Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

~ * «Ορυχεία» σε αστεροειδείς * ~



Ορυχεία σε αστεροειδείς



Η Deep Space, όπως έχει πει η ίδια, σκοπεύει να εκτοξεύσει στο Διάστημα «τον πρώτο στόλο ιδιωτικών διαστημοπλοίων εξόρυξης», όπως λέγεται, για να εκμεταλλευτεί τους αστεροειδείς, εξορύσσοντας και επιστρέφοντας στον πλανήτη μας πρώτες ύλες, οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εργασίες και κατασκευές σε τροχιά.

Τα ακριβή σχέδιά της θα αποκαλύψει σήμερα η Deep Spaces Industries Inc., ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του Διαστήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας space.com.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θα αποκαλύψει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο, με στόχο την εξόρυξη πρώτων υλών από αστεροειδείς που βρίσκονται στο ηλιακό μας σύστημα. Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στο Μουσείο Πτήσης της Σάντα Μόνικα, στην Καλιφόρνια.
Η Deep Space, όπως έχει πει η ίδια, σκοπεύει να εκτοξεύσει στο Διάστημα «τον πρώτο στόλο ιδιωτικών διαστημοπλοίων εξόρυξης», όπως λέγεται, για να εκμεταλλευτεί τους αστεροειδείς, εξορύσσοντας  και επιστρέφοντας στον πλανήτη μας πρώτες ύλες, οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εργασίες και κατασκευές σε τροχιά.
Ο Ντέιβιντ Γκαμπ, επικεφαλής της εταιρείας, στο παρελθόν είχε ηγηθεί και της LunaCorp, μίας ιδιωτικής εταιρείας που επεδίωκε να αποστείλει ένα όχημα εδάφους στη Σελήνη. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι συνθήκες φαίνονται διαφορετικές, καθώς και άλλες εταιρείες έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τη «μετατροπή» αστεροειδών σε «ορυχεία».
Μία από αυτές είναι η Planetary Resources των Έρικ Άντερσον και Πιτ Διαμαντή, που περιλαμβάνει στις τάξεις των επενδυτών της τρανταχτά ονόματα του χώρου της τεχνολογίας, όπως οι Λάρι Πέιτζ και Έρικ Σμιντ της Google, ενώ ο διάσημος σκηνοθέτης- θρύλος της επιστημονικής φαντασίας, Τζέιμς Κάμερον, συγκαταλέγεται στους συμβούλους της (όπως και ο πρώην αστροναύτης Τομ Τζόουνς και η Σάρα Σίγκερ, επιστήμονας του ΜΙΤ).
Τα σχέδια της Planetary Resources περιλαμβάνουν, πέρα από εξόρυξη πρώτων υλών από αστεροειδείς, και νερού, το οποίο αργότερα θα διασπάται σε υδρογόνο και οξυγόνο για χρήση ως καύσιμο σε διαστημόπλοια.



http://www.naftemporiki.gr/story/518590


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου