της Γουατεμάλας, που αφορούν σε ιατρικά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν την δεκαετία του ’40 από τις ΗΠΑ.

Ο Εσπάδα, αποκάλυψε ότι την δεκαετία εκείνη, πραγματοποιήθηκαν 17 είδη ιατρικών πειραμάτων, κατά τα οποία οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωα… ανθρώπους με νοητική στέρηση, πόρνες, κρατούμενους και στρατιώτες.

«Επιβεβαιώσαμε 17 είδη σχεδίων για τον πειραματισμό πάνω σε ανθρώπους που έγιναν στη χώρα μας», δήλωσε ο Εσπάδα, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Ο αντιπρόεδρος της Γουατεμάλας επικαλέστηκε έγγραφα που απέστειλε η αμερικανική κυβέρνηση στην Ειδική Επιτροπή Έρευνας, την οποία διευθύνει ο ίδιος, με τα οποία έρχονται στο φώς τα αποτρόπαια αυτά γεγονότα, που συνέβησαν μεταξύ κατά την διετία 1946- 1948.

Τα πειράματα έγιναν γνωστά την 1η Οκτωβρίου, μετά την εύρεση των αρχείων του γιατρού του Τζον Κάτλερ που πέθανε το 2003, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που διεξήγαγε τα πειράματα.

Στο πλαίσιο των επιστημονικών δοκιμών, περίπου 1.500 άνθρωποι στη Γουατεμάλα μολύνθηκαν εν αγνοία τους με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως η σύφιλη και η βλεννόρροια, για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της πενικιλίνης. 

Την 1η Οκτωβρίου, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ζήτησε συγγνώμη από τη Γουατεμάλα, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε για τον ίδιο λόγο στον ομόλογό του Αλβάρο Κολόμ και του εξέφρασε τη βαθειά του λύπη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου