Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

~ * Magnetospheres * ~







Η μελέτη της περιοχής του χώρου κοντά στην Γη βοηθά να προσδιορισθούν οι μεταβολές μαγνητόσφαιρα, ιονόσφαιρα της Γης, καθώς και ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, ώστε να καταστεί δυνατή προδιαγραφές, πρόβλεψη, και την άμβλυνση των συνεπειών τους. Heliophysics προσπαθεί να αναπτύξει την κατανόηση της αντίδρασης του βρίσκονται πλησίον της γης περιοχές πλάσμα τον καιρό του διαστήματος. Αυτό το συγκρότημα, ιδιαίτερα σε συνδυασμό σύστημα προστατεύει τη Γη από τις χειρότερες ταραχές ηλιακή αναδιανομή της ενέργειας και μάζας σε ολόκληρη.
Ένα βασικό στοιχείο αφορά τη διάκριση μεταξύ των απαντήσεων σε εξωτερικές και εσωτερικές τους οδηγούς, καθώς και τον αντίκτυπο των συνήθων reconfigurations περιβαλλοντικών όρων, όπως θα μπορούσε να αντιμετωπίζουν κατά τη Γη διασχίζει ένα μαγνητικό boundary sector στο ηλιακό άνεμο. Αυτό βρίσκονται πλησίον της γης περιοχή λιμάνια διαστημόπλοιο για επικοινωνίας, πλοήγησης, και εξ αποστάσεως ανάγκες τηλεπισκόπησης? Συνθήκες μπορεί να υπάρχει επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία τους. Επίγειων συστημάτων, όπως το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, μπορούν επίσης να επηρεαστούν από την ιονόσφαιρα και άνω αλλαγής των ατμοσφαιρικών συνθηκών. Βασικά βραχυπρόθεσμες έρευνες υπογραμμίζουν την κατανόηση της φύσης της ηλεκτροδυναμικά ζεύξης, πώς geospace ανταποκρίνεται στις εξωτερικές και εσωτερικές τους οδηγούς, καθώς και τον τρόπο με τον συνδυασμό μεσαία και ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας ανταποκριθεί στις εξωτερικές forcings και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Η μαγνητόσφαιρα είναι ότι η περιοχή του χώρου, γύρω από έναν πλανήτη, που ελέγχεται από το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη. Το σχήμα του μαγνητόσφαιρα της Γης είναι το άμεσο αποτέλεσμα της ύπαρξης καταραμένος από το ηλιακό άνεμο. Αποτρέπει τα περισσότερα από τα σωματίδια από τον Ήλιο, που μεταφέρονται με τον ηλιακό άνεμο, από το χτύπημα της Γης. Η Sun και άλλους πλανήτες έχουν magnetospheres, αλλά η Γη έχει την ισχυρότερη από όλες τις βραχώδεις πλανήτες. Η μαγνητόσφαιρα της Γης είναι μια εξαιρετικά δυναμική δομή που ανταποκρίνεται εντυπωσιακά στην ηλιακή διακυμάνσεις. Η ζωή στη Γη αναπτύχθηκε και διατηρείται υπό την προστασία αυτής της μεταβλητής μαγνητόσφαιρα.



http://science.nasa.gov/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου