Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

~ * ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ * ~









Τρία ηφαίστεια
Φωτογραφία από τον John Stanmeyer, το National Geographic

Τοποθετήστε Semeru, βλέποντας με λοφίο τέφρας, είναι το υψηλότερο ηφαίστειο στο ινδονησιακό νησί της Ιάβας και έχει σε συνεχή έκρηξη από το 1967. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της καλντέρας Tengger, το οποίο περιέχει μικρότερη ηφαίστεια Mount Bromo και το βουνό Batok ( και οι δύο εμφανίζονται σε πρώτο πλάνο), και διάφορα άλλα.










Λάβα που εκβάλλουν στον Ειρηνικό

Φωτογραφία από τον Stephen Alvarez, το National Geographic
Με ένα σφύριγμα του ατμού, οι ροές λάβας στον Ειρηνικό Ωκεανό στη Χαβάη Ηφαίστεια Εθνικό Πάρκο της Χαβάης. Παρόμοιες ροές λιωμένο πέτρωμα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Χαβάης νησιά κατά τη διάρκεια της περισσότερα από 70 εκατομμύρια χρόνια.











Αίτνα, Ιταλία

Φωτογραφία από Carsten Peter, το National Geographic
Σκαρφαλωμένο πάνω από τη φωτισμένη πόλη της Κατάνης, της Ιταλίας, Αίτνα εκσφενδονίζει ένα σιντριβάνι της φωτιάς προς τον ουρανό, όπως τα ποτάμια της λάβας διαρροής κάτω πλευρά του. Παρά την εκθαμβωτική οθόνες της, Αίτνα είναι ένα σχετικά ασφαλές ηφαίστειο με σπάνια, συμπαγή εκρήξεις και αργή ροή λάβα που δίνει στους ανθρώπους μια ευκαιρία να ξεφύγουν.














Ηφαιστειακή Lightning

Φωτογραφία από τον Peter Vancoillie, shot σας
Ένα φωτεινό μπουλόνι του κροταλίσματα αστραπή στην τέφρα σύννεφο από την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajökull στην Ισλανδία, τον Απρίλιο του 2010. Ηφαιστειακή κεραυνός εμφανίζεται όταν roiling σωματίδια τέφρας τρίβετε ένας εναντίον του άλλου και να γίνει ηλεκτρικά φορτισμένη.












Pahoehoe Lava, Χαβάη

Φωτογραφία από τον Steve O'Meara και Donna, ρολόι Ηφαίστειο International / National Geographic
Pahoehoe ροές λάβας σε ηφαίστειο Kilauea στη Χαβάη Ηφαίστεια Εθνικό Πάρκο.Σε αντίθεση με α (προφέρεται «ah ah») λάβας, pahoehoe ροές σχετικά αργά, επιτρέποντας ένα μονωτικό δέρματος στην μορφή που κρατά τη θερμοκρασία κοντά στο 2.190 ° F (περίπου 1.200 ° C). Αα λάβα, από την άλλη πλευρά, κινείται πιο γρήγορα και δεν έχουν χρόνο να αναπτύξουν ένα δέρμα, με αποτέλεσμα ένα ψυγείο ροής με ένα πιο γωνιακό υφή.










Ol Doinyo Ηφαίστειο Lengai

Φωτογραφία από Carsten Peter, το National Geographic
Ένα ρεύμα από λάβα νέον-πορτοκαλί καταρράκτες κάτω Ολ Doinyo Lengai, στο Great Rift Valley της Τανζανίας. Ol Doinyo Lengai, "Βουνό του Θεού» στη γλώσσα των Maasai, είναι το μοναδικό ηφαίστειο στον κόσμο εκρήγνυται λάβα natrocarbonatite, ένα εξαιρετικά ρευστό λάβα που περιέχει σχεδόν δεν πυριτίου.













Ηθοποιοί Πάνω από Mount Damavand

Φωτογραφία από Sabet Siamak, shot σας
Ηθοποιοί δίνη στον ουρανό σε μια φωτογραφία μακράς έκθεσης του Αγίου Damavand στο Ιράν. Το βουνό, που αποτελεί τμήμα της νότιας οροσειράς Elburz της Κασπίας Θάλασσας, είναι το υψηλότερο ηφαίστειο στην Ασία και την υψηλότερη κορυφή στη Μέση Ανατολή.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου