Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

~ * Cool, New Views of Andromeda Galaxy * ~







Δύο νέα εντυπωσιακή θέα από το διαστημικό παρατηρητήριο Herschel είναι κατάλληλα για μια πριγκίπισσα. Δείχνουν την κομψή σπειροειδή γαλαξία της Ανδρομέδας, το όνομά του από το μυθικό ελληνικό πριγκίπισσα είναι γνωστή για την ομορφιά της.

Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας, γνωστός και ως Messier 31, βρίσκεται 2 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, και είναι το πιο κοντινό μεγάλο γαλαξία στο δικό μας Γαλαξία. Εκτιμάται ότι έχει μέχρι και ένα τρισεκατομμύριο άστρα, ενώ ο Γαλαξίας μας περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν τη συνολική μάζα της Ανδρομέδας μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μικρότερη από τη μάζα του Γαλαξία μας, όταν η σκοτεινή ύλη περιλαμβάνεται.

Herschel, μια αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος με σημαντική συμβολή της NASA, βλέπει το πιο μήκος κύματος υπέρυθρο φως από τον γαλαξία, αποκαλύπτοντας δαχτυλίδια δροσερό της σκόνης. Μέρος αυτής της σκόνης είναι η πιο κρύα πολύ στον γαλαξία - μόνο μερικές δεκάδες βαθμούς πάνω από το απόλυτο μηδέν.

Και στις δύο προβολές, θερμότερο σκόνη τονίζεται σε κεντρικές περιοχές με διαφορετικά χρώματα. Τα νέα αστέρια γεννιούνται σε αυτό το κεντρικό, πολυσύχναστο κέντρο, και καθ 'όλη δαχτυλίδια του γαλαξία σε σκονισμένα κόμβων. Ακτίνες της σκόνης μπορεί επίσης να φανεί μεταξύ των δακτυλίων.

Μια άποψη, που βλέπει στο http://www.nasa.gov/mission_pages/herschel/multimedia/pia16682.html , είναι ένα μωσαϊκό των δεδομένων από φωτοανιχνευτικού Κάμερα Array Herschel και Φασματόμετρο (PACS) και φασματική και φωτομετρικά δέκτη απεικόνισης (SPIRE).





Σε αυτή τη νέα άποψη του γαλαξία της Ανδρομέδας από το διαστημικό παρατηρητήριο Herschel, είναι δροσερό λωρίδες σχηματίζουν αστέρια αποκάλυψε στην τελευταία λεπτομέρεια ακόμη.




Η δεύτερη άποψη, που βλέπει στο http://www.nasa.gov/mission_pages/herschel/multimedia/pia16681.html , εμφανίζει δεδομένα μόνο από το μέσο SPIRE, το οποίο καταγράφει τη μεγαλύτερη μηκών κύματος ανιχνεύσιμα από Herschel.

Herschel είναι ένας Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος αποστολή ακρογωνιαίο λίθο, με επιστημονικά όργανα που παρέχονται από κοινοπραξίες ευρωπαϊκών ινστιτούτων και με σημαντική συμμετοχή από τη NASA. Γραφείο Herschel της NASA έργου βασίζεται στο Jet Propulsion Laboratory της NASA, στην Πασαντένα της Καλιφόρνια JPL συνέβαλε αποστολή-τεχνολογία ευρείας διάδοσης για δύο από τα τρία επιστημονικά όργανα του Herschel. Η NASA Herschel Science Center, μέρος των υπέρυθρων Επεξεργασία και Κέντρο Ανάλυσης στο California Institute of Technology στη Πασαντένα, υποστηρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες αστρονομική κοινότητα. Caltech JPL διαχειρίζεται για τη NASA.

Περισσότερες πληροφορίες είναι σε απευθείας σύνδεση



Whitney Clavin 818-354-4673 
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια 
whitney.clavin @ jpl.nasa.gov 2013-035




http://www.nasa.gov/mission_pages/herschel/news/herschel20130128.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου