Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

~ * First Image Ever Obtained from Mercury Orbit * ~











Μια πρώτη ματιά στο Βόρειο Πόλο Terrain Κοντά Ερμή


Αυτή η εικόνα ΠΑΣ επιδεικνύοντας ποτέ δεν πριν είδωλό εμβαδόν της επιφάνειας του Ερμή ελήφθη από το υψόμετρο των 450 χιλιομέτρων (280 μίλια) πάνω από τον πλανήτη κατά την πρώτη τροχιά του διαστημικού σκάφους με την κάμερα σε λειτουργία. Η περιοχή καλύπτεται στο παράγωγο κρατήρες πραγματοποιούνται από επίπτωση έξω από το οπτικό πεδίο. Μερικά από τα δευτερεύοντα κρατήρες είναι προσανατολισμένες στην αλυσίδα-όπως σχηματισμούς.

Αυτή η εικόνα λήφθηκε κατά τη διάρκεια κοντινότερη προσέγγιση MESSENGER προς τον ηλιόλουστο μέρος της επιφάνειας κατά τη διάρκεια της τροχιάς, λίγο πριν από τη διέλευση πάνω από την καταληκτική. Το λοξό φωτισμό από τον ήλιο προκαλεί το μακρύ σκιές και αναδεικνύει τοπογραφία. Η ιδιαίτερα ελλειπτική τροχιά του MESSENGER φέρνει το διαστημικό σκάφος κάτω σε ένα periapsis (πλησιέστερη προσέγγιση MESSENGER να Mercury) το ύψος των 200 χλμ (125 μίλια) και έξω σε μια απόαψη (πλέον απομακρυσμένη απόσταση MESSENGER από Mercury) το ύψος των 15.000 χιλιομέτρων (9300 μίλια).

Ημερομηνία αποκτηθεί: 29 Μάρ 2011











MESSENGER's Wide-Angle Camera



Η φωτογραφική μηχανή ευρείας γωνίας (ΠΑΣ) δεν είναι μια τυπική έγχρωμη κάμερα. Μπορεί εικόνας σε 11 χρώματα, τα οποία κυμαίνονται 430 έως 1020 nm μήκος κύματος (ορατό μέσω εγγύς υπέρυθρο). Αυτό επιτυγχάνεται με ένα φίλτρο τροχού: τα 11 φίλτρα στενής ζώνης (συν ένα σαφές φίλτρο) είναι τοποθετημένο πάνω σε μια ρόδα που μπορεί να περιστραφεί για να καταστεί δυνατή η φωτογραφική μηχανή για να τραβήξετε μια φωτογραφία μέσα από κάθε φίλτρο. Σε αυτή την εικόνα το 1000 nm, 750 nm, και 430 nm φίλτρα εμφανίζονται με κόκκινο, πράσινο και μπλε, αντίστοιχα. Αρκετές κρατήρες φαίνεται να έχουν ανασκαφεί στη σύνθεση διακριτές με χαμηλή ανακλαστικότητα (καφέ-μπλε χρώμα σε αυτό το καθεστώς) υλικό, καθώς και το φωτεινό ακτίνες του κρατήρα Χοκουσάι στα βόρεια σταυρό της εικόνας. Κατά τη διάρκεια της τροχιακής εργασίες MESSENGER, εμείς θα συνήθως χρησιμοποιούν μόνο οκτώ από τα φίλτρα του ΠΑΣ του. Η απόφαση αυτή έγινε για να μειωθεί η ποσότητα των δεδομένων που πρέπει να αποθηκεύονται σε στερεά κατάσταση εγγραφής του διαστημικού σκάφους προτού οι πληροφορίες μπορούν να downlinked. Είναι επίσης πιο γρήγορα από ποδηλασία μέσα από τα 11 φίλτρα - το διαστημικό σκάφος κινείται γρήγορα πάνω από την επιφάνεια, και δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την εικόνα το ίδιο σημείο πάνω από την επιφάνεια πάνω από 11 φορές πριν προχωρήσουμε στο επόμενο τομέα ενδιαφέροντος. Τα σύνολα των έγχρωμες εικόνες θα μας βοηθήσει να μάθουν για τις διακυμάνσεις της σύνθεσης του από μέρος σε μέρος στον πλανήτη. Για παράδειγμα, ορισμένα μέταλλα όπως ο ολιβίνης και αδιαφανή ορυκτά απορροφούν συχνά περισσότερο φως σε μήκη κύματος μεγαλύτερο από ό, τι σε μικρότερου μεγέθους, έτσι θα πρέπει να ψάχνει για τις υπογραφές τους στα φάσματα ανάκλασης που προέρχεται από κάθε οκτώ-έγχρωμη. ΠΑΣ εικόνες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συντονισμό με την Mercury Ατμόσφαιρας και των επιφανειακών Σύνθεση Φασματόμετρο (MASCS), ένα υπερφασματικών μέσο που παρέχει πληροφορίες ανάκλασης σε πολλά άλλα μήκη κύματος, αλλά μόνο για ένα σημείο στην επιφάνεια κάθε φορά.

Ημερομηνία αποκτηθεί: 29 Μάρ 2011








Exploring the Rays of Debussy


Bright ακτίνες, που αποτελείται από ejecta επιπτώσεων και δευτεροβάθμιας κρατήρες, κατανέμονται σε αυτή την εικόνα ΚΕΑ και ακτινοβολούν από κρατήρα Debussy, που βρίσκεται στην κορυφή. Η εικόνα, που αποκτήθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια του πρώτου τροχιά για το οποίο ΕΚΔ ήταν απεικόνισης, δείχνει μόνο ένα μικρό μέρος του μεγάλου συστήματος Debussy των ακτίνων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ στο παρελθόν δει. Εικόνες που αποκτήθηκε κατά τη δεύτερη flyby Ερμή MESSENGER έδειξε ότι οι ακτίνες Debussy εκτείνονται για εκατοντάδες χιλιόμετρα σε όλη την επιφάνεια του Ερμή. Debussy κρατήρας πήρε το όνομά του Μάρτη του 2010, προς τιμήν του Γάλλου συνθέτη Claude Debussy (1862-1918).

Ημερομηνία αποκτηθεί: 29 Μάρ 2011











Machaut Crater


Machaut είναι το όνομα ενός κρατήρα, περίπου 100 χιλιόμετρα (60 μίλια) σε διάμετρο, εμφανίστηκε για πρώτη φορά κάτω από την υψηλή-Κυρ συνθήκες, από το Mariner 10 το 1970. Ο κρατήρας πήρε το όνομά του για τη μεσαιωνική Γάλλος ποιητής και συνθέτης Guillaume de Machaut. Αυτή η εικόνα NAC δείχνει μια καταπληκτική νέα άποψη των Machaut λαμβάνεται κατά το δεύτερο flyby MESSENGER του Ερμή στις 6 Οκτωβρίου, 2008. Η κλίση ακτίνες του σκιές Sun που αποκαλύπτουν πολλές μικρές κρατήρες και περίπλοκες λειτουργίες. Ο μεγαλύτερος κρατήρας εντός Machaut φαίνεται να έχει κατακλυστεί από τη λάβα ρέει παρόμοια με εκείνα που έχουν γεμίσει τα περισσότερα από το δάπεδο του μεγαλύτερου μήκους. Η διπλανή, ελαφρώς μικρότερος κρατήρας δημιουργήθηκε σε μεταγενέστερο χρόνο και υλικών εκσκαφής κάτω από την λάβα-σχηματίζεται επιφάνεια. MESSENGER μέλη της επιστημονικής ομάδας του θα είναι επίσης μελετούν τα ρηχά κορυφογραμμές που σταυρωτό πάτωμα Machaut του.



nasa.gov





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου