Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

~ * Φωτεινό Starlight σχετικά με την Dark κουκούλια Γέννησης Star * ~










Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει ένα νέο, κοσμικό φαινόμενο, που ονομάζεται "coreshine", το οποίο είναι αποκαλυπτικό νέες πληροφορίες για το πώς τα αστέρια και οι πλανήτες έρθει να είναι.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δεδομένα από το Spitzer Space Telescope της NASA για τη μέτρηση της υπέρυθρο φως εκτροπής, εκτός πυρήνες - κρύο, σκοτεινό κουκούλια όπου νεαρά άστρα και τα πλανητικά συστήματα ανθίζουν.Αυτή η επίδραση coreshine, η οποία συμβαίνει όταν το φως των άστρων από κοντινά αστέρια αναπηδά από τους πυρήνες, αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με την ηλικία και τη συνέπειά τους. Σε ένα νέο έγγραφο, το οποίο δημοσιεύεται την Παρασκευή, 24 του Σεπτεμβρίου, στο περιοδικό Science, η ομάδα εκθέσεις διαπίστωση coreshine σε δεκάδες σκοτεινές πυρήνες.
"Dark σύννεφα στον Γαλαξία μας, μακριά από τη Γη, είναι τεράστιες περιοχές όπου γεννιούνται νέα άστρα. Αλλά είναι ντροπαλός και κρύβονται σε ένα σάβανο της σκόνης, έτσι ώστε δεν μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει μέσα", δήλωσε ο Laurent Pagani του Observatoire de Paris και του Centre National de la Recherche Scientifique, και οι δύο στη Γαλλία. «Βρήκαμε έναν νέο τρόπο για να κοιτάξει αδιάκριτα σε αυτά. Μοιάζουν με φαντάσματα γιατί τα βλέπουμε, αλλά διαπιστώνουμε επίσης μέσω αυτών."
Παγανή και η ομάδα του παρατήρησε πρώτη περίπτωση του φαινομένου coreshine το 2009. Ήταν έκπληξη διαπιστώνω ότι το φως των αστεριών ήταν σκέδασης από ένα σκοτεινό πυρήνα, με τη μορφή του υπέρυθρου φωτός που Spitzer μπορούσε να δει. Είχαν σκεφτεί οι κόκκοι της σκόνης που συνθέτουν τον πυρήνα ήταν πολύ μικρές για να εκτρέψουν το φως των αστεριών? Αντ 'αυτού, αναμένεται ότι το φως του ήλιου θα ταξίδευαν κατ' ευθείαν μέσα. Το πόρισμά τους τους είπε ότι οι κόκκοι σκόνης ήταν μεγαλύτερα από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα - περίπου 1 micron, αντί του 0,1 micron (μια τυπική ανθρώπινη τρίχα είναι περίπου 100 μικρά).
Αυτό δεν μπορεί να ακούγεται σαν μια μεγάλη διαφορά, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σημαντικά τα μοντέλα των αστρονόμων της αστέρι και το σχηματισμό του πλανήτη. Για ένα πράγμα, το μεγαλύτερο μέγεθος κόκκου σημαίνει ότι οι πλανήτες - που αποτελούν, όπως τη σκόνη στον κύκλο του αεροδρομίου νέα αστέρια μπαστούνια μαζί - μπορεί να πάρει σχήμα πιο γρήγορα. Με άλλα λόγια, το μικρό τους σπόρους για το σχηματισμό του πλανήτη μπορεί να αποτελούν πολύ νωρίς, όταν ένα άστρο βρίσκεται ακόμα σε προ-εμβρυϊκή φάση.
Αλλά αυτό το συγκεκριμένο αντικείμενο που παρατηρήθηκε το 2009 θα μπορούσε να ήταν λάθος. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν εάν αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ισχύουν και για άλλα σκοτεινά σύννεφα - μέχρι τώρα. Στη νέα μελέτη, η οποία εξετάζει 110 σκοτεινό πυρήνες, και να βρείτε ότι περίπου οι μισοί από αυτούς coreshine έκθεμα.
Η διαπίστωση αυτή ισοδυναμεί με ένα νέο εργαλείο για τη μελέτη όχι μόνο τη σκόνη που συνθέτουν το σκοτεινό πυρήνες, αλλά και για την εκτίμηση της ηλικίας τους. Οι πιο ανεπτυγμένες αστέρι που σχηματίζουν πυρήνες θα έχει μεγαλύτερες κόκκοι σκόνης, έτσι, με αυτό το εργαλείο, οι αστρονόμοι μπορούν να χαρτογραφήσουν την καλύτερη ηλικία τους σε όλη Γαλαξία μας.Coreshine μπορεί επίσης να βοηθήσει στην κατασκευή τρισδιάστατα μοντέλα των πυρήνων - το προεξέχον αστροφεγγιά είναι διάσπαρτη με τρόπο που εξαρτάται από τις δομές σύννεφο.
Είπε Παγανή, "Είμαστε ανοίξετε ένα νέο παράθυρο για το βασίλειο των σκοτεινών, αστέρι σχηματισμού πυρήνων."
Άλλοι συγγραφείς έχουν Aurore Bacmann του Εργαστηρίου Αστροφυσικής Γκρενόμπλ, στη Γαλλία, και Jürgen Steinacker, Αμέλια Stutz και Thomas Henning του Ινστιτούτο Max-Planck για την αστρονομία, τη Γερμανία. Steinacker είναι, επίσης, με το Observatoire de Paris, και Stutz είναι επίσης με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.
Οι μετρήσεις Spitzer βασίζονται σε δεδομένα από δημόσιο αρχείο της αποστολής, η οποία ελήφθη πριν από το τηλεσκόπιο έτρεξε έξω από το ψυκτικό υγρό του Μάη του 2009 και ξεκίνησε την τρέχουσα ζεστά την αποστολή του.
του Jet Propulsion Laboratory της NASA, Πασαντένα της Καλιφόρνια, διαχειρίζεται το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer της αποστολής για την Επιστήμη Αποστολή της NASA Διεύθυνσης, Ουάσιγκτον. επιχειρήσεις είναι μια επιστήμη που ασκείται στο Spitzer Science Center στο California Institute of Technology, επίσης, στην Pasadena. Caltech διαχειρίζεται JPL για τη NASA.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Spitzer, επισκεφθείτε http://spitzer.caltech.edu/ και http://www.nasa.gov/spitzer .
 
 
Whitney Clavin / Webster Guy 818-354-4673 / 6278
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια
whitney.b.clavin @ jpl.nasa.gov / guy.webster @ jpl.nasa.gov










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου