Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

~ * Μικρές αστεροειδή για να Pass Εντός Γης-Σελήνης Τρίτη Σύστημα * ~




asteroid, 2010 TD54





Πασαντίνα, Καλιφόρνια - Ένα μικρό αστεροειδής θα πετάξει παρελθόν της Γης νωρίς την Τρίτη στο πλαίσιο του συστήματος Γης-Σελήνης. Ο αστεροειδής 2010, TD54, θα έχει πλησιέστερη προσέγγισή του στη γήινη επιφάνεια, σε υψόμετρο περίπου 45.000 χιλιόμετρα (27.960 μίλια), στις 6:50 π.μ. EDT (03.50 π.μ. PDT).Εκείνη την εποχή, ο αστεροειδής θα είναι πάνω από νοτιοανατολική Ασία στην περιοχή της Σιγκαπούρης. Κατά τη διάρκεια της flyby της, αστεροειδής 2010 TD54 έχει μηδενική πιθανότητα επηρεάζουν τη Γη. Ένα τηλεσκόπιο της NASA την αιγίδα Catalina Sky Survey βόρεια του Tucson, Αριζόνα ανακαλύφθηκε 2010 TD54 στις 9 Οκτωβρίου στις (12:55 π.μ. PDT) κατά τη συνήθη παρακολούθηση των αιθέρων.
2010 TD54 εκτιμάται ότι είναι περίπου 5 έως 10 μέτρα (16 έως 33 πόδια) πλάτος.Λόγω του μικρού μεγέθους του, ο αστεροειδής θα απαιτούσε ένα τηλεσκόπιο μετρίου μεγέθους για να προβληθούν. Ένα πέντε μέτρων μεγέθους κοντά στη Γη αστεροειδής από το ανεξερεύνητο πληθυσμό 30 εκατομμυρίων περίπου, αναμένεται να περάσει καθημερινά μέσα σε μια σεληνιακή απόσταση, και θα μπορούσε κανείς να επιτύχει τη γήινη ατμόσφαιρα περίπου κάθε 2 χρόνια, κατά μέσο όρο. Σε περίπτωση που ένας αστεροειδής του μεγέθους του 2010 TD54 ήταν να εισέλθουν στη γήινη ατμόσφαιρα, θα ήταν αναμενόμενο να κάψει ψηλά στην ατμόσφαιρα και δεν προκαλούν ζημιές στην επιφάνεια της Γης.
Η απόσταση που χρησιμοποιείται για την Εγγύς Object σελίδα Γης είναι πάντα η υπολογιζόμενη απόσταση από το κέντρο της Γης. Η απόσταση δήλωσαν για το 2010 TD54 είναι 52.000 χιλιόμετρα (32.000 μίλια). Για να πάρει την απόσταση που θα περάσει από το επιφάνεια της Γης θα πρέπει να αφαιρέσετε την απόσταση από το κέντρο προς την επιφάνεια (η οποία κυμαίνεται πάνω από τον πλανήτη), ή περίπου μια ακτίνα της Γης. Αυτό βάζει την απόσταση περάσει σε περίπου 45.500 χιλιόμετρα (28.000 μίλια) πάνω από τον πλανήτη.
NASA ανιχνεύει, καταγράφει και χαρακτηρίζει αστεροειδείς και κομήτες που περνούν κοντά στη Γη χρησιμοποιώντας τόσο επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια. Η Εγγύς-Earth Object Program Παρατηρήσεις, κοινώς ονομάζεται "Spaceguard," ανακαλύπτει αυτά τα αντικείμενα, που χαρακτηρίζει ένα υποσύνολο από αυτούς, και οικόπεδα τροχιές τους για να κριθεί εάν θα μπορούσε να είναι δυνητικά επικίνδυνες για τον πλανήτη μας.
JPL διαχειρίζεται την Εγγύς Γη Object Program Office του προγράμματος για την Επιστήμη Αποστολή της NASA Διεύθυνση στην Ουάσιγκτον. JPL είναι ένα τμήμα του California Institute of Technology στη Πασαντένα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αστεροειδείς είναι διαθέσιμο στο http://www.jpl.nasa.gov/asteroidwatch/ . Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τα τελευταία νέα σχετικά με αστεροειδείς στο Twitter στο @ asteroidwatch.
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου