Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

~ * ΜΑΓΙΑΣ_Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ * ~





Μια μητρόπολη κατάκλισης από 100.000 άνθρωποι ή περισσότερο-ίσως η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο κατά το χρόνο-Teotihuacan δεν αφήνει τα αρχεία που epigraphers έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν. Αλλά τα κίνητρά του στην αποστολή Fire Is Born στην περιοχή των Μάγια φαίνεται σαφής. Waka Σάββατο για ένα ακρωτήρι με θέα σε παραπόταμο του San Pedro με προστατευόμενη λιμάνι, εξαιρετικό για τον ελλιμενισμό μεγάλων κανό. «Ήταν μια τέλεια περιοχή στάσης" για τη στρατιωτική δράση, σημειώνει Southern Methodist University αρχαιολόγος Ντέιβιντ Freidel, συν-διευθυντής των ανασκαφών στην Waka. Που μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που Fire Is Born είχε κατά νου.

Waka φαίνεται ότι ήταν το κλειδί για την αποστολή του απεσταλμένου μας: να φέρει όλο το κεντρικό Peten σε τροχιά Teotihuacan, μέσω της πειθούς αν είναι δυνατόν, τη βία αν χρειάζεται. κύριος στόχος του ήταν Tikal, ένα βασίλειο 50 μίλια (80 χιλιόμετρα) ανατολικά της Waka. Tikal ήταν η πιο σημαντική πόλη-κράτος στην κεντρική Peten. Φέρτε Tikal στα φορές, και τις άλλες πόλεις θα ακολουθήσουν.

Είναι η πυρκαγιά στρατιώτες Γεννήθηκε ήταν κατά πάσα πιθανότητα δυνάμεις κρούσης, η οποία έχει σχεδιαστεί να εμφανίζει καλή πίστη του και να αποδείξει την καλή πίστη. Χρειαζόταν ενισχύσεις, και είχε έρθει για να Waka να τα πάρουμε. Σε αντάλλαγμα, θα μπορούσε να προσφέρει την καλή θέληση του προστάτη του, ένα μυστηριώδες χάρακα γνωστό από επιγραφές όπως Spear-thrower κουκουβάγια, πιθανότατα ενός ορεινού βασιλιά, ίσως ακόμη και ο άρχοντας του Teotihuacan.

ηγεμόνα Waka, η Sun-που αντιμετωπίζουν Jaguar, προφανώς εξέφρασε την ικανοποίησή του Fire Is Born. Με βάση τις υποδείξεις των κειμένων από Waka και άλλες πηγές, Freidel, έργο συν-σκηνοθέτης Héctor Escobedo, και epigrapher Stanley Guenter δείχνουν ότι οι δύο ηγέτες εδραίωσε τη συμμαχία τους με την οικοδόμηση μιας ιερό φωτιά για να στεγάσει την ιερή φλόγα του Teotihuacan.

Μαζί με την ηθική υποστήριξη, Fire Is Born πιθανώς εξασφάλισε στρατεύματα. εκστρατευτικό σώμα του που πιθανόν το δόρυ-εκτοξευτήρες και ακόντια τυπικά Teotihuacan και φορούσε backshields καλύπτονται με σιδηροπυρίτης glittery, ίσως ως αποτέλεσμα να θαμβώνουν τον εχθρό, όταν οι στρατιώτες που περιστρέφεται γύρω από να ρίξει τα όπλα τους. Τώρα, πολεμιστές από την Peten, εξοπλισμένα με άξονες την πέτρα και μικρή σουβλιά λόγχες, πρήστηκε τάξεις τους. Όπως πανοπλία, πολλοί φορούσαν γιλέκα βαμβάκι γεμιστές με ορυκτό αλάτι. Έντεκα εκατό χρόνια αργότερα, η ισπανική κατακτητών ρίξει το δικό τους μέταλλο πανοπλία στην πνιγηρός τροπικού δάσους προς όφελος αυτών των Μάγια »των αλεξίσφαιρων γιλέκων."

Η στρατιωτική αποστολή πιθανότατα που προβλέπονται για Tikal στο κανό πόλεμο, με κατεύθυνση ανατολικά, μέχρι το San Pedro River. Φτάνοντας τις πηγές, οι στρατιώτες αποβιβάστηκαν και προχώρησαν είτε κατά μήκος του ποταμού ή για το φαράγγι χείλος βλέπει.

Φρουρές διακεκομμένη ίσως η διαδρομή. Τα νέα της στήλης προώθησης πρέπει να έχουν φθάσει στο Tikal, και κάπου κατά μήκος του δρόμου του ποταμού και διάδρομο, ίσως σε ένα διάλειμμα στην γκρεμούς περίπου 16 μίλια (26 χιλιόμετρα) από την πόλη, ο στρατός Tikal προσπάθησαν να σταματήσουν Fire Is Born είναι εκ των προτέρων. Ενεπίγραφη πλάκες, που ονομάζονται στήλες, αργότερα κτίσθηκε Tikal δείχνουν ότι οι υπερασπιστές είχαν δρομολογηθεί. Είναι η πυρκαγιά δυνάμεις Γεννήθηκε το συνέχισαν την προέλασή τους στην πόλη. Έως τον Ιανουάριο του 16, 378-μόλις μία εβδομάδα μετά την άφιξή του στο Waka, ο κατακτητής ήταν στην Tikal.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου